Doogee X5 max – надійний смартфон майже даром

24/07/2017

Уже другий рік поспіль смартфон Doogee X5 max – справжній хіт продажу у своєму сегменті. У чому ж секрет його успіху? Невже справа лише в ультрабюджетній ціні? Давайте розбиратися разом.

«Фішки» Doogee X5 max

На перший погляд Doogee X5 max видається звичайнісіньким китайським смартфоном. Погляньте самі: стриманий дизайн а-ля «чорний прямокутник зі сріблястою облямівкою», пластиковий корпус, 5-ти дюймовий екран, три сенсорні кнопки та звукові датчики.
f0db1d79f13bd02b7b9d9dd73d38deaa.jpg

Але якщо зануримося трішки глибше, то побачимо, що за непримітним зовнішнім виглядом приховується батарея на 4000 мАч, остання версія ОС Android 6.0 Marshmallow, сканер відбитків пальців та найпопулярніші користувацькі програми. А тепер докладніше.

Ергономічний дизайн

Що значить це модне слово? А те, що телефон досить зручний та функціональний. Він прекрасно лягає в долоню, а розміри (143x73x10 мм) дозволяють комфортно працювати пальцями й однієї руки.
На лицьовій стороні відсутні будь-які механічні кнопки – зможете, навіть, у невеликий дощ діставати смартфон і не боятися, що краплі проникнуть всередину та зашкодять внутрішньому «начинню».
Матовий пластиковий корпус тактильно нагадує soft-touch та вберігає смартфон від частих падінь. Знахідка для тих, хто постійно в русі! ☺

 


Водночас деякі користувачі скаржаться, що таке покриття збирає всі відбитки пальців та плями. Що ж, таку неприємність легко виправити, придбавши чохол.

 

Автономна робота 1,5–2 дні


Не всі смартфони вищого ґатунку можуть похвалитися роботою без підзарядки до 2-х днів, що й вже казати про бюджетні моделі. А тут потужна батарея на 4000 мАч (по факту – 3500 мАч, що теж досить добре для недорогого телефону) і повноцінне «юзання».
Зможете цілий день сидіти в інтернеті, слухати музику, дивитися відео, ловити супутники та теревенити з друзями. У разі помірного користування – будете на зв’язку 2–3 дні!
 

До речі, у комплекті йде зарядний пристрій на 1 А, котрий заряджає смартфон із нуля до 100% приблизно за 5 годин.

 

a827a9263d958e6b169e9ca579ba53b0.jpg

Дисплей із HD-розширенням

Doogee X5 max приємно дивує досить якісним та насиченим зображенням, що зберігає свої кольори, навіть, під критичними кутами нахилу. Річ у тому, що смартфон оснащений IPS матрицею з HD розширенням 1280x720 – такою ж, як і у Samsung Galaxy та Lenovo.

 

Єдина незручність – недостатня яскравість, що утрудняє читання та перегляд фотографій під прямими сонячними променями. Зате комфортно користуватися ввечері та вночі. ☺

 

Достатньо висока продуктивність


Як для бюджетника, Doogee X5 max – просто «літає». І все завдяки 4-х ядерному процесору від МТК, 1 Гб оперативної пам’яті та сучасній ОС Android 6.0 M. Тобто зможете одночасно запустити Telegram, PokemonGO та ще початитися у Facebook без будь-яких проблем.
Відео FullHD відображається плавно, хоча і трапляються мікролагі.

Функціональна камера

У це важко повірити, але камера смартфону налічує 36 режимів! Якість знімків досить хороша вдень, щоб там не говорили на просторах інтернету. Звичайно, високохудожніх фотографій ви не отримаєте (камера-то всього 5 Мп з інтерполяцією на 8), але зафіксувати пам’ятні моменти зможете.
Селфі теж пристойні – одразу з ефектом «омолодження».

 

Але тут будьте пильні. Beauty-режим встановлюється автоматично, тому якщо вам заманеться сфотографувати пейзаж, будинок або документ, прийдеться кожного разу вручну знімати функцію. Інакше зображення буде, наче в тумані. ☺

 

60e9b40126c5363ef8385c7a85c00fbc.jpg

Сканер відбитків пальців

Цю новомодну «фішку» в недорогих смартфонах важко знайти, а у Doogee X5 max є! Тепер не потрібно заморочуватися з введенням графічного ключа чи паролю – просто проскануйте свій палець.
Датчик працює чудово та реагує дуже швидко. Він дозволяє зберігати до 5 відбитків – на ваш вибір зможете просканувати свої п’ять пальців або ж надати доступ п’ятьом людям. Також є можливість заблокувати окремі додатки, наприклад, банку чи пошти.

156a65d17d6a891f54a24e41741432ad.jpg

Розумне розблокування

Ще одним атрибутом дорого смартфону радує Doogee X5 max. Якщо покопаєтеся в нетрях телефону, знайдете функцію Smart Wave – вона дозволить, навіть, при вимкненому дисплеї розблокувати девайс та увімкнути будь-який додаток.

 

Єдине зауваження – сенсор наближення занадто чутливий. Користувачі зазначають, що він спрацьовує, навіть тоді, коли телефон лежить у кишені або сумці. Тобто можна спокійненько зателефонувати колишньому начальнику, наробити купу фоточок або вийти в інтернет, навіть не здогадуючись про це. Врятує вас – чохол-книжечка або суворий блок. ☺

 

Вбудована функція Dual ID

А це взагалі супер корисна функція для всіх, хто має два акаунти в одній соціальній мережі. Програма дозволяє одночасно залогінитися у двох облікових записах Facebook, Instagram, Twitter та легко синхронізувати особисті та професійні проекти.

Дві Sim-карти

І ще одна безсумнівна перевага Doogee X5 max – два слоти для сімок та один для карти пам’яті. Тепер можете залишити позаду муки вибору: два оператори мобільного зв’язку чи сімка та карта пам’яті. Навіть відомий Xiaomi не може цим похизуватися!

Недоліки смартфону

Звичайно, без нюансів не обійшлося. Частину ми вже згадали, розглядаючи особливості смартфону. Але користувачі зазначають також наступне:

  • Відсутність індикатору подій. Це дійсно вносить певні незручності, адже можна пропустити важливу смс чи повідомлення в месенджері.
  • Відсутність підсвітки кнопок управління внизу дисплея. Мінус, але кнопок усього три, тому запам’ятати їх дуже легко.
  • Слабкий спалах. Зняти на камеру ввечері та вночі щось пристойне не вдасться. Що ж – змиріться.
  • Один динамік.  Так, лівий – то муляж. Але він доволі гучний, тому ви не пропустите дзвінок ні в метро, ні в шумному натовпі.

5c9dbb4eacde82902afb511cec2f112e.jpg
Замість післямови

Погодьтеся, усі вищезазначені мінуси – не критичні. Адже за 1999 грн ви отримуєте смартфон із потужною батареєю, сучасною операційною системою, сканером відбитків пальців та купою цікавих «фішечок».
Doogee X5 max – ідеальний варіант для тих, хто:

  • бажає залишатися на зв’язку протягом дня;
  • потребує захисту даних біометричними засобами безпеки;
  • розділяє особисті та робочі акаунти в соціальних мережах;
  • цінує мінімалістичний стиль.

Якщо це ви, замовляйте хутчіш смартфон у КТС. Тим паче до кінця серпня діє приваблива знижка! 

Окрім моделі Doogee X5 max є ще інші моделі бренду Doogee, які можуть Вас зацікавити
 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?