КТС поради: Правильно чистимо техніку разом

05/12/2015

Комп’ютери, планшети, ноутбуки – уся ця техніка, само собою, потребує ретельного догляду. Звичайно, можна роками не заглядати у системний блок свого ПК, але таке відношення – пряма дорога до пошкодження або повного зламу свого улюбленця.

Пил та бруд не видувається кулером, а конструкція системного блоку не герметична, як наївно вважають деякі користувачі. Сміття місяцями накопичується на платах та деталях вашого комп’ютеру, створюючи усі умови для початку його кінця. Щоб уникнути небезпеки, слід регулярно чистити свій робочий пристрій (у вимкненому стані !!!) за допомогою спеціальних засобів. Яких? Зараз ми вам розповімо.

Пам’ятайте – ніякого спирту!

По-перше, ні в якому разі не намагайтесь відчистити екран рідинами, що містять у своєму складі спирт. Справа у тому, що кожен монітор оснащений тендітним покриттям проти відблисків. Спирт та інші агресивні розчинники у буквальному сенсі «з’їдають» цей вразливий шар. Як наслідок – заподіяну шкоду майже неможливо виправити. Саме тому, ще раз повторюємо: ніякого спирту, традиційних миючих засобів, порошків та інших несумісних із ПК речей.

Слід використовувати виключно професійні засоби, такі як: сухі й вологі серветки в яких відсутній спирт та ворс, плюс спеціалізовані аерозолі та гелі. Коштують вони недорого, а користі приносять в рази більше. Наприклад, це можуть бути набори ColorWay, в яких є навіть щіточка для клавіатури, чи PATRON F4-008 для екранів (в комплекті йде серветка з мікрофібри + очисний гель).

Для тих, хто любить універсальність, підійдуть вологи серветки X-Digital.

По-друге, чистити середину системного блока власним пилососом це, звичайно, дуже просто, але не зовсім вірно. Трубою пилососу ви можете, ненавмисно, пошкодити тендітні мікросхеми на деталях вашого ПК, до того ж, статичну електрику ніхто не відміняв. Також, не радимо дмухати на деталі ПК – разом із повітрям, з рота вилітають краплинки слини. А взаємодія струму й рідини – це руйнівна та фатальна сила для вашого улюбленця.

Для очищення «нутрощів» комп’ютера (тільки у вимкненому стані!!!), слід використовувати спеціальні балони зі стиснутим повітрям. Такі наприклад, як модель ColorWay CW-3333 зі зручною насадкою призначеною для важкодоступних місць та щілин.

Задля планшетів можна використати набір ColorWay Premium CW-2078. Він спеціально розроблений для роботи із сенсорними екранами, та має у складі зручну щіточку-стилус.

Існує навіть спеціальна рідина для очищення картриджів принтерів та МФУ! Тому, не треба намагатися мити свою друкуючу «робочу конячку» водою чи іншими несумісними рідинами. Використовуйте тільки спеціалізовані засоби.

Окремо виділимо такий корисний аксесуар, як олівець для очищення фотооб’єктивів. Від цієї маленької палички з щіточкою та спеціальною ганчіркою на кінці, в багатьох випадках може залежати доля не тільки гарного знімку, а й справності самої оптики.

Одне діло, це змахнути пил з об’єктива не подряпавши його, а зовсім інше – позбавитися крапель дощу чи солоної морської води. Саме тому, виробники часто об’єднують олівець у комплект зі спеціальною рідиною для чищення оптики фотокамер. Наприклад, як у цьому варіанті – ColorWay CW-6212.

Висновок

Системний блок, монітор, планшет та будь-яку іншу техніку треба регулярно чистити. При цьому, чистити виключно правильно – обережно та за допомогою спеціальних засобів.

Ми з повагою ставимося до вашої й своєї електроніки, тому у КТС завжди є великий асортимент різноманітних «чистилок» на будь-який життєвий випадок. Пам’ятайте – доглянута техніка, прослужить вам довше!

 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?