Ігрові монстрики: серія ноутбуків MSI GT72

11/01/2016

Ноутбуки з кожним роком стають все потужнішими, тому все більше їх відносять до ігрових. Нас зацікавила серія ноутбуків MSI GT72.

Нова лінійка GT72 може похвалитися фундаментальними змінами в дизайні в порівнянні з попередниками. Ноутбук з діагоналлю 17 дюймів важить 3.8 кг, а товщина складає 4.8 см, На кришці присутні характерні вигини MSI, а в закритому стані привертає увагу логотипом Gaming.

У GT72 використовується велика кількість алюмінієвих деталей корпусу, і лише боковини та підстава виготовлені з матового пластику. Ви отримаєте шість портів USB 3.0, вихід HDMI та два виходи mini-DisplayPort, порт RJ45, що підтримує Gigabit LAN та чотири аудіороз'єми. Що стосується бездротових підключень, то ви отримаєте сучасний стандарт Wi-Fi 802.11ac, а також Bluetooth 4.0.

Клавіатура забезпечує відмінний комфорт набору, клавіші радують точним моментом спрацьовування, проте розкладка клавіатури підібрана незручно, адже частина клавіш була переміщена в нові місця. Тачпад має вельми пристойний розмір, палець ковзає по ньому добре, точність теж нарікань не викликає. MSI підтримує підсвічування клавіатури за трьома зонам, яку можна довільно змінювати.

Компанія використала Full-HD 17.3-дюймову матрицю, тому для ігор надається досить пристойний простір з високою деталізацією. Як і у випадку більшості 17-дюймових ігрових ноутбуків, MSI вибрала панель TN, що не може похвалитися великими кутами огляду і не найкращою передачею кольорів, проте з дуже низьким часом відгуку.

Панель має матове покриття з максимальною яскравістю близько 291кд/м² та контрастністю 1036:1. Рівномірність підсвічування близько 80 відсотків, тому відмінності по яскравості будуть видні неозброєним оком при детальному розгляді. Колірна температура зміщена в бік холодних синюватих відтінків, тому для графічних редакторів він не підходить.

Компанія використала процесори Intel нового покоління, що зустрічаються у багатьох ігрових ноутбуках. Проте CPU не встановлюється в сокет, а припаюється до материнської плати, тому зробити апгрейд не вийде. Зате ми отримуємо більш компактний дизайн та більше простору для SSD. Є підтримка технології Hyper-Threading, завдяки якій чотири фізичні ядра можуть одночасно працювати з вісьмома потоками.

Графічні процесори представлені в двох варіантах: GTX 970M та GTX980M. Проте в лінійці GT72S використовуються ті ж самі відеокарти, але без позначки «М»( точно такі самі як у настільних ПК.), тому й мають кращу продуктивність. Особливих проблем із запуском ігр на ультра налаштуваннях не буде, адже кожен ноутбук оснащений від 8ГБ до 16ГБ оперативної пам’яті.

Підсистема зберігання даних виявилася вельми цікавою. В максимальній комплектації встановлено аж чотири накопичувачі. Ми отримуємо три SSD mSATA на 128ГБ, що об'єднані в масив RAID 0 з дуже високою пропускною здатністю. Для зберігання даних доступний HDD на 750ГБ.

Технологія Killer DoubleShot Pro забезпечить максимально комфортні онлайн-пригоди, адже створена саме для них та мережевих додатків, що працюють в реальному часі. Серії Killer відрізняються неперевершеною швидкістю завдяки використанню виділеного мережного вузла і цілого ряду ексклюзивних технологій. Можна як автоматично, так і вручну налаштовувати пріоритетність кожної програми, а також є самоперевірка для визначення швидкості підключення та пошуку оптимального для даної системи рішення. Тому не переживайте що при напруженій битві у World of Tanks у вас раптово збільшиться пінг.

Гаряче повітря зараз виштовхується ззаду корпусу; у результаті GT72 під максимальним навантаженням виявляється тихішим за ігрові ноутбуки попереднього покоління. Рекордно низького рівня шуму MSI не добилась, але зробила крок у правильному напрямку. Корпус ніде не перегрівається вище некомфортної на дотик температури, CPU і GPU завжди працюють в допустимому діапазоні температур та справа не доходить до появи тротлінгу.

Час автономної роботи цілком очікуваний з урахуванням апаратної конфігурації: від розетки краще довго не відходити. У режимі бездіяльності ноутбуки споживають близько 20Вт енергії, під навантаженням -  вже 135Вт. Проте для ігрового ноутбука дані значення цілком нормальні.

Компанія зробила правильний хід в розвитку своєї лінійки, і, сподіваємось, що так буде й надалі. Наш магазин пропонує вам не лише ноутбуки цієї серії, а й інших ігрових «монстриків».

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?