Будь смарт: англійська мова

27/11/2018

За останні роки знання англійської мови стало не перевагою, а необхідним елементом вмінь освіченої людини. Мої однолітки (а саме, ті, що народилися у 90-х роках минулого століття) поголівно не знають іноземної - десь зіграла освітня система, комусь було лінь, хтось не думав про вищу освіту у майбутньому. Але склалося так, що навіть у повсякденному житті ми зараз зустрічаємося із англійською та вдало її використовуємо. Навіть тим, хто знає іноземну досконало інколи потрібно освіжати свої знання. Розробники мобільних додатків встигли попіклуватися про всіх, створивши програми для вивчення англійської та спілкування із носіями мови. У цій статті, я пропоную підбірку з додатків, які мені сподобалися найбільше за інтерфейсом, можливостями та програмами навчання, тому let’s go за новими знаннями!

 

Розумна сова Duolingo

Duolingo - мій один із найбільш улюблених сервісів. І все тому, що він безкоштовний.

бесплатно.jpg

Реклама з’являється не так часто, і всяких “преміум” пропозицій немає. 

Створюй свій профіль, налаштовуй сповіщення і додаток сам буде нагадувати, коли потрібно займатися.

пора создать свой профиль.jpg

 

На початку пропонується пройти тестування, яке допоможе визначити свій рівень знань. Ті теми, які вже є відомими для користувача можна проходити інтенсивно, а тому виконувати не цікаві вправи для того, щоб пройти на наступний рівень непотрібно.

уроівень знаний.jpg

Також, додаток буде пропонувати обрати інтенсивність занять - кожен зможе визначитися, скільки часу приділяти навчанню.

уровень.jpg

Інтерфейс додатку зрозумілий і простий - вправи розбити по темам (їжа, дієслова, числівники).

Переваги:

  • Додаток безкоштовