Кожен сантиметр на рахунку. Або яку діагональ планшета вибрати

01/09/2017

Як думаєте, що найважливіше під час вибору планшета? Бренд, кількість ядер, процесор, об’єм оперативної пам’яті, розширення екрану? Безумовно – усі параметри важливі. Але базовою характеристикою являється…розмір☺ Саме розмір визначає спосіб користування гаджетом та напряму впливає на його ергономічність. 

То ж поглянемо, які діагоналі планшетів сьогодні в моді та як обрати оптимальний варіант.

планшет, діагональ, ктс

Планшет 6,4”

На перший погляд може здатися, що перед вами – смартфон. Китайці, однозначно б, сказали, що так і є. Ми ж воліємо шестидюймовий пристрій прирівнювати до планшетів, тому що не звикли ще ходити з «лопатою» біля вуха. ☺ Хоча така можливість у фаблета є завдяки вбудованому 3G модему.

самсунг, планшет, діагональ, ктс

А так цей міні-планшет – ідеальний варіант для мандрівників. На ньому дуже зручно прокладати маршрут, чекінитися у визначних місцях, робити фотографії та тут же викладати їх у соціальні мережі.

Планшет 7”

За функціональністю дуже подібний на попередню модель – такий же компактний, легкий та зручний у транспортуванні. Але має ще одну «родзинку»: завдяки додатковим сантиметрам та співвідношенням сторін 16:10 чудово підходить для перегляду фільмів!

До того ж на ньому комфортно грати в ігри та серфити в інтернеті.

самсунг, планшет, діагональ, ктс

Планшет 8”

Восьмидюймовий планшет підійде книголюбам, адже у вертикальній орієнтації в один рядочок вміщує таку ж кількість слів, як і в друкованій книзі. Окрім цього, діагональ дозволяє редагувати тексти, листати стрічку Фейсбуку та ловити Angry Birds. ☺

хуавей, планшет, діагональ, ктс

Єдиний мінус – поява чорних бокових смуг під час перегляду відео.

Планшет 9,6”

Такий дисплей відкриває море можливостей: можна блукати просторами інтернету, чатитися з друзями в соціальних мережах, відповідати на листи, читати романи та малювати котиків у графічному редакторі. ☺  

самсунг, планшет, діагональ, ктс

Такий варіант здається універсальним, але під час перегляду відео «грішить» чорними смугами.

Планшет 10,1”

А ось цю модель можна сміливо назвати портативним кінотеатром! Кіномани мотайте «на вуса». ☺ 10-ти дюймовий екран зі співвідношенням сторін 16:10 дає чітке та насичене зображення, а кадри розтягуються на всю площину.

Доволі зручно на такому дисплеї працювати в текстових та графічних редакторах, шукати інформацію в інтернеті. Але із собою такий планшет уже не візьмеш.

асус, планшет, діагональ, ктс

Отже, різні діагоналі планшетів відкривають різноманітні можливості. Якщо ви:

  • часто подорожуєте або їздите у відрядження, ваш варіант – компактні та легкі планшети 6,7 та 7 дюймів;
  • шукаєте міні-планшет для читання книг та серфінгу в інтернеті, придивіться до 8-ти дюймових гаджетів;
  • багато працюєте з текстом та графікою, кращого варіанту, ніж дисплей 9,6” – не знайдете;
  • бажаєте отримати максимум від перегляду фільмів, рекомендуємо звернути увагу на 10-ти дюймові пристрої.

До речі, хороше співвідношення ціни та якості планшетів відомих брендів знайдете в нас. Переходьте в каталог та обирайте СВОЮ модель прямо зараз. 
 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?