Intel: не потрібно більше ядер

09/10/2015

Інженер з Intel розкрив у своєму профілі LinkedIn, що в останні два місяці він працював над «протоколами когерентності кешей та високопродуктивною базовою структурою» для систем на кристалі Intel Cannonlake з чотирма, шістьма або вісьмома ядрами і «когерентної базовою структурою».

Процесори Intel Core i7 Extreme і Intel Xeon E5 початкового рівня зазвичай використовують мікросхеми в конфігурації LCC. У випадку з Core i7 Extreme на базі Cannonlake-E і Xeon E5 v7 на основі Cannonlake-EP також буде використовуватися LCC кристал з кількістю ядер не більше восьми. Робочі станції, які вимагають більшої кількості x86 ядер, будуть як і раніше будуватися на базі більш дорогих процесорів Xeon E5 на основі чіпів MCC. Для високопродуктивних серверів Intel випустить нові процесори Xeon E5 / E7 покоління Cannonlake-EX в конфігурації HCC c кількістю ядер, яке може перевищити 32.

Збільшення кількості ядер в мікропроцесорі вимагає від Intel перепроектування внутрішніх з'єднань CPU і контролерів пам'яті, що серйозно ускладнює завдання і здорожує кристал.

Раніше ми вже казали, що покоління процесорів Intel на базі мікроархітектури Cannonlake буде виготовлятися із застосуванням 10-нм технологічного процесу.

Можливо, в Intel розуміють що світ ще не готовий до великої кількості ядер в процесорах, точніше не готовий до їх правильного використання. Тим більше, нащо робити більше ядер, якщо вистачає тих що є. 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?