Чи варто купувати iPhone 7 Plus у 2019 році?

11/02/2019

Питання актуальності iPhone 7 Plus доволі складне зважаючи на той факт, що багато користувачів ще не дійшли до того, щоб придбати смартфон рівня 7 Plus, але в даній статті я хочу дати відповідь на питання чи актуальний iPhone 7 Plus, якщо порівнювати його з апаратами інших виробників, які можна купити за такі ж гроші, тому спочатку про ціни.

Якщо купувати новий iPhone 7 Plus на 32 ГБ, то офіційно він коштує приблизно 16 999 грн. За аналогічну суму можна придбати апарат, який вийшов у жовтні 2018 року, а саме слайдер Xiaomi Mi Mix 3. Фактично він є основним флагманом Xiaomi на початку 2019 року.

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Ми порівняємо ці два апарати і дамо відповідь на питання щодо актуальності великої “сімки”. Можна звісно заперечити сказавши, що це непорівнювані смартфони, але у них однакова вартість і нас в першу чергу цікавлять тенденції розвитку ринку смартфонів, а з моменту презентації iPhone 7 Plus вже пройшло два з половиною роки.

ДИЗАЙН, ЕРГОНОМІКА, ЗРУЧНІСТЬ

Якщо говорити про тренди, то зрозуміло, що смартфон, якому більше двох років навряд чи може конкурувати зі смартфоном, якому і півроку ще немає. Рік-півтора тому всі ганялися за безрамковістю, тому з’явилися вирізи в екрані, але і виріз потрохи відходить у небуття і вже є як мінімум четвірка компаній, які роблять смартфони-слайдери. До них відноситься і Xiaomi.

  • iPhone 7 Plus має широкі рамки знизу/зверху та сканер відбитків пальців (Touch ID) на передній панелі;
  • Xiaomi Mi Mix 3 зроблений по всіх трендах і він реально безрамковий. У нього немає моноброви, капельки чи отвору, а екран займає більше 93% передньої панелі.

Оцінювати, що крутіше не будемо, бо і безрамковість не всім подобається через випадкові натискання та нестандартне співвідношення сторін екрану, але якщо виходити з того, що зараз в тренді, то Mi Mix 3 попереду виключно через те, що новіший. Якщо б порівнювати його з iPhone XS Max ситуація ймовірно була б іншою.

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

По габаритах вони майже ідентичні, щоправда iPhone трішки ширший, а Mi Mix 3 трохи товстіший, дає про себе знати конструкція слайдера. Завдяки тому, що Mi Mix 3 товстіший на 1,2 мм він приємно лежить у руці, хоча це суб’єктивне відчуття. Також Mi Mix 3 важчий на 30 грамів і це, справді, відчувається.

Чи актуальний iPhone 7 Plus у 2019 році, якщо оцінювати дизайн? Зважаючи на всі тренди, то Mi Mix 3 виглядає більш футуристично та сучасною. iPhone 7 Plus в свою чергу самобутній пристрій і в останні тренди мабуть не вписується, але чи потрібно за ними йти — питання відкрите.

НАДІЙНІСТЬ ТА ЗАХИСТ

Ключове питання, яке цікавить всіх, кому сподобався Xiaomi Mi Mix 3: “На скільки відкривань-закривань розрахований механізм?” Виробник зазначає, що на 300 тисяч, але хлопці з каналу Andro-news нещодавно випустили 10-годинний ролик в якому перевірили чи відповідає ця цифра дійсності. Приблизно на позначці 80 тисяч відкривань/закривань слайдер перестав коректно працювати і це ще потрібно враховувати, що туди не потрапляв ніякий бруд, пил та пісок.

Я впевнений, що якщо відкривати смартфон лише для того, щоб скористатися фронтальною камерою, то його без проблем вистачить на декілька років, але все ж хочеться мати відчуття надійності конструкції, а його тут немає. З iPhone 7 Plus все зрозуміло — це чудово зібраний моноблок, який свою надійність доводить вже роками.

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

До мінусів Mi Mix 3 варто віднести і той факт, що у ньому немає ніякого захисту, принаймні виробник ніде не вказує та й реалізувати захист від вологи та пилу в слайдері поки навряд чи реально. У iPhone 7 Plus захист по стандарту IP67 і цього достатньо, щоб розуміти, що випадкове потрапляння вологи чи пилу не виведуть його з ладу.

