Краудфандинг: ТОП-3 цікавих проектів з KickStarter

26/07/2015

Так склалося, що краудфандинг вже став повноцінною частиною сучасного життя. Кожен день винахідники зі всього світу відкривають свої компанії зі збору грошей на відомих краудфандінгових платформах KickStarter та Indiegogo. У цьому матеріали ми хочемо познайомити вас із трійкою найбільш цікавих, на наш погляд, проектів розміщених на KickStarter. Усі вони ще відкритті, тому, за бажанням, ви можете приєднатися до них у якості спостерігача чи бекера.

1. Remix Mini

Розробники цього пристрою, стартап Jide Tech, з гордістю називають свій винахід першим у світі Android-ПК (The World's First True Android PC). Постає питання: невже цей маленький стильний гаджет зможе замінити повноцінний класичний комп’ютерний системний блок? Звісно ні. Створюючи свій пристрій, команда китайського стартапу (яка складається переважно з колишніх співробітників Google) ставила перед собою зовсім інші цілі.

Кмітливі хлопці з Піднебесної зробили ставку не на програмістів чи геймерів, а на звичайних користувачів, котрі, за різних причин, не змогли чи не захотіли придбати собі повноцінний ПК. Власник їх пристрою, використовуючи візуально схожу на Windows систему Remix OS, зможе мандрувати Інтернетом, дивиться фільми, слухати музику, грати в деякі ігри та інше. До того ж, що легше, брати з собою у відпочинок за містом коштовний ноутбук, який можна легко пошкодити, чи малий та недорогий Remix Mini?

Для того, щоб відповідь була однозначно очевидною, інженери проекту постаралися втиснути у свій пристрій максимум технічної начинки, залишивши при цьому невелику ціну. Тому, починаючи зі всього $ 30, під час дії краудфандінгової компанії, бекер зможе придбати собі маленький Android PC з дуже пристойними характеристиками.

А саме:

  • процесор 1,2 GHz quad-core Cortex-A53 (64-bit)Allwinner;
  • 8 GB для зберігання даних (може бути збільшено в залежності від моделі);
  • 1GB оперативної пам’яті даних (може бути збільшено в залежності від моделі);

І все це, при габаритних розмірах 2,6х12,4х8,8 см.

Для бекерів:

Приєднатися до проекту можна на офіційній сторінці компанії. Але поспішайте – винахід стартапу користується чималою популярністю. При необхідній сумі у $ 50 тис., Remix Mini за 8 днів до закриття, зібрав майже у 30 000 раз більше – близько $ 1 400 млн. Команда стартапу планує запустити масове виробництво та доставку пристрою у жовтні 2015.

 

2. AQUA

Цей цікавий девайс становить собою компактний підсилювач звуку навушників, який не потребує батареї. Згідно слів розробників, вони прагнули створити пристрій, що давав би змогу насолодитися якісним звуком музики на вашому смартфону, не обмежуючи себе питаннями постіяної зарядки.

AQUA діє за принципом перехідника: користувач, з одного боку, вставляє його у свій смартфон, а з другого приєднує навушники. Пристрій підтримує усі популярні iOS та Android роз’єми (на сторінці краудфандигової компанії стартап вказал детальний список). Крім того, команда стартапу завіряє, що їх розробка може давати звук кращою якості, ніж звичайний CD формат (16-біт / 44,1 кГц.). Робить це AQUA завдяки вмонтованому високоякісному ЦАП (цифро-аналоговий перетворювач), що дозволяє пристрою видавати звучання у форматі 24-біт / 192 кГц.

Для бекерів:

Проект отримав дуже високу популярність. Всупереч доволі високої ціни гаджета ($ 59), в нього інвестувало більше ніж 2000 бекерів, перевівши на рахунок AQUA близько $ 180 тис., при необхідній заявленій сумі у $ 16 тис. Приєднатись до компанії пристрою можна на його офіційній сторінці. Чекати пристрій доведеться не раніше січня 2016.

 

3.The Nipper

Пристрій, що наочно підтверджує відому істину – «усе геніальне – просто». Малий та ультракомпактний девайс (вага 10 грамів, габарити 17х17х17) може підзарядити ваш смартфон за допомогою двох звичайних АА батарейок.

Створений двома юними британськими винахідниками, цей гаджет має елементарний принцип дії. Пара АА батарейок вкладаються у спеціальні пази на пристрої, закріплюються між ними, а потім ця оригінальна міні-конструкція приєднується до смартфона, та починає заряджати його.

Список телефонів з якими взаємодіє Nipper та кількість заряду, що він може дати, наведені на сторінці KickStarter компанії проекту. Розробники зазначають, що спеціально створили над малий та компактний девайс, щоб власник міг брати його з собою навіть у якості брелоку для ключів.

Для бекерів:

Ціна на Nipper починається від £15. За 20 днів до завершення компанії зі збору коштів, пристрій вже став успішним – в нього інвестували понад £ 10 тис. при необхідних £ 6 тис. Почати випуск продукту, стартап планує у квітні 2016. Приєднатися до проекту можна на його офіційній сторінці.

 

Ці, безумовно цікаві проекти, є краплею у морі під назвою KickStarter. Тому ми, як професійні рибалки, будемо кожні два тижні відловлювати для вас усі найбільш унікальні та рідкісні краплини й розповідати про них. Слідкуйте за новинами!    

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?