JBL Live 300 TWS: навушники з “горою” фішок

25/05/2020

JBL не потребує зайвого представлення у світі аудіо. Нещодавно на ринку з’явилися повністю бездротові навушники від цієї компанії під назвою JBL Live 300 TWS. Вони мають багато фішок в порівнянні з JBL Tune 220 TWS, які раніше були у нас на огляді і про них ми поговоримо у цій статті.

купить JBL Live 300 TWS

КОМПЛЕКТ

Традиційно з TWS-навушниками в комплекті немає нічого цікавого і традиційно JBL кладе до комплекту гору різноманітної документації, що я ледве зміг витягнути її з коробки. Також в комплекті ви знайдете дві пари змінних амбюшур та три пари хрящевих фіксаторів, щоб навушники краще трималися у вухах. В комплекті також є кабель з USB-A на USB Type-C.

купить JBL Live 300 TWS

КЕЙС

Кейс JBL доволі громіздкий. У маленьку кишеню джинсів він точно не поміститься та й у внутрішній кишені піджака йому буде тіснувато. Чому кейс такий великий незрозуміло, автономність навушників і кейсу теж не рекордна, тому вважаю його “некомпактність” зовсім невиправданою.

купить JBL Live 300 TWS

На нижній частині кейсу розташований роз’єм для заряджання USB Type-C і цікава фішка полягає в тому, що навколо роз’єму розташувався світловий індикатор, який сповіщає про те скільки заряду акумулятора залишилося. Це практично, незвично і красиво. На передній панелі у нас є лише лого JBL. Якщо відкрити кейс, то можна побачити два отвори для навушників з помітками, де має знаходитись правий, а де лівий. Також в середині є ще один індикатор та клавіша для активації bluetooth та підключення.

купить JBL Live 300 TWS

Підключити навушники до смартфона, як завжди, просто. Потрібно відкрити кейс та натиснути клавішу спарювання і в меню bluetooth на смартфоні вибрати JBL Live 300.

НАВУШНИКИ

Навушники теж не можуть похвалитися особливою компактністю і дуже схожі по розмірах та формі на Galaxy Buds від Samsung. На навушниках є три контакти та датчик присутності у вусі, також на навушниках є світловий індикатор. Також тут ви можете знайти три мікрофони, які призначені для того, щоб ключові фішки навушників працювали коректно.

купить JBL Live 300 TWS

Приємно те, що в навушниках реалізована фішка, коли відтворення стає на паузу тоді, коли ви дістаєте навушник з вуха і саме головне, що відтворення продовжується, коли ви повертаєте його назад у вухо. На кожному з навушників є сенсорна зона за допомогою якої здійснюється керування. Навушники захищені по стандарту IPX5. Десять хвилин заряджання вистачить для того, щоб відтворення продовжувалося ще протягом 60 хвилин.

купить JBL Live 300 TWS

ДОДАТОК

Приємно, що навушники можна приєднати до фірмового додатку, який є в Play Market та AppStore і вже у ньому також налаштовувати чимало різних фішок. По-перше, ви можете налаштувати різноманітні жести для керування відтворенням. По-друге, тут ви можете увімкнути функції TalkThru та Ambient Aware. Перша допомагає краще чути співбесідника при розмові не виймаючи навушники з вух, схоже як працює режим прозорості на AirPods Pro, а друга пропускає найбільш різкі шуми, щоб вберегти вас при пересуванні на вулиці. По-третє, в додатку ви можете налаштувати еквалайзер та переглянути рівень заряду навушників. По-четверте, в додатку ви можете обрати, який асистент буде активуватися, коли ви його викликатимете: Amazon Alexa чи Google Assistant.

купить JBL Live 300 TWS

КЕРУВАННЯ

По замовчуванню ви можете керувати навушниками таким чином, як зазначено нижче, але в додатку ви можете змінити деякі пункти.

Правий навушник:

  • play/pause — один дотик;
  • наступний трек — два дотики;
  • прийняти виклик — два дотики;
  • відхилити виклик — два дотики;
  • попередній трек — три дотики;
  • збільшення гучності — свайп вперед;
  • зменшення гучності — свайп назад.

Лівий навушник:

  • увімкнення режиму TalkThru/Ambient Aware — свайп вперед;
  • виклик голосового асистента — утримання на правому навушнику.

купить JBL Live 300 TWS

АВТОНОМНІСТЬ

Одного заряду вам вистачить на 6 годин відтворення, разом з кейсом цей показник може вирости до 20 годин, насправді це не дуже багато, якщо зважати на габарити кейсу в який можна було помістити більш ємну батарею. Виробник вказує, що для того, щоб зарядити кейс на 100% вам знадобиться приблизно 2 години.

купить JBL Live 300 TWS

ЗВУЧАННЯ

Навушники не підтримують кодеки Aptx чи Aptx HD, але звучать непогано на свої гроші, але не більше. Якщо ви розумієтесь на налаштуванні еквалайзеру, то звук буде не важко налаштувати під себе в додатку, якщо ж ні, то доведеться користуватися вбудованими пресетами, яких тут обмаль. 

купить JBL Live 300 TWS

Я користуюся навушниками Galaxy Buds від Samsung і хоч коштують навушники від JBL дорожче за Galaxy Buds, все ж звучать вони суттєво гірше. Враження суб’єктивне, але все ж мені є з чим порівняти. Щодо запасу гучності, то його тут нереально багато, на максимальному навіть слухати некомфортно, бо багато тріску та різноманітних шумів проявляється. Ну і звісно ще багато залежить від якості треків та жанру якому ви надаєте перевагу.

ВИСНОВКИ

JBL Live 300 — навушники в яких є цілий вагон різноманітних фішок, але в той же час доведеться йти на багато компромісів. Керування зрозуміле, але в додатку змінити його під себе майже неможливо, бо доступні лише деякі налаштування. Кейс не маркий та має практичну підсвітку, але в той же час достатньо масивний, щоб носити у кишені. Звук хороший, але без претензій на “вишуканий” чи “багатий”, автономність на середньому рівні. Навушники коштують своїх грошей — не більше і не менше.

 

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?