Google I/O 2023: підсумки конференції

11/05/2023

Google I/O 2023 відбулася і в цьому матеріалі ми коротко розповімо про найважливіші моменти заходу. Хоч багато доповідей та презентацій на Google I/O 2023 орієнтовані на розробників все ж були дуже яскраві моменти пов'язані з презентацією нових продуктів. Конференція традиційно почалася з головної промови, щоб всі знали, чим Google займається останнім часом. Було багато розмов про апаратне та програмне забезпечення, але найбільше говорили про штучний інтелект.

Google Pixel 7a

На I/O компанія Google не лише представила свій смартфон середнього класу, Pixel 7a, але й повідомила, що він відразу буде продаватися, без передзамовлення. Ціна новинки в США буде 499 доларів. Телефон має багато спільного з Pixel 7, який в США коштує 600 доларів. З флагманським "братом" Pixel 7 схожий тим, що має процесор Tensor G2, 8 ГБ оперативки та дизайн, який теж перекочував від Pixel 7. Якщо дуже коротко про головні переваги і недоліки цього смартфона, то вийде приблизно так:

Плюси:

  • Традиційно чудова камера;
  • Екран 90 Гц і підтримка бездротової зарядки;
  • Нові кольори.

Мінуси:

  • Нетривалий час роботи від батареї;
  • Невелика різниця в ціні з Pixel 7. Відповідно постає питання чи варто брати середняк, якщо можна придбати флагман.

56_8.jpg

Google Pixel Fold

Як і очікувалося, Google показала свій перший гнучкий смартфон Pixel Fold. Він має 5,8-дюймовий зовнішній екран та 7,6-дюймовий внутрішній дисплей з досить масивними рамками. Працює на процесорі Tensor G2 в парі з 12 ГБ оперативної пам'яті. Має захист від вологи по стандарту IPX8.

109_4.jpg

Pixel Fold доступний для передзамовлення з сьогоднішнього дня за ціною 1800 доларів, а в продаж він надійде 27 червня. В подарунок до Pixel Fold буде годинник Pixel Watch, якщо оформити передзамовлення.

193_1.jpg

Зовнішній екран у Pixel Fold ширший, ніж у Samsung Galaxy Fold 4. Pixel Fold трохи поступається діагоналлю внутрішнього екрану, бо має більші рамки зверху і знизу. Верхня рамка досить масивна і там розмістилася фронтальна камера, відповідно Google не пішла слідами Samsung використовуючи підекранну камеру. Широкі рамки також дозволяють уникнути випадкових натискань, хоч це і не завжди добре виглядає з точки зору дизайну.

Google Pixel Tablet

Після численних витоків та інсайдерської інформації від аналітиків компанія Google нарешті офіційно представила планшет Google Pixel Tablet. Як і очікувалося, пристрій виконує потрійну функцію - планшет, колонка і хаб для розумного дому.

148_2.jpg

В комплекті з планшетом буде магнітна док-станція, яка заряджає планшет і має динаміки для підсилення звучання планшета. Передзамовлення вже відкрите за ціною 499 доларів. Планшет з’явиться у продажу 20 червня.

66_7.jpg

Gmail з ШІ

Google працює над новою версією Gmail зі штучним інтелектом, яка може автоматично відповідати на листи та дозволить вам ввести короткий запит, щоб сервіс фактично написав весь лист за вас. Функція називається “Допоможи мені написати”, і хоча Google не назвав точної дати релізу нової функції, все ж генеральний директор Сундар Пічаї сказав, що вона з'явиться “незабаром”.

78_6.jpg

Google Bard отримує нові функції

Генератор тексту Bard від Google все ще перебуває в стадії бета-тестування, але на Google I/O демонстрували, що чат-бот зі штучним інтелектом робить значні кроки вперед. Незабаром Bard отримає нові можливості, включаючи інтеграцію з Google Lens для розпізнавання зображень, інтеграцію з Google Maps для візуалізації місць та інтеграцію з Sheets для створення детальних електронних таблиць за допомогою текстової підказки.

Починаючи з сьогоднішнього дня, Bard доступний у 180 країнах, але тільки англійською мовою. Google заявляє, що згодом з'являться 40 додаткових мов. Також з'явилася нова темна тема інтерфейсу.

135_3.jpg

Новий редактор Magic Editor у Google Фото

Google Фото отримають підтримку редагування фотографій за допомогою штучного інтелекту. Новий редактор Magic Editor використовує методи машинного навчання. Ви можете зробити довге натискання на людину, щоб вирізати її і перемістити в кадрі (схожа фішка є в iPhone), або відтворити частини об'єктів, які були за межами кадру, коли ви робили фотографію і обрізались. Штучний інтелект їх просто домалює. Очікується, що Magic Editor буде запущений пізніше цього року.

7_Дизайн без назви-2.jpg

ШІ в пошуку Google

Штучний інтелект став важливою частиною пошукової системи Bing від Microsoft, тому це було лише питанням часу, коли Google зробить щось схоже. Google оголосила, що Bard буде інтегрований у пошуковик, що дозволить Google надавати структуроване резюме результатів пошуку природною мовою і запропонує режим в якому ви зможете ставити уточнюючі запитання про результати пошуку.

77_6.jpg

Магазин застосунків Play Market

На конференції також було представлено цілий набір нових функцій з ШІ, які невдовзі з'являться в Google Play Маркеті. Незабаром у списках застосунків з'явиться згенероване ШІ резюме рецензій, яке дозволить прочитати про певний застосунок короткий, узагальнений висновок згенерований з відгуків інших користувачів.

Дебют нових інструментів для розробників Google TV

Конференція Google I/O — це подія не тільки для пересічних користувачів, але й для розробників. З цією метою Google анонсувала новий набір інструментів для створення застосунків Android TV. Набір використовуватиме ШІ для створення інтерфейсів застосунків з нуля на основі текстового опису, який запропонує розробник. Як було сказано на конференції “ви просто описуєте інтерфейс, а Compose подбає про все інше".

50_9.jpg

Подія Google I/O 2023 завершилася і тепер ми чекаємо новинки Pixel 7a, Pixel Tablet, Pixel Fold у нас на огляді, щоб поділитися досвідом користування. Ну й звісно вже найближчим часом можна буде спробувати всі продукти Google, які працюють зі штучним інтелектом.

 

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?