Майбутнє кінематографу вже сьогодні

30/06/2015

Перші фільми з’явились в 1890-х роках і були дуже короткими, чорно-білими і німими, а зараз вони зі звуком, кольорові, різні за тривалістю, в 3D. Останній крок у розвитку кінематографії – фільми з оглядом на 360 градусів. Вперше такий фільм з’явився в парку Disney, і щоб його переглянути, необхідно зайти в спеціальну кімнату, де по колу розташовані екрани. Сьогодні подивитись такий фільм можна на телефоні, без застосування додаткових пристроїв.

Ми розповімо Вам про 2 такі фільми: «SpotLight Stories» та «White Room: 02B3». Перший безкоштовний і доступний як на Android, так і на iOS, тоді як другий платний і доступний тільки на «яблучних» пристроях.

Spotlight Stories – насправді це збірник таких фільмів, і один з них, який називається «HELP» є безкоштовним. Режисером фільму став Джастін Лін, який до цього був режисером 4-ох «Форсажів» та останнього «Зоряного шляху». Лін використав спеціальну зйомку на 360 градусів, комп’ютерну графіку і живих акторів. Для перегляду фільму необхідно переміщати його по сторонам або вгору-вниз, крім того, можна переглядати як горизонтально, так і вертикально. В деяких сценах вертикальний перегляд дозволить побачити більше ніж при горизонтальному. Фільм знятий в стилі бойовика, тому необхідно багато рухатись по-сторонам, щоб нічого не пропустити.

White Room: 02B3 – специфічний фільм, дійство якого відбувається в одній кімнаті. В цьому фільмі Вам теж треба буде багато крутитись з телефоном, але не через динамічність фільму, а незручне розміщення глядача в фільмі. Через це важко зорієнтуватись хто саме говорить в фільмі, займає час щоб знайти де перебуває ця людина, тому можна пропустити певні моменти.

Безперечно, такі фільми стануть популярними, але необхідно краще продумувати розміщення глядача в фільмі і зробити їх більш легкими і приємними для перегляду.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?