FaceTime на Android: як налаштувати?

07/05/2023

FaceTime — один з найпопулярніших застосунків для відеозв’язку на iOS. Окремо для Android застосунку FaceTime немає, але чи означає це, що спілкуватися по відеозв’язку між пристроями Android та iOS неможливо? Наша відповідь — можливо. Детальніше про це далі у статті.

Відразу варто сказати, що користувачі Android не можуть бути ініціаторами дзвінка по FaceTime, але вони можуть прийняти запрошення від користувачів Apple та приєднатися до відеовиклику за схожим принципом як працює Zoom-посилання.

Як прийняти виклик FaceTime?

1. Переконайтеся, що користувач на iOS встановив останню версію ПЗ

  • для iPhone: iOS 15 або новіша версія;
  • для iPad: iPadOS 15 або новіша версія;
  • для Mac: MacOS 12 Monterey або новіша версія.

2. Надсилання та отримання посилання на FaceTime

  • Якщо у вас iOS: перейдіть до застосунку FaceTime на вашому iPhone, iPad або Mac і виберіть опцію "Створити посилання" у верхньому лівому кутку. Після цього ви отримаєте унікальне посилання, яке можна надіслати контакту незалежно від моделі його смартфона.

FaceTime на Android

  • Якщо у вас Android: Після того, як користувач Apple надішле вам запрошення до FaceTime, перейдіть за посиланням і ваш інтернет-браузер відкриє нове вікно. Потім дозвольте браузеру доступ до ваших камери та мікрофона, якщо ви цього ще не зробили. Після завантаження посилання вам буде запропоновано ввести своє ім'я, перш ніж приєднатися до виклику.

3. Прийняття та приєднання до виклику FaceTime

  • Якщо у вас iOS: Після того, як ви надішлете посилання, Apple автоматично надішле одержувачу повідомлення із запрошенням приєднатися до вашого дзвінка FaceTime. Коли ваш гість натисне на запрошення, вам буде запропоновано прийняти або відхилити його запит на вхід, натиснувши галочку або хрестик відповідно.

FaceTime на Android

  • Якщо у вас Android: Все, що вам потрібно, щоб приєднатися до FaceTime, - це посилання для виклику і стабільне з'єднання з інтернетом. Щоб приєднатися, просто натисніть на посилання, а потім на зелену кнопку "Приєднатися". Якщо все пройде успішно, ваше відео з'явиться в маленькому віконці в правому нижньому куті.

4. Під час дзвінка по FaceTime

  • Якщо у вас iOS: Ви можете вільно використовувати FaceTime на своєму iPhone, як ви це робите зазвичай з іншими користувачами на iOS. Ви можете додати наклейку або Memoji, робити скріншоти і спілкуватися в чаті, як вам подобається. Однак для користувачів Android функціональність більш обмежена.
  • Якщо у вас Android: У класичній для Apple манері, ви не зможете використовувати всі можливості FaceTime з пристрою на Android. На відміну від iOS-користувачів, ви не можете застосувати Memoji або фільтри. Ви також не можете робити знімки екрана за допомогою кнопки “Знімок екрана” у FaceTime, як це робиться на iPhone. Однак ви можете зробити знімок екрана вручну. І на відміну від пристроїв Apple, інший користувач не отримає сповіщення про те, що ви зробили знімок.

Підсумки

Ви можете долучитися до дзвінка по FaceTime, якщо користувач Apple надішле вам посилання. Користувачі на Android можуть лише приєднуватися до викликів FaceTime, організованих користувачами Apple. Такий вид відеодзвінка можна замінити Zoom-дзвінком чи сервісом Google Meet, однак, хто звик до FaceTime очевидно оцінить можливість спілкуватися з користувачами на Android зберігаючи всі фішки FaceTime.

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?