Що робити, якщо клавіатура перестала працювати. Поради від КТС

10/09/2015

Мобільність комп’ютерної техніки з кожним днем стає важливішою для кожного з нас, але це створює нові проблеми. Все популярнішими стають ноутбуки, і одна з основних проблем, яка може виникнути, пов’язана з клавіатурою.

Якщо ви придбали ноутбук зовсім недавно і на нього ще є гарантія, то є сенс нею скористатись, адже це може бути заводський брак і тому не працює клавіатура на ноутбуці. У кожного є людина, яка знається на цьому, і може безкоштовно допомогти. Краще не звертатись до такої людини поки діє гарантія, адже при зриванні пломби втрачається гарантія, і в разі невдалого ремонту місцевим умільцем доведеться платити за ремонт (а так було б безкоштовно).

Comprobar-estado-salud-mantenimiento-PC.jpg

Причини несправності клавіатури

Системний збій

Коли клавіатура працює справно, але з якихось причин ви не можете працювати з нею в самій системі, то, можливо стався збій. Тому необхідно спочатку перевірити збій це чи ні, а тоді вже бігти до того ж місцевого умільця або в сервісний центр. Досить перезавантажити ноутбук і при його завантаженні зайти в BIOS. Для цього необхідно при включенні натискати клавішу Delete або F2 (можливі і інші варіанти, в залежності від материнської плати). Якщо у вас з'явилося вікно з англійськими літерами на синьому або сірому фоні, чи щось гарне з кнопочками і цифрами з буквами, то значить, ви зайшли в BIOS.

Комп'ютер розпізнав натискання кнопок, а значить, потрібно просто вийти з BIOS і повторно завантажити систему. Після цього все повинно працювати, і ви можете вважати себе місцевим умільцем. Якщо ж клавіатура так і не запрацювала, то читаємо далі.

Пошкодження шлейфу та забруднення

Якщо спроба зайти в BIOS не увінчалась успіхом, тоді доведеться зайнятись розбиранням ноутбука. Не варто переживати завчасно, тому що це не так складно як здається, але валеріанку краще тримати поряд. Знайдіть в інтернеті інструкцію розборки свого ноутбука та слідкуйте за нею, таким чином проблем не має виникнути. Огляньте шлейф на пошкодження, якщо вони відсутні то треба почистити клавіатуру. Скористайтесь порохотягом, він допоможе позбутись пилу та сміття, яке може бути причиною несправності.

1_usb-porszivo_6bc5c8a92ca1ebb5a8f0936366e1a6c0.jpg

Різка зміна температури

Іншою можливою проблемою можна вважати той факт, що ви дуже довгий час протримали ноутбук в спеці, наприклад, влітку, після чого принесли в кабінет з кондиціонером. Або, навпаки, з холодного середовища в жарку. У такому випадку контакти тимчасово «заклинюють», і через деякий час все стає на свої місця і працює. Якщо ви принесли ноутбук з холодної вулиці, то обов'язково дайте йому відігрітися, а в цей же час нагрійтесь самі, випийте чаю чи запашної кави. Якраз за ці пів години ноутбук зігріється і загрози його роботі не буде. Якщо ж вам необхідно вийти взимку з ноутбуком, то за 15 хвилин перед виходом вимкніть його. 

1_pexels-photo-296085.jpeg

Потрапляння рідини на клавіатуру та материнську плату

Ми не дарма написали вам про чай з кавою в попередньому абзаці, адже вони стають основними причинами поломки не тільки клавіатур, а й інших компонентів. Можна пролити рідину на ноутбук, і це для нього один з найстрашніших нічних жахів, тому не пийте за ноутбуком. Якщо це сталося, то вимкніть ноутбук, краще зразу скористатись аварійним вимиканням. Відразу вийміть акумулятор, переверніть ноутбук та злийте залишки рідини. І не забудьте від’єднати живлення від ноутбука, адже це може зашкодити не лише вашому улюбленцю, а й вам.

1_AAEAAQAAAAAAAAlJAAAAJGZkNDNiZjkzLTMxYWMtNGU5Ni04MDVkLWM5ZWU0ZjUwYTEyZA.jpg

Після цього розберіть ноутбук, вийміть клавіатуру і протріть вологою серветкою, висушіть до ідеально сухого стану і зберіть все назад. В кращому випадку все буде працювати, в гіршому – не буде. Якщо рідина потрапила не тільки на клавіатуру, але і на материнську плату, то тут може бути все серйозніше, і на ремонт ноутбука в цій ситуації треба витратити круглу суму.

Якщо жодна з порад не допомогла вам і ви не впевнені в своїх силах, то краще не випробовуйте долю та завітайте до нашого сервісного центру.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?