Coolpad – огляд нового бренду на ринку України на прикладі тріо його смартфонів: Porto, Modena, Milano

20/01/2016

У листопаді на українському мобільному просторі офіційно з’явився черговий представник Піднебесної – бренд Coolpad. Для українців він підготував дві моделі своїх смартфонів: Porto й Modena, до яких згодом додався ще й Milano.

Якщо до таких китайських компаній як, скажімо Xiaomi чи Lenovo, ми вже звикли, то Coolpad став для вітчизняного споживача повною загадкою. Давайте разом зірвемо з цієї корпорації покрив темряви.

Coolpad – новий в Україні, але не у світі

Компанія Coolpad була заснована ще в 2002 році. За 13 років свого бурхливого розвитку, корпорація змогла стати четвертою за виробництвом смартфонів та гаджетів у Китаї. Вихід на міжнародний ринок був дуже важким для Coolpad, але, завдяки концепції створеня стильних сучасних смартфонів з гарно підібраною технічною «начинкою» за принадну ціну, китайська компанія змогла врешті решт досягти світового успіху. У 2013 році з конвеєрів її заводів зійшло біля 6.8 млн. смартфонів, що стало дев’ятим показником галузевого виробництва в світі.  

На сьогоднішній день корпорація приділяє багато уваги європейському ринку, саме тому в сферу її інтересів потрапила й Україна. Штаб-квартира Coolpad знаходиться у великому китайському місті Шэньчжэнь.

Основний козир смартонів компанії – дуже гарне співвідношення ціни та якості. Інше кажучи, пристрої мають принадну ціну при досить непоганих технічних характеристиках.

Розглянемо це ствердження на базі трьох «українських» моделей смартфонів корпорації, які, звісно ж, присутні в салонах КТС.  

Найбюджетнішим пристроєм лінійки є Coolpad Porto. За відносно невеликі гроші його власник отримує смартфон із 4.7-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю екрану 960х540 пікселів, 4-ядерним 64х бітним процесором Snapdragon 410 та робочою платформою Android 5.1 (новіша 6.0 поки що доступна лише пристроям серії Nexus). Плюс оперативна пам'ять 1 ГБ, флеш-пам'ять 8 ГБ (у наявності слот microSD), основна камера 8 МП, фронтальна 2 МП та акумулятор ємністю 1800 мА*год.

Його «старший брат» Coolpad Modena має дещо «продвинутіші» характеристики. Це: 5.5-дюймовий екран, два SIM-слоти та акумулятор на 2500 мА*год.

Третій смартфон з представлених китайським брендом, під назвою Coolpad Milano. є черговою спробою повторити успішний форм-фактор iPhone компанії Apple. Пристрій виглядає дуже стильно та може похвалитися 5-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю 1280х720 пікслеів, все тим же 4-ядерним процесором Snapdragon 410 та парою камер: основною 8 МП та фронтальною 2 МП. Плюс 1 ГБ оперативної та 16 ГБ флеш-пам'яті (у наявності слот microSD). Робоча платформа смартфона – Android 5.1, а ємність акумулятора складає 1950 мА*год.              

Висновок

Як бачимо, в якості локомотива для просування на українському ринку, китайська корпорація обрала три бюджетні моделі, зроблені за принципом «нічого зайвого». При цьому, вартість смартфонів, при вказаних характеристиках, є дуже й дуже демократичною. Таке співвідношення повністю вкладається в стандартну стратегію компанії, зазначену на початку цієї статті, плюс є дуже гарною для гаманця пересічного вітчизняного покупця.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?