Чи актуальний iPhone 7 Plus у 2019 році виходячи з міркувань надійності? Зважаючи на вищесказане бачимо, що iPhone 7 Plus більш, ніж актуальний і навіть випереджає в цьому плані деяких новоспечених флагманів.

ДИСПЛЕЙ

Обидва смартфони мають фантастичні по якості екрани. Незважаючи на те, що iPhone 7 Plus старіший на два роки він не поступається по якості зображення більш новому флагману Xiaomi. Проте, якщо великі рамки вас не влаштовують і ви хочете більшу діагональ при цьому не збільшуючи габарити корпусу, то Mi Mix 3 ідеально підійде. Технічні характеристики екранів ви можете побачити нижче:

  • iPhone 7 Plus — IPS-екран, діагональ 5,5 дюйма, розширення 1080x1920 пікселів, співвідношення сторін 16:9, щільність пікселів 401 ppi;
  • Xiaomi Mi Mix 3 — Super AMOLED-екран, діагональ 6,39 дюйма, розширення 1080x2340 пікселів, співвідношення сторін 19,5:9, щільність пікселів 403 ppi.

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Як і годиться смартфонам такого рівня зображення контрастне, насичене та не вицвітає навіть якщо дивитися на нього під кутом. До переваг Xiaomi Mi Mix 3 можна віднести функцію Always-on Display.

Чи актуальний iPhone 7 Plus у 2019 році, якщо оцінювати екран? Безперечно. Якщо ви не ганяєтесь за величиною діагоналі, то iPhone 7 Plus має екран, який фактично нічим не поступається для нового Mi Mix 3 і ще декілька років точно зможе конкурувати з топовими апаратами від інших виробників.

ПОТУЖНІСТЬ ТА ПАМ’ЯТЬ

Для початку потрібно розібратися на яких процесорах працюють обидва апарати та скільки оперативної пам’яті мають в арсеналі:

  • iPhone 7 Plus — Apple A10 Fusion (16 nm) + 3 ГБ оперативної пам’яті;
  • Xiaomi Mi Mix 3 — Qualcomm Snapdragon 845 (10 nm) + 6 ГБ оперативної пам’яті.

Процесор на якому працює iPhone 7 Plus був представлений разом зі смартфоном 7 вересня 2016 року, а Snapdragon 845 був представлений наприкінці 2018 року. В переважній більшості характеристик він потужніший за A10 Fusion.

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Оперативної пам’яті у Mi Mix 3 більше вдвічі, якщо говорити про конфігурацію, яка зараз у нас на тесті, бо є навіть версія з 10 ГБ. Щоправда є одне “але”, в роботі ви майже не помітите ніякої різниці в швидкості. Обидва смартфони працюють з багатьма вкладками в браузері, тягнуть важкі додатки та ігри. В найближчих два-три роки iPhone 7 Plus без проблем буде тягнути переважну більшість усіх додатків, можливо звісно не так блискавично і не на найвищих налаштуваннях графіки, як найновіші процесори від Apple чи Qualcomm, але дискомфорту ви не відчуватимете точно.

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Щодо пам’яті, то розширювати її не можна в обох смартфонах. Версії з більшим об’ємом пам’яті обійдуться власникам смартфонів Apple суттєво дорожче. По конфігураціях пам’яті ситуація наступна:

  • У Xiaomi Mi Mix 3 є версії з 128 ГБ та 256 ГБ внутрішньої пам'яті;
  • У iPhone 7 Plus є версії з 32 ГБ, 128 ГБ, 256 ГБ внутрішньої пам'яті.

Чи актуальний iPhone 7 Plus в плані потужності у 2019 році? На даний момент він більш, ніж актуальний і в плані потужності і в плані вибору об’єму вбудованої пам’яті. Звісно у iPhone 7 Plus менше оперативної пам’яті, старіша версія bluetooth, але погоди це не робить, бо смартфон по швидкості роботи не поступається для Mi Mix 3, а якщо не поступається, то яка різниця скільки пам’яті та який процесор.

КАМЕРА

Перед тим, як порівнювати камери iPhone 7 Plus та Xiaomi Mi Mix 3 я зайшов на сайт DxOMark, щоб приблизно прикинути на що розраховувати. Так ось, серед всіх апаратів, які були на огляді DxOMark Xiaomi Mi Mix 3 займає 6 місце і його випереджають лише: два топових Huawei, iPhone XS Max, HTC U12+ та Galaxy Note 9. Результат Xiaomi Mi Mix 3 — 103 бали (комплексна оцінка за фото та відео). iPhone 7 Plus займає аж 30 місце з результатом 88 балів.

З цією інформацією я пішов фотографувати. Результат можете побачити нижче, порівнявши живі фотографії з обох девайсів.

Архітектура

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Пейзаж

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Їжа

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Розмиття фону

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Рослини (подвір'я)

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Рослини (приміщення)

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Увімкнений HDR

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Портрет на фронтальну камеру

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3 iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

6 і 30 місце в рейтингу DxOMark — це здавалося б небо і земля, а насправді не зовсім зрозуміло хто на якому місці повинен бути. При всій повазі до Xiaomi Mi Mix 3 своїми фото та відео-можливостями він мене не потішив і не тому, що він знімає погано, зовсім ні, а тому, що він не показав себе краще за апарат, який старіший від нього на два з половиною роки.

Чи актуальний iPhone 7 Plus, якщо виходити з можливостей камери у 2019 році? Порівнявши живі фотографії бачимо, що актуальний і для 2019 і ще декілька років до нього питань не буде.

АВТОНОМНІСТЬ

За останніх два роки ситуація з автономністю смартфонів кардинально не змінилася. При активному користуванні девайс потрібно заряджати щодня. Якщо зменшити яскравість, увімкнути режим збереження енергії та вимикати 3-4G, то два дні. Такі ж показники актуальні і для iPhone 7 Plus та Mi Mix 3. Ємність батареї в апаратів така:

  • iPhone 7 Plus — 2900 мАг;
  • Xiaomi Mi Mix 3 — 3200 мАг.

По логіці Mi Mix 3 мав би бути більш автономним, але більша діагональ екрану бере своє. Щоправда, комплект у Mi Mix 3 просто королівський, бо тут окрім блока зарядки, який підтримує QuickCharge 4.0 є безпровідна зарядка. Якщо ви працюєте за комп’ютером, то можете поруч встановити безпровідну зарядку і вам достатньо буде просто покласти смартфон на неї і він заряджатиметься. За це для Xiaomi великий респект.

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Якщо ж ви хочете швидко заряджати iPhone 7 Plus, то доведеться придбати зарядний пристрій окремо, бо в комплекті традиційно блок потужністю 1А.

Чи актуальний iPhone 7 Plus по автономності у 2019 році? Відповідь — так. І тримається він навіть краще за багато апаратів більш нових та з більшим об’ємом батареї. Єдиний нюанс - це, як завжди, блок зарядки.

ВТОРИННИЙ РИНОК

Це болюче питання для Xiaomi та більшості інших китайських брендів. Справа в тому, що коли ви надумаєте продавати свій Xiaomi Mi Mix 3 через рік-півтора, то він буде коштувати майже на третину дешевше, в той час, як iPhone 7 Plus не сильно подешевшав від своєї початкової ціни, хоч пройшло вже 2,5 року.

iphone 7 plus VS Xiaomi Mi Mix 3

Чи актуальний iPhone 7 Plus на вторинному ринку? Актуальний, бо техніка Apple дешевшає з такою швидкістю, як черепаха йде під гору, а смартфони Xiaomi навпаки дешевшають з блискавичною швидкістю.

ВИСНОВКИ

Підводячи підсумки я, чесно кажучи, сам здивований, бо очікував, що новесенький флагман-слайдер просто вщент розіб’є позаминулорічний iPhone, а врешті-решт виявилося, що 7 Plus майже ні в чому не поступається сучасним флагманам, а те в чому поступається не настільки то й важливе під час користування.

Згадуючи порівняння надійності, потужності, автономності, камер, дисплеїв я приходжу до висновку, що ще 2-3 роки, а можливо й більше iPhone 7 Plus буде актуальним апаратом, а для прихильників яблучної компанії, які хочуть перейти з SE чи “шісток” — це взагалі єдино-правильний апгрейд.

Читайте також:

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?