Чому варто оновитись до Windows 10

01/01/2016

У кожного з нас є персональний комп’ютер, і, швидше за все, він працює на операційній системі від Microsoft. Вже багато версій Windows встигли побачити світ, але остання, «Десятка», повинна стати найкращою за всю історію компанії. З моменту виходу операційної системи пройшло вже багато часу, але ми не поспішали писати про неї, адже хотіли максимально її вивчити. Тому ми готові розповісти вам чому варто оновитись до Windows 10.

Нова Windows 10 – перша абсолютно безкоштовна операційна система компанії, і тут впізнається шлях Apple, яка вже давно не бере грошей з користувачів і оновлює OS X на регулярній основі. Проте, повністю активовану новинку зможуть встановити лише володарі легальних копій Windows 7 та 8/8.1 до 29 липня 2016-го.

Мінімальні системні вимоги "Десятки", такі: процесор з тактовою частотою від 1ГГц, 1ГБ (для 32-розрядних систем) або 2ГБ (для 64-розрядних) оперативної пам'яті, до 20ГБ місця на жорсткому диску, відеокарта DirectX версії 9 або вище та дисплей з роздільною здатністю 1024х600 пікселів.

У Windows 10 компанія відмовилася від практики релізу пакетів оновлень Service Pack, що виходили за розкладом. Буде включена функція автоматичного завантаження та встановлення оновлень, причому відмовитись від них уже не можна, як раніше.

Нова Windows 10 намагається догодити всім: як любителям використовувати ОС на пристроях з тачскрінами, так і прихильникам класичного робочого столу Windows 7. Меню "Пуск", наприклад, може бути компактним, як у "сімці", або розвертатися на весь екран , як у Windows 8/8.1.

Повноцінне стартове меню не тільки забезпечує доступ до найбільш використовуваних додатків, але також дозволяє налаштовувати вкладки з улюбленими програмами та сайтами. Користувачі можуть додавати "живі плитки", видаляти їх, змінювати розміри і самостійно вирішувати, наскільки помітним повинен бути той чи інший елемент. За необхідності, ОС зможе адаптувати інтерфейс, якщо монітор змінюється на тачскрін, або перейти в "стиль Windows 7", коли до планшета підключається зовнішня клавіатура.

Компанія Microsoft оптимізувала код, дозволивши запускатися набагато швидше "сімки", і в той же час включила більш широкий набір драйверів. Крім того, в Windows 10 є новий монітор ресурсів, а також інструменти для діагностики та налаштування системи.

«Десятка» дозволяє розмістити на екрані до чотирьох додатків відразу (функція Snap), причому, система сама підлаштує розмір вікна під вільне місце. Реалізована підтримка віртуальних робочих столів (як в OS X), які позбавляють від необхідності перегортати десятки вікон, як в Windows 8/8.1. Можна створити відразу кілька таких областей, призначених для різних завдань.

Користувачі можуть "спілкуватися" з ОС як завгодно: віддаючи голосові команди інтелектуальній помічниці Cortana, використовуючи мишку, стилус або пальці. Програма пропонує додавати анотації та позначки до скріншотів інтернет-сторінок, вводить "режим читання", адаптує сайти для максимально комфортного перегляду.

У Windows 10 включений абсолютно новий браузер, причому зміни виявилися настільки радикальні, що Microsoft вважала за краще позиціонувати його як окремий продукт, а старий Internet Explorer залишити лише для роботи з вузькоспеціалізованими сайтами. Більш того, в Edge можна імпортувати розширення, створені для Chrome і Firefox.

Нова Windows 10 підтримує відразу кілька систем аутентифікації: пароль, відбиток пальця, оболонка ока або розпізнавання особи. Обдурити "десятку" не вийде: їй під силу відрізнити оригінал від фальшивки - наприклад, фотографію, виставлену перед камерою, від справжнього обличчя.

Після спірної Windows 8/8.1 Microsoft змогла зробити операційну систему, яка зможе задовільнити будь-кого, адже поєднала в собі все найкраще від попередників. Тому вердикт лише один: потрібно оновлюватись до Windows 10.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?