Ідеальне ТБ від Samsung відкладається

27/06/2015

Два роки розробок та більше $ 30 млн. інвестицій виявилися марними – проект Perfect Experience (PX), на який Samsung покладала дуже багато надій, вже історія. А розпочиналось все дуже добре...

Компанія прагнула створити унікальне рішення у сфері «розумного» ТБ, яке б втілилося у принципово новій концепції Samsung Smart TV. Мова йде про створення спеціального планшету, який би акумулював у собі здатність одночасно дивитись та керувати телепрограмами, та пошуком чи переглядом потокового контенту. Тобто, інше кажучи, «Самсунг» планувала в майбутньому відмовитися від класичних пультів дистанційного керування  на користь «революційних» багатофункціональних планшетів.

Для реалізації цього проекту у 2013 році «акулою» індустрії був поглинений (за $30 млн.) стартап Boxee, відомий своєю розробкою Boxee Box. Спеціалісти стартапу перейшли у Samsung та прийнялися плідно працювати над отриманним завданням. Perfect Experience був дуже важливим для корпорації, тому деталі розробки трималися у таємниці.

Але, вже у 2015 плани по створенню нового формату керування Smart TV зіткнулися з серйозними проблемами. По-перше, постачальники контенту принципово відмовились від подібного способу співпраці, а по-друге серед керівництва компанії виникли суперечки щодо доцільності впровадження даної системи.

У результаті, корпорація прийняла жорстке рішення – проект закрити, а усіх співробітників Boxee звільнити. Що стало причиною таких кардинальних змін, і чому розробка не була просто відкладена, наразі невідомо. Проте ми сподіваємося, що до кінця року з’явиться нова цікава інформація, стосовно цієї події.         

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?