IFA 2015: Lenovo шокувала відвідувачів гігантськими «планшетофонами» Phab та Phab Plus

17/08/2015

Представлені на виставці нові гаджети від китайської корпорації – це своєрідний гібрид між телефоном та планшетом (Phab = Phone + Tablet). Їх головним козирем є величезний екран на 7 (Phab) та 6,8 (Phab Plus) дюймів на IPS-матриці. Однак, якщо розглянути усі технічні характеристики фаблету, з’являється декілька питань стосовно доцільності даного концепту.

Почнемо с того, що ці величезні екрани мають відносно скромну якість: у Phab це HD з роздільною здатністю 720x1280 пікселів, а у Phab Plus Full HD з роздільною здатністю 1920x1080 пікселів. Звучить не дуже впевнено, як для пафосного нового велетенського фаблету, чи не так? До того ж, у гаджетів однакові камери – основна на 13 МП та фронтальна на 5 МП. Трошки різниці є у оперативній та флеш пам’яті: 1 ГБ й 16 ГБ у Phab та 2 ГБ й 32 ГБ відповідно у Phab Plus, але даний факт все одно не вражає. Єдине, що надає більше позитивних емоцій – це «серце» пристроїв, у якості якого виступає потужний 8 ядерний Qualcomm Snapdragon 615. До того ж, слід зазначити, що Lenovo не полінувалася, та надала своїм фаблетам, окрім Wi-Fi, підтримку мережі 4G LTE та робочу платформу Android 5.0.

Коштуватимуть гаджети близько $200 (Phab) та $300 (Phab Plus). Вихід на ринок оригінальних виробів китайської компанії планується до кінця 2015, а чи знайдуть величезні фаблети свою аудиторію покаже час.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?