Камери Ajax зі штучним інтелектом: BulletCam, DomeCam Mini та TurretCam

05/06/2024

Минулого року компанія Ajax представила три камери в межах лінійки Baseline. Впродовж року кожна з трьох камер добре зарекомендувала себе в різних сценаріях, а що саме головне, що ключові фішки камер пройшли випробування часом.

AD_4nXd6SoaqGARZsenzZoPECQ29itqhdIKoUFN0TIZiYdyfNRQ84ZaQ-_S0meKre7Jgg_6lNbuIGwXBhDOlD7R1mM7gqxYxYZAeEOd5NmdZXePl4koe5JpX6TDWH2ZXEy4zLDGaXEt7fz86dpdl8r7iVnEo5Ho?key=g9sTKO7jyFStiSDwGdO7ZA

Приємно, що тепер до хабу Ajax можна підключати й камери саме від Ajax, а не від сторонніх виробників. Це суттєво спрощує взаємодію в межах екосистеми, а також однозначно підвищує характеристики безпечності пристроїв. 

Відразу варто зазначити, що BulletCam, DomeCam Mini та TurretCam доступні в різних “комплектаціях”. Головна різниця полягає в роздільній здатності та куті огляду.

  • TurretCam: 5 МП/2.8 мм, 5 МП/4 мм, 8 МП/2.8 мм, 8 МП/4 мм;
  • BulletCam: 5 МП/2.8 мм, 5 МП/4 мм, 8 МП/2.8 мм, 8 МП/4 мм;
  • DomeCam Mini: 5 МП/2.8 мм, 5 МП/4 мм, 8 МП/2.8 мм, 8 МП/4 мм.

Всі три камери добре зібрані, мають мінімалістичний логотип Ajax на корпусі й доступні у двох кольорах: чорний або білий. Глобально, камери відеоспостереження не повинні бути красивими, але тут подбали навіть про це.

AD_4nXeQJYkgR4IfPtjEb5AR70MZmU085nEg5QW2LVeheclU9rQkFwilon09woRQk4D7gzYayy6WqRBTcxvLql9OSzMDqgMT4fx6Z7LxPUZXZXmPO-DzhAQn9gqFyEuuKdM9SGi9uyq9Y9u24D787763A-hCTQVI?key=g9sTKO7jyFStiSDwGdO7ZA

Ajax BulletCam

Ця камера має класичний дизайн камери відеоспостереження і може бути встановлена як в приміщенні, так і на вулиці, адже має захист за стандартом IP65. Камера кріпиться на шарнірі, який достатньо жорсткий, щоб міцно тримати кут на який ви налаштували камеру.

На задній частині камери є спеціальний “люк” під яким є місце для карти пам’яті на 256 ГБ. Поруч об’єктиву камери є мікрофон, який достатньо чисто пише звук, а також інфрачервоний випромінювач, що дозволяє камері бути ефективною за умови відсутності освітлення. Радіус дії інфрачервоних променів сягає 35 метрів.

Що під'єднатися до цієї камери достатньо завантажити застосунок та просканувати QR-код. Після того як ви дасте для камери назву, а традиційно камерам дають назву згідно з локацією її розташування ви можете перейти до решти налаштувань, яких тут вистачає. Завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу застосунку це швидше схоже на розвагу, ніж на роботу.

AD_4nXedDQiodoSVMyCo9E8qVLgx3qbikfxxoeYRvCd0W31MMA3kVVze2aI89zrFa_tmBXfPGFr8RSFuHVsUJh7TPpGmrBgPQmdc7yyUAsRubLNejjydjJ4IwkKUBECw3NQq1JLwCGEpd8WNtMfqpuqe7qOGh7q7?key=g9sTKO7jyFStiSDwGdO7ZA

В застосунку ви можете налаштувати параметри запису, тобто за яких сценаріїв камера почне записувати відео чи вона це буде робити безперервно. Є можливість увімкнути запис після виявлення руху.

Однією з найкрутіших фішок камери є можливість не лише налаштувати чутливість сенсора, але й вибрати на зображенні зони на які сенсор не буде реагувати. Для прикладу камера знімає подвір’я на якому є невисоке дерево і щоразу, коли вітер хитає дерево, то сенсор буде спрацьовувати, однак в налаштуваннях ви можете вибрати зону, де є дерево і “вимкнути” її. Для решти простору камера працюватиме у звичайному режимі чутливості. А ще Ajax BulletCam без проблем може розпізнавати людей, тварин і транспортні засоби.

AD_4nXekTv5GIo1fRHs0l8dRZeo0xuGDm10od-QVXYENS7QdrgRfKLrI3-AZ_ZsHIHqN7sa_ivm6LwCBLIfNAYBRtz1d0LxjvYo2YZ5SPyOAsyEr91-w7YQCspF4US3jiHCnLa4uVmZS0YCg6rGNru9_IGnMC9JM?key=g9sTKO7jyFStiSDwGdO7ZA

Приємно, що в застосунку ви можете гнучко налаштувати параметри відео і віднайти золоту середину, щоб і якість зображення була на високому рівні і при цьому файли бути “підйомні по вазі”. В застосунку також є можливість налаштувати зображення, яке ви будете бачити в live-режимі, а саме яскравість, контрастність, насиченість та різкість.

