Huawei Watch GT 2E: “Е” — ефектний та ефективний

15/05/2020

Цей годинник справив на мене чудове враження, як своїм зовнішнім виглядом так і тим, що він може. Інколи буває, що годинник виглядає ефектно, але його можливості не надто відрізняються від фітнес-браслетів. Буває й інша крайність, коли годинник “напічканий” усіма можливими технологіями та фішками, але його дизайн та ергономіка залишають бажати кращого, а буває так, як у випадку з Huawei Watch GT 2e — красивий та функціональний, ефектний та ефективний.

22_12.jpg

ДИЗАЙН

Корпус годинника виконаний з нержавіючої сталі 316L і варто сказати, що корпус дуже міцний, як по відчуттях так і по факту двотижневого використання. На ньому не з'явилося жодної навіть найбільш дрібної подряпини чи сколу. Годинник має захист 5 АТМ, тобто ви без проблем можете в ньому плавати, щоправда тільки у прісній воді, а дощ, миття рук під краном, душ для цього годинника взагалі не страшні.

49_5.jpg

Годинник є у трьох кольорах: м’ятно-зелений (такий, як у нас), вулканічно-червоний та графітовий чорний. Чи підійде цей годинник з розміром 46 мм на жіночу руку важко сказати, але от на чоловічій руці він лежить бездоганно.

4_22.jpg

Браслет і годинник чудово прилягає до руки, а відповідно більш точно спрацьовує крокомір та датчик вимірювання серцевого ритму. На корпусі є всього дві клавіші, які достатньо глибоко втоплені в корпус, тому взагалі не чіпляються за одяг. 

8_15.jpg

РЕМІНЕЦЬ

Ремінець тут стандартний 22 мм, але до нього не підійдуть будь-які ремінці, а лише фірмові. Він виконаний з термопластичного поліуретану має спеціальні отвори, які мають дизайнерське та практичне значення. Виглядає насправді стильно, а при тривалих заняттях спортом у вас не буде потіти рука. Ремінець завдяки спеціальному механізму дуже легко відкріплюються від корпусу.

133_1.jpg

ЕКРАН

Годинник має круглий дисплей з діагоналлю 1,39 дюйма. OLED-матриця, як завжди, може похвалитися чудовими кутами огляду, глибоким чорним кольором та високою контрастністю. Розширення екрану складає 454х454, щільність пікселів 326 на дюйм. Екран дуже чіткий і про окремі пікселі мова взагалі не йде. На екрані є олеофобне покриття, тому відбитки пальців дуже легко видаляються.

88_3.jpg

Яскравості вистачає, щоб навіть під прямим сонячним промінням екран залишався читабельним. В налаштуваннях ви можете поставити автояскравість, що суттєво заощадить вам заряд батареї.

46_6.jpg

Є функція Always-On Display. Так, з нею батарея сідатиме суттєво швидше, але екран постійно буде активним і відображатиме час та дату і до того ж у кольорі. На ваш вибір є багато циферблатів, як у годиннику так і в додатку. Крім того, ви можете поставити на головний екран будь-яке фото, яке є на вашому смартфоні.

134_1.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

Годинник має батарею на 455 мАг, а також процесор Kirin A1, який має енергоефективні ядра Cortex-M7. З постійно увімкненим GPS годинник може працювати до 30 годин, якщо ж GPS вимкнути і користуватися в звичайному режимі, то заряду батареї вам вистачить на 14 днів, якщо ж ви будете використовувати функцію Always-On Display, то заряду батареї вистачить на 7-8 днів.

96_2.jpg

Варто сказати, що автономність — це одна з найсильніших сторін цього годинника. Для Apple Watch, які потрібно заряджати раз в 1-3 дні такий показник просто недосяжний.

24_9.jpg

Заряджати годинник дуже легко і для цього в комплекті є магнітний тримач та кабель USB Type-C. За 90 хвилин можна повністю поновити заряд батареї і на півтора-два тижні забути про заряджання.

4_20.jpg

СПОВІЩЕННЯ, ЗДОРОВ’Я, СПОРТ, СОН

Щоб прив’язати годинник до смартфону вам доведеться завантажити додаток Health від Huawei. До речі, коли я на своєму смартфоні (Google Pixel) його завантажував з Play Market, то годинник не міг приєднатися, а в додатку було повідомлення, що версія програми вже застаріла і потрібно оновити, але, щоб оновити довелося завантажувати AppGallery — фірмовий магазин додатків від Huawei, але після того все запрацювало належним чином.

70_4.jpg

Після підключення ви можете налаштувати всі вкладки на годиннику. Більшість користувачів купують смарт-годинники якраз через можливість отримувати сповіщення. Робота зі сповіщеннями на цьому годиннику реалізована чудово. Для того, щоб подивитися увесь перелік повідомлень достатньо на головному робочому столі зробити свайп вверх.

34_7.jpg

Загалом в одному повідомленні може відображатися до 250 символів. Єдине чого не вистачає, що не можна відповідати за допомогою готових шаблонів.

4_17.jpg

Годинник має 15 спортивних режимів і це тільки базові, бо ще можна окремо додати близько 85 режимів. Під час тренувань годинник збирає дані і в додатку на смартфоні ви можете подивитися детальні характеристики. Ви завжди можете відслідкувати свою швидкість, серцебиття, маршрут. З високою точністю працює “висотомір”. Якщо під час тренувань кількість ударів за хвилину буде більше, ніж це допустимо, то годинник про це обов’язково буде повідомляти. Окрема фішка цього годинника — моніторинг сну. Програма “здоров’я” на смартфоні розкаже вам про ваш сон усе. Загалом ваш сон оцінюється по більше, ніж 10 параметрах. Ну і вже традиційна фішка, коли ви довго не рухаєтесь, то годинник вам про це буде нагадувати.

28_11.jpg

ДОДАТКОВО

До речі, годинник має вбудовану пам’ять — 4 ГБ на яку ви можете завантажити близько 500 пісень. Однак саме зручне тут те, що ви можете підключити свої TWS-навушники до годинника і керувати відтворенням прямо з годинника. 

23_10.jpg

Модуля NFC тут немає, як і Wi-Fi, але варто розуміти, що в цьому ціновому сегменті на них не варто було розраховувати. Також тут немає динаміка та мікрофона, щоб ви могли відповідати на дзвінки прямо з годинника, але цим може похвалитися старша версія Huawei Watch GT2.

5_21.jpg

ВИСНОВКИ

Huawei Watch GT 2E — чудовий годинник за свою ціну починаючи від стильного дизайну до надзвичайної автономності. Якщо ви займаєтеся спортом, то цей годинник точно вас зацікавить оскільки до ваших послуг 15 базових видів спорту і близько 85 додаткових. Вимірювання рівня стресу, серцебиття, рівня кисню в крові та багато інших фішок працюють, як і на більшості інших смарт-годинників компанії. Робота зі сповіщеннями реалізована чудово, їх зручно читати на великому екрані, однак не вистачає швидких відповідей шаблонних. Екран годинника дуже яскравий, а циферблати ви можете змінювати на свій смак. 

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?