Foxconn залишає Росію та йде до Індії

04/07/2015

Стало відомо, що мегакорпорація Foxconn планує найближчим часом розпочати будівництво великого заводу на території Індії. Якщо цей крок виявиться вдалим, Foxconn буде діяти рішуче – компанія розробила стратегію глобального індійського будівництва строком до 2020. Усього корпорація хоче створити у Індії біля 12 повноцінних заводів зі всією необхідною інфраструктурою. Фінансова частина проекту оцінюється приблизно у $ 5 млрд.

Наразі, головні потужності Foxconn базуються у Китаї. Є підприємства й у Мексиці, Угорщині та Бразилії. По суті, індійський напрямок руху тайванського ІТ-гіганту дуже легко пояснити. По-перше, робоча сила у Індії, як і у Китаї, є дуже дешевою. По-друге, керівництво країни у голос заявило про своє палке бажання прийняти цінного інвестора на своїй землі. У той час, коли у Китаї, з кожним місяцем виникає все більше робочих прецедентів на підприємствах компанії.

На тлі цих новин особливо цікавим здається той факт, що місяць тому Foxconn вирішив відмовитися від будівництва заводу у Росії, та навіть припинив виробництво на вже орендованих потужностях. Виникає питання: якщо корпорації сподобається на берегах Гангу, чи стане це причиною для закриття інших «не китайських» заводів?       

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?