JBL Pulse 5: звучання, яке ти маєш побачити

27/03/2023

Лінійка JBL Pulse вже налічує 5 поколінь і хто пам’ятає оригінальну колонку JBL Pulse, то може оцінити який великий шлях подолала компанія поки ми отримали Pulse 5. В цьому матеріалі розкажемо про основні фішки “епатажної” колонки. Чому епатажної? Бо досі є два табори, які сперечаються про те чи є в світі портативної акустики місце для колонки в якій акцент поставлений на візуальній складовій більше, ніж на звуковій.

ДИЗАЙН

Впродовж 10-ти днів поки я тестував колонку абсолютно всі хто бачив колонку в мене вдома відразу зацікавлювались, що то за “диво техніки”, а далі ще 30-40 хвилин "залипали" граючись ефектами, які може запропонувати JBL Pulse 5. Одне точно зрозуміло, з такою колонкою ви завжди будете в центрі уваги.

Дизайн без назви-2.png

Майже вся площа зовнішнього дизайну виконана з прозорого скла за яким розташований циліндр, який схожий на лавову лампу з підсвіткою на 360 градусів. Традиційно всі ефекти можуть синхронізуватися з ритмом пісень і створювати симфонію світла зі звуком.

Приєднавши колонку до смартфона варто відразу завантажити застосунок JBL Portable, де ви можете гнучко керувати підсвіткою, крутити еквалайзер, оновлювати програмне забезпечення, а також увімкнути спеціальні звуки, які допоможуть ефективніше працювати чи відпочивати, наприклад звук потріскування багаття, звук річки, що тече неподалік чи звук цвіркуна, який імітує літню ніч.

Дизайн без назви-5.png

У верхній частині корпусу є міцна петля, яка дозволяє зручно транспортувати колонку або просто підвісити на якомусь гачку. 5-те покоління Pulse захищене від вологи та пилу по стандарту IP67, тому короткочасне занурення в прісну воду для колонки ніяк не зашкодить.

ВІЗУАЛЬНІ ЕФЕКТИ

В застосунку JBL Portable є 6 категорій ефектів: Nature, Party, Spiritual, Cocktail, Weather, Canvas. В кожній категорії є від 3-х до 5-ти ефектів, які можуть відображатися на колонці.

Знімок екрана 2023-03-28 о 1.10.09 пп.png

В застосунку можна керувати яскравістю підсвітки, вибирати колір підсвітки, регулювати темп в якому будуть рухатися елементи візуальних ефектів. Також ви можете вибирати чи буде світитися вся колонка або ж тільки нижня частина поруч прорезинених ніжок.

Коли ви зменшуєте чи збільшуєте гучність, то це відображається на колонці. Якщо гучність, наприклад на позначці 50%, то колонка буде підсвічуватись до половини, тобто по рівню підсвітки ви можете зрозуміти на якому рівні гучність.

ЕЛЕМЕНТИ КЕРУВАННЯ

Цікаво, що на корпусі немає кнопок, які відповідають за керування відтворенням. Регулювання гучності та перемикання треків можливе тільки на пристрої до якого ви підключили колонку.

На корпусі є 4-ри клавіші:

  • клавіша живлення;
  • клавіша активації Bluetooth;
  • клавіша керування візуальними ефектами;
  • клавіша активації PartyBoost.

Нижче від клавіш керування є відкритий роз’єм для заряджання USB Type-C.

ЗВУК

Завдяки тому, що динамік направлений вгору він видає звук на 360 градусів, тому всі присутні в кімнаті чи на відкритому просторі будуть сприймати звук колонки однаково. JBL Pulse 5 має вихідну потужність 30W. Нагадаємо, що в минулому поколінні JBL Pulse 4 було 20W.

2_Дизайн без назви-2.jpg

В застосунку ви можете налаштувати еквалайзер під себе, а завдяки функції PartyBoost з’єднати Pulse 5 з іншими сумісними колонками для підсилення звучання та створення ефекту стерео. Максимально можливо об’єднати до 100 колонок. Увімкнути цю функцію можна клавішею на корпусі або в застосунку JBL Portable.

До речі, в Pulse 5 оновилася версія Bluetooth, тепер тут версія 5.3. В попередньому поколінні було 4.2.

АВТОНОМНІСТЬ

Pulse 5 має батарею на 7500 мАг. Колонка розрахована на 12 годин прослуховування музики, але все залежить від гучності, від використання візуальних ефектів та їх яскравості. Повна зарядка колонки займе близько 4 годин. В комплекті є тільки кабель USB Type-A на USB Type-C, а про адаптер доведеться попіклуватися окремо. До речі, на корпусі поруч клавіш є шкала з підсвіткою на якій відображається скільки заряду залишилося.

Дизайн без назви-3.jpg

ВИСНОВКИ

JBL Pulse 5 — одна з найяскравіших, у всіх сенсах, портативних колонок, які є на ринку. Вона отримала значні покращення в порівнянні з попереднім поколінням Pulse 4. Серед головних покращень згадаємо наступні:

  • вища потужність — 30W проти 20W у попередньому поколінні;
  • більша ємність батареї та збільшена автономність з 10 до 12 годин; 
  • вищи клас захисту від вологи та пилу IP67 проти IPX7 у Pulse 4;
  • нова версія Bluetooth — 5.3 проти 4.2 в попередньому поколінні.

Придбати колонку JBL Pulse 5 можна прямо зараз за посиланням.

Читайте також:
Aria Wireless — перша портативна колонка від HATOR 
Сьогодні на огляді у нас перша Bluetooth-колонка від бренду HATOR. В цьому матеріалі будемо розбиратися чи вийшло у HATOR успішно увійти в нову категорію продуктів. КОМПЛЕКТАЦІЯ Коробка має фірмовий дизайн HATOR. Всередині колонка надійно захищена щільними пінними прокладками зверху і знизу. В ком
18/06/2023
Колонки Sony SRS-XE200 та SRS-XE300: що вибрати?
Може видатися, що ринок bluetooth-колонок повністю належить для JBL, але це не зовсім так, зважаючи на те, що на ринку є портативні колонки від Sony, яким є чим похвалитися. Бренд Sony у світі аудіо не поступається для JBL, а останнім часом можливо й випереджає зважаючи на нещодавно представлені кол
06/02/2023
Як зарядити смарт гаджети, коли немає світла?
Кожен розуміє, що з «сусідами» нам, м’яко кажучи, не пощастило. Росіяни продовжують атакувати Україну ракетними обстрілами. За останні дні найбільше атак припало саме на енергетичні об’єкти, через що багато областей та міст залишились без світла. Відповідно і зараз є перебої з електропостачанням та
24/10/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?