Logitech G309 Lightspeed: краща бездротова ігрова мишка 2024?

19/07/2024

Нарешті ми дочекалися оновлення популярної ігрової мишки Logitech G305! Новий сенсор, нові світчі, менша вага та наявність Bluetooth - це перші помітні зміни у Logitech G309 LIGHTSPEED, проте розгляньмо її детальніше.

C2710_8.jpg

Мишку Ви отримаєте у класичній сіро-бірюзовій коробці, що має екологічне пакування згідно зі стандартами FSC та сертифікацію вуглецево-нейтрального пристрою. 

1_C2710_1.jpg

Це означає, що вуглецевий вплив продукції на екологію зведений до нуля завдяки інвестиціям Logitech в проєкти з компенсації та зменшення вуглецю. У комплекті ви знайдете додаткові наліпки, що призначені для наклеювання на кнопки та бокові грані для покращення зчеплення, АА батарейку (в нашій комплектації  перевіреного бренду Duracell), двадцятисантиметровий подовжувач USB-A та  USB-донгл, для якого передбачене місце зберігання у корпусі самої мишки.

C2710.jpg

Це круте і логічне рішення, бо мене завжди розчаровує, коли виробники не забезпечують місце для свистка безпосередньо в корпусі бездротової мишки, адже його дуже легко загубити. До речі, LIGHTSPEED - це фірмова технологія швидкісного бездротового підключення, розроблена спеціально для стабільного підключення ігрових бездротових аксесуарів Logitech G.

Дизайн миші кіберспортивного спрямування - це поєднання гострих торців та обтічних форм. Нова модель не схожа на свого попередника, а за зовнішнім виглядом ближче до Logitech G Pro X Superlight 2, себто виглядає дорого і професійно. Ніжки миші виготовлені зі 100% PTFE матеріалу та забезпечують плавне ковзання. Logitech G309 LIGHTSPEED - досить легка ігрова миша, що важить лише 86 г з батареєю або 68 г без батареї при використанні килимка для бездротової зарядки POWERPLAY.

C2710_5.jpg

Нагадаю, що попередня модель G305 не підтримувала PowerPlay. З килимком PowerPlay час роботи необмежений: ви зможете користуватися мишкою навіть без батареї, тоді як АА батарея забезпечить до 300 годин роботи по свистку, тобто якщо це 8 годин роботи в день - заряду вистачить щонайменше на місяць, та до 600 годин при підключенні по Bluetooth, тобто вдвічі довше. Роз'єму для заряджання акумулятора в самій мишці немає, як і вбудованого акумулятора.

C2710_2.jpg

Мені сподобалось дизайнерське рішення зробити нижню частину мишки матовою та напівпрозорою. PTFE ніжки забезпечують плавне ковзання на будь-якій ігровій поверхні. Також на нижній кришці розташувався перемикач живлення та кнопка підключення, якою можна обрати режим Bluetooth чи адаптеру. Окремо виділяється “шайба” POWERPLAY - своєрідний аналог MagSafe, що передає енергію від килимка до мишки, який ви взагалі можете прибрати з корпусу для додаткового зменшення ваги.

C2710_3.jpg

Logitech G309 підійде як тим гравцям, хто любить повністю класти руку на мишку, так і поціновувачам “хвату кіготь”. Довжина корпусу 120 мм, ширина - 64 мм. Ліва та права кнопки миші базуються на гібридних оптико-механічних перемикачах LIGHTFORCE та вільно натискаються по всій площині.  Кнопки дійсно поєднують в собі оптичну швидкість та механічне відчуття при натисканні.

C2710_9.jpg

У застосунку G Hub можна буде обрати режим роботи перемикачів: гібридний чи оптичний. Середня кнопка змінює DPI миші, сигналізуючи кольором світлодіода. Дві бокових кнопки стандартно призначені для навігації в системі: перехід до наступної та попередньої сторінки відповідно. Налаштувати значення DPI можна у застосунку G Hub, який має кілька передвстановлених пресетів для різних сценаріїв використання, як-то шутери, MMORPG, RTS, продуктивність тощо. Звісно, ви можете створити свій власний пресет, увівши кожне значення DPI вручну. Додатковою перевагою є те, що мишка отримала власну пам’ять, тому ви зможете зберегти до 5 пресетів “на борту” самої мишки, які будуть працювати без необхідності підключення до ПК з G Hub.

C2710_7.jpg

Як і ігрові моделі вищого ешелону, Logitech G309 отримала передовий сенсор HERO 25K, що відстежує рух з точністю до субмікрона без застосування згладжування для максимальної точності в іграх. Передовий датчик HERO 25K забезпечує неперевершену точність та продуктивність зі співвідношенням 1:1, відстежування та максимальною чутливістю 25 600 DPI, а також відсутність згладжування, фільтрації або прискорення.

Датчик HERO 25K також пропонує у 10 разів більшу енергоефективність порівняно з попереднім поколінням, що забезпечує покращений час роботи від батареї та зменшену вагу. Бездротова технологія LIGHTSPEED забезпечує звітну частоту професійного рівня 1 мс без жодних компромісів у вазі або часі роботи від батареї. Найкращі професійні гравці електронних спортивних змагань вибирають LIGHTSPEED за його конкурентну продуктивність, реактивність та надійний зв'язок. Зауважу, що у попередньої моделі G305 було встановлено сенсор HERO 12K, тому в плані основного показника, тобто сенсору, у моделі G309 відбувся суттєвий апгрейд.

C2710_4.jpg

Фірмовий застосунок G HUB дозволить вам призначити команди інтерфейсу системи для кожної окремої кнопки миші, наприклад, встановити на бокові кнопки гарячі клавіші Copy & Paste або ж взагалі вимкнути ці кнопки для керування системою. Окрім хоткеїв можна призначити для клавіш будь-яку кнопку з клавіатури - від окремої літери до функціональних клавіш та клавіш керування, по типу ScrollLock. 

В підсумку, Logitech G309 - це суттєвий апгрейд серед бездротових ігрових мишок та лінійки Lightspeed зокрема, що пропонує легку вагу, гібридні оптико-механічні перемикачі, топовий сенсор HERO 25K та автономність на рівні 600 годин роботи. Додатковою перевагою є можливість швидкої заміни акумулятора, підтримка килимка POWERPLAY та фірмового застосунку G Hub.

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
Бюджетний ігровий набір Hator
Прийнято вважати, що все “ігрове” завжди дорого коштує і дозволити собі придбати щось з цієї категорії можуть далеко не всі. Ми знаємо, що за ігровий ПК чи ноутбук доведеться викласти кругленьку суму, однак, коли справа стосується аксесуарів, то можна зібрати якісний набір геймера і це не коштуватим
22/09/2023
ТОП-10 найкращих ігор 2022 року
Новий 2022 рік буде справді крутим для геймерів. Нарешті вийдуть ігри-довгобуди, які переносилися вже кілька років: Elden Ring, Dying Light 2 і Starfield. Також повернуться із забуття давні серії: Company of Heroes, Test Drive Unlimited та, звісно ж, S.T.A.L.K.E.R. І це далеко не повний список. У ці
10/01/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?