eSIM: як підключити, які смартфони підтримують та чому це так зручно?

14/12/2023

Через хакерську атаку на мережу мобільного зв'язку «Київстар» дуже багато українців залишилось без мережі. Користувачі були змушені обрати сім-картки інших операторів, проте і вони не були до цього готові, тож і звичних стартових пакетів не було в достатній кількості. І тут на допомогу приходять вони — eSIM. Технологія, яка з'явилась в Україні відносно нещодавно, тому cьогодні вирішили розповісти вам детальніше про те, як ж підключити eSIM, що це і чому це так зручно. 

vse-chto-nuzhno-znat-o-e-sim-1 (1).jpg

Що таке eSIM?

eSIM — це формат SIM-карти, який дає підключення до мобільної мережі. На відмінну від звичайних SIM-карт, eSIM не потребує фізичного встановлення в пристрій, дані на ній можуть бути завантажені на пристрій бездротовим зв'язком.  Основна перевага eSIM полягає в тому, що користувач може змінювати своє підключення до мобільної мережі без необхідності фізичного обміну SIM-карт, а також це зручно, якщо у смартфоні слот лише на одну сім-картку, а вам необхідно користуватись двома та більше. На сьогодні eSIM в Україні підтримують Київстар, Lifecell та Vodafone. Так, до речі, вашу діючу фізичну сім-картку теж можна замінити на eSIM. 

Смартфони, які підтримують eSIM

Найпростіший і найочевидніший спосіб перевірити чи смартфон підтримує eSIM — зайти на офіційний сайт виробника і знайти характеристики свого девайса. Якщо мобільний телефон з eSIM, це буде вказано. Також на офіційних сторінках оператора вказано, які смартфони підтримують функції. Загалом функцію підтримують всі iPhone, починаючи з  iPhone XS; всі Google Pixel від Pixel 3, флагманські моделі Samsung, деякі моделі OPPO, Motorola та Xiaomi. В кожного оператора може трохи відрізнятись список підтримуваних моделей, залежно від покриття. 

Якщо саме зараз ви в пошуках смартфона з підтримкою eSIM, радимо звернути увагу на лінійку iPhone 15Samsung Galaxy Fold/Flip та серію Galaxy S23Google Pixel 7 та 8, а серед бюджетніших, наприклад, Motorola Edge 40 або Motorola G54

Де придбати та як підключити eSIM на смартфоні? 

Купити eSIM можна як онлайн на офіційних сайтах операторів мобільного зв'язку, так і у офлайн-магазинах. 

Щоб налаштувати eSIM на смартфоні з iOS, потрібно перейти у меню налаштувань і вибрати «Стільниковий зв’язок‎» або «‎Мобільні дані» → «‎Додати картку eSIM». Далі відсканувати QR-код, який надав мобільний оператор, і натиснути на «‎Підтвердити стільниковий тариф». 

Щоб додати eSIM у свій Android-смартфон, потрібно зайти у налаштування пристрою та обрати меню, де містяться дані про SIM-карти та мережі. В залежності від пристрою, воно може мати назву «‎Управління SIM-картою», «‎Підключення», «‎Мережі та інтернет», «‎Мобільна мережа» тощо. Далі, щоб додати eSIM, необхідно натиснути на «‎Додати» або «‎+» у меню ‎SIM-карти та відсканувати QR-код від оператора.

Якщо ж немає можливості відсканувати QR-код, можна самостійно вписати всі необхідні дані для підключення eSIM. Для цього на моменті сканування коду натисни на «‎Ввести дані вручну» (iOS) або «‎Ввести код вручну» (Android). У наступному вікні тобі необхідно ввести адресу SM-DP+, код активації та код підтвердження (якщо його надіслав оператор). Всі ці дані ви мали б отримати разом з QR-кодом від оператора. Після того, як дані внесено, просто натисніть на «‎Далі» та закінчіть налаштування.

У випадку, якщо потрібно перенести свій існуючий номер з фізичної SIM-картки у eSIM, це можна зробити просто в додатку мобільного оператора.

eSIM в monobank 

Так-так, вам не почулось:) Сім-картку можна придбати навіть у застосунку monobank. Потрібно просто зайти у розділ «Ще» та обрати пункт «Мобільний зв'язок» — «Купити еSim-картку». Далі обираємо оператора і тариф, який вам імпонує найбільше. А ще за підключення eSIM monobank дарує винагороду — котика 5G.

monobank.jpeg

А якщо не маєте картки mono, то можна отримати її одразу в магазині КТС та стати клієнтом monobank:)

Написати відгук
O OlexxAndr 

Цікава,та актуальна стаття!

Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?