Dell шокувала світ новиною про придбання EMC за $67 мільярдів

28/10/2015

Цією угодою Dell підкорить одразу два рекорди: проведе наймасштабніше в історії придбання на IT-ринку та стане найбільшою у світі приватною комп’ютерною корпорацією. Юридично та фактично поглинання має завершитися до кінця 2016 року.

Цікаво, що рік тому ЕМС, яка є одним з відомих розробників програмного забезпечення, вже намагалася об’єднатися з прямим конкурентом Dell – компанією НР. Але угоду так і не уклали.

Щоб купити ЕМС, бізнесмену Майклу Деллу довелося позичити у різноманітних банків та фондів біля $40 млрд, плюс використати особисті кошти. Голова Dell планує об’єднати серверні технології своєї рідної компанії з інноваційними технологіями зовнішнього зберігання даних, які є в ЕМС. Завдяки такому тандему, Майкл Делл розраховує зробити серйозний ривок у боротьбі з конкурентами.

В цілому, експерти позитивно оцінюють шанси видатної, але дуже ризикованої для Dell, угоди. Але, водночас, висловлюють занепокоєння тривалим процесом злиття двох корпорацій в одну. У будь-якому випадку, після цієї угоди, баланс сил на IT-ринку вже не буде таким, як раніше.          

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?