Функція ЕКГ на годиннику Apple Watch тепер доступна і в Україні

20/07/2021

Однією з найкрутіших функцій годинника Apple Watch стала можливість зробити електрокардіограму за допомогою ряду вбудованих датчиків навіть не знімаючи годинник із зап’ястя. Вона не була доступна в Україні донедавна, однак, оновлення операційної системи watchOS 7.6 компанією Apple не лише виправило деякі  баги, але й активувало функцію ЕКГ у більшості регіонів через спеціальний додаток, тож функція стала доступною у 30 нових країнах, зокрема і в Україні. 

2_361662DD-9557-4895-B994-320DE6C020CD.jpg

Функція працює на Apple Watch починаючи із Series 4. Вона вимірює ваше серцебиття та серцевий ритм за допомогою електричного датчика ритму серця, а потім перевіряє записані дані на наявність ознак фібриляції передсердь — однієї з форм порушення серцевого ритму.

У програмі також є періодична перевірка ритму серця у фоновому режимі, яка надсилає сповіщення при виявленні симптомів миготливої аритмії, одного з найбільш частих варіантів порушень ритму, при якому значно підвищується ризик розвитку ішемічного інсульту. Для того, щоб додаток запрацював на Apple Watch, необхідно оновити його до операційної системи watchOS 7.6, а також оновити iPhone до iOS 14.7. 

Як користуватись функцією?

(офіційна інформація із сайту Apple) 

  1. Відкрийте програму «Здоров’я» на iPhone, а потім дотримуйтесь інструкцій на екрані, щоб налаштувати ЕКГ.
  2. Якщо підказка про налаштування не відображається, торкніть «Огляд» унизу справа, торкніть «Серце», а потім — «Електрокардіограми (ЕКГ)».
  3. Відкрийте програму «ЕКГ» на своєму Apple Watch.
  4. Покладіть руку на стіл чи на коліна.
  5. Рукою, на якій немає годинника, утримуйте палець на коронці Digital Crown, а потім дочекайтеся, доки Apple Watch не запише ЕКГ.
  6. Вам не потрібно натискати коронку Digital Crown під час сеансу.

 
 

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?