КТС поради: піклуємося про жорсткий диск вашого ноутбука

25/09/2015

f44f632d5cc1da0c31723b7fa7a3a00f.jpg

Як зберегти від можливих пошкоджень жорсткий диск свого улюбленого ноутбука? 
Адже, як відомо, проблеми із вінчестером автоматично тягнуть за собою часткову або повну втрату даних на ньому, що є дуже неприємно, інколи - катастрофічно.

Порада 1: Ніколи не транспортуйте ноутбук у ввімкненому стані

8a3e93a2b12abdfe3c3d89bdc274b177.jpg

Справа у тому, що жорсткий диск має рухомі механічні частини. Коли ноутбук вимкнено, вінчестер, знаходячись у статичному стані, може добре перенести випадковий удар чи вібрацію. Але, коли ваш ноутбук працює, будь-який фізичний вплив на нього може стати причиною пошкодження внутрішньої структури пристрою і особливо вінчестеру.

Радимо не тільки берегти свій вірний ноутбук від ударів та пошкоджень, а й завжди перевозити його тільки у вимкненому стані. Це значно зменшить ризик загрози жорсткому диску вашого пристрою. Перед поїздкою/перевезенням слід скопіювати особливо важливі дані з вінчестера ноутбука на інші носії інформації.   

Порада 2: Звертайте увагу на дрібниці у роботі ноутбука

83335e5798a15f2c322220030fd84cce.jpg

Якщо ваш надійний та швидкий ноутбук через деякий проміжок часу став повільніше працювати, у нього періодично «висне» операційна система чи втрачаються деякі файли – це може свідчити про пошкодження жорсткого диску. Залежність тут дуже проста: якщо вінчестер є близьким до зламу, він починає повільніше працювати, а згодом й втрачати дані, простіше кажучи «сипатися». А через те, що операційна система зберігає свої робочі файли на жорсткому диску, вона починає витрачати на їх пошук більше часу, а коли раптом не знаходить якийсь з них – висне.

Вчасно виявити проблему допоможе технологія автоматичного аналізу та контролю S.M.A.R.T., котра є у кожному сучасному вінчестері. Вона постійно аналізує стан жорсткого диску. Якщо система знайде серйозну похибку або відхилення від стандартів нормальної роботи, вона одразу ж попередить вас про це. Головне у такій ситуації – не пропустити застережливе повідомлення та швидко звернутися у сервісний центр.

Своєчасна діагностика у багатьох випадках зможе оперативно виявити проблему та врятувати інформацію на жорсткому диску й збереже вам добрий настрій.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?