Краудфандинг: Трійка дивних Smart-речей

20/01/2016

Нещодавно ми вже писали про історію та розвиток концепції Smart Home. В тому матеріалі згадувалось про вибух креативних гаджетів для «розумного будинку», на краудфандингових платформах у останні роки. Тепер ми вирішили власноруч проаналізувати найпопулярніший крауд-ресурс KickStarter, та обрали зі списку його проектів три найоригінальніші.    

Thermoco

Компактний та зручний універсальний smart-вимірювач температури. Згідно з інформацією розробників, їх пристрій треба просто покласти на поверхню об’єкта, чию температуру ви хочете виміряти. При цьому Thermoco повинен однаково гарно впоратися із заміром температури як живого тіла, так і матеріальних неживих предметів, таких наприклад як холодильник чи акваріум.

Гаджет також вміє вимірювати температуру в межах невеликого приміщення – в кімнаті чи у наметі. Подібні здібності роблять його корисним помічником при ділових подорожах чи під час туристичного відпочинку на природі.

Звісно ж, пристрій має спеціальній app, котрий дозволяє синхронізувати його зі смартфоном користувача. Таким чином власник, легко та зручно, може слідкувати за температурою того об’єкту, на який встановлений гаджет. Пристрій сумісний як з iOS, так і з Android-платформами.

Для бекерів:

Краудфандінгова компанія Thermoco вже стала успішною: за 19 днів до кінця, проект зібрав близько $15 тис при необхідних $10 тис. Наразі, один пристрій коштує $10. Строк постачання його бекерам – березень 2016.  Приєднатися до компанії гаджету можна на його офіційній сторінці на KickStarter.

 

FLUXO     

Як зазначає на сторінці свого гаджета команда стартапа, їх проект – це перша у світі smart-лампа, що може змінювати напрямок випромінювання світла за допомогою сенсорного керування смартфона.

Принцип роботи стельової світлодіодної smart-лампи наступний: розташовані по колу світлодіоди поділені на зони, що дозволяє власнику не тільки керувати яскравістю випромінювання, а і його спрямованістю. Інше кажучи, завдяки спеціальному набору світлодіодних лампочок, користувач може обирати, з якого боку FLUXO світитиме, а з якого ні.

Розробники підкреслюють, що, таким чином, власнику, при необхідності, не потрібно буде зменшувати інтенсивність усього освітлення, як це робиться у класичних лампах. З їх винаходом, він зможе направити світло саме туди, куди йому треба, за допомогою сенсорного керування через спеціальний додаток у смартфоні.

Гаджет оснащений функцією автовмикання та автовимикання, в залежності від знаходження чи відсутності людини у приміщенні. Плюс функція різнокольорового освітлення, плюс можливість налаштувати та «записати у пам'ять» деякі режими випромінювання.

Для бекерів:

На цей час FLUXO коштує €369, але виробник зазначає, що кількість пристроїв по такій ціні лімітована й у подальшому ціна на гаджет виросте. Компанія проекту є дуже успішною – за 14 днів до завершення терміну зборів, пристрій має на своєму рахунку більше ніж €283 тис, при необхідних €50 тис. Постачання smart-ламп заплановано на вересень 2016.   

Приєднатися до проекту можна на його офіційній сторінці на KickStarter.

Darts Connect            

Простий та по своєму унікальний пристрій для відпочинку та дозвілля.  

Цей гаджет, по суті, є звичайною дошкою для «Дартсу», в середину якої додали безліч електроніки, датчиків та фотокамеру. Завдяки цій нестандартній «начинці», пристрій дозволяє грати в реальний онлайн-«дартс» гравцям, що знаходяться далеко один від одного.

Подібний процес забезпечується спеціальним інтернет-ресурсом команди стартапу та додатком, котрий працює на iOS та Android-платформах. Натиснувши спеціальну кнопку на дошці Darts Connect, гравці синхронізуються та починають грати. При цьому, усі їх дії фіксує спеціальна камера, що робить фото після кожного кидку. Такий механізм повинен забезпечити чесну гру без шахрайства.

Результати партії записуються в таблиці даних на сайті, на їх базі формується рейтинг кожного гравця, за яким, у подальшому, власник гаджета зможе підібрати собі суперника по силі. Таким чином, інтерес змагатися в реальний онлайн-«дарст» буде як у новачка, так і в професіонала цієї гри.

Для бекерів:

За 4 дні до кінця своєї краудфандінгової компанії проект зміг стати успішним – він зібрав більше $89 тис замість необхідних $70 тис. Ціна Darts Connect починається від $245. Постачати свою розробку команда стартапу планує вже з січня 2016. Приєднатися до проекту можна на його офіційній сторінці на KickStarter.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?