AD_4nXefkeHLzLGQygJAtx0k1PuAg_mPf7mxJLnPKH9yXFUumstob-POQWDb047cJmz7KvmjnwmYwwSOVquXD39PWlB1y1SBDe4GZq8MmPJn88rxWQ3CJwSizQ8czllKVq15I5x-aqyixu1ucArUG8SwKgOKO6O3?key=g9sTKO7jyFStiSDwGdO7ZA

В застосунку є можливість оновити прошивку камери й зробити це дуже легко. Вам не потрібно буде окремо нічого завантажувати на карту пам’яті, а тоді якимось чином встановлювати на камеру, адже все відразу в онлайн-режимі завантажується та встановлюється на камеру. 

Якщо ви з тих користувачів, які перед використанням таки читають інструкцію, то раді повідомити вам, що в застосунку вона також є в електронному варіанті.

AD_4nXfhAXgP4PL4riCFTW1Ld-uYwqocV5Iaw8APZ5_Owafwd6tFAlOs0d1PygggfOOhgSQpVXM-BliH4rr9n_cCDg8E6BQ5eCrmBP2vGTM-m17wm6jBgTY6bw_jbYRynJiU1al-6xrsiM611PdGa6gul8DIkTwB?key=g9sTKO7jyFStiSDwGdO7ZA

Також варто згадати про деякі фішки камери, які точно вам сподобають. По-перше, камера підключається до хаба Ajax за допомогою бездротового з’єднання, по-друге, камера може писати відео не тільки на карту пам’яті чи видавати live на смартфон, але може писати його також в хмарне сховище, по-третє, камера має вбудований акселерометр, тому камера відразу дасть знати, якщо хтось захоче порушити цілісність конструкції.

Звісно ж камера Ajax BulletCam може інтегруватися з іншими пристроями Ajax, наприклад, з датчиками руху і ви зможете конструювати складніші сценарії відповідно до своїх потреб.

Ajax DomeCam Mini

Ця камера виглядає по-особливому красиво і чимось нагадує “літаючу тарілку”. Вона, як і попередня, має чудову якість збірки й легко може кріпитися до стелі чи стіни за допомогою монтажного комплекту.  

Що стосується застосунку, то ви віднайдете той самий набір налаштувань, а різниця буде хіба в цифрах частоти кадрів та роздільної здатності. До речі, камера дуже добре пише звук.

AD_4nXdtM1NY-wd-iWjCYI8pxu9x56uTqNncWiX_mzs_IJTy9jSPWTNjXF1GX4o_mv_AiTf7nd-VmpupH0BKkJcII2EHrZ68IHv5wfKUK-3CbWdLApY-zkA4u0WSS1y7LyhBSgi27QR_-EB_E9nnD71hhGQqhl4?key=g9sTKO7jyFStiSDwGdO7ZA

Ajax TurretCam

Ця камера має стриманий зовнішній вигляд, як і годиться, для камери відеоспостереження і володіє всіма характеристиками, які були описані для попередніх пристроїв.

AD_4nXfbLJ93Ez7FuPxaGxhVTzg-qPDQYell0Pe8vp6jZgxXQ7dvSGUmFOWWULYb26_rUklLf-ifOefk8uVqM8F3QCgh8DeCZs48cPk9IQGc-limoY6m4V4RtujblXjnmCkXPYfVGSUZ3QyWQtCzGBk7QSAu65F6?key=g9sTKO7jyFStiSDwGdO7ZA

Уявимо, що ви придбали всі три камери, які ми згадали в цьому огляді: BulletCam, DomeCam Mini та TurretCam. Після підключення вони будуть доступні вам у фірмовому застосунку. Щоб переглянути всі доступні камери вам варто перейти на центральну вкладку, яка так і називається “відеостіна”. Перед вами з’являться мініатюри всіх доступних вам камер, а вам необхідно буде лише вибрати ту, яка необхідна, тапнути по зображенню, щоб перейти в повноекранний режим. В повноекранному режимі ви можете дистанційно налаштовувати вибрану камеру. 

Дуже зручно фішка камер полягає в тому, що під час запису різні активності, які були в кадрі (люди, тварини, авто) позначаються різними кольорами, тому вам при потребі буде значно простіше віднайти те, що ви шукаєте. Такі можливості доступні завдяки штучному інтелекту, звісно ж він добрався і до Ajax.

AD_4nXdc-1l0jUKpJB7Kkzj35G1uUO-aDgdzbWrG0lAWHF6zWl3yeDVvherAydVG1wwZld9fFuPoy8LvAUf6mF96m1T1KHV2w36f4gt97q7i1xKVIR6edfDEf7P3cOYVKAQMvEmdochaCVWFdereQfSavFximCg0?key=g9sTKO7jyFStiSDwGdO7ZA

Окремо варто згадати про відеопротокол JetSparrow. Це одноранговий відеопротокол, який розробили в Ajax. Його перевага в тому, що локальні права доступу відсутні, тобто побачити записи можуть тільки ті, хто авторизовані вами, з мобільного чи десктопного застосунку, до того ж права доступу можна розподілити між користувачами та операторами. Ніяких паролів немає, отже зламати це неможливо. 

Висновки

BulletCam, DomeCam Mini та TurretCam — це універсальні камери для встановлення як всередині, так і зовні приміщень з високою деталізацією зображення та суперпростим налаштуванням через фірмовий застосунок. По-особливому варто відзначити те, що Ajax інтегрує можливості штучного інтелекту у свої пристрої, що робить їх ще більш ефективними та зручними в користуванні.

Ще більше пристроїв Ajax для безпеки вашого будинку чи комерції можете знайти в каталозі за посиланням

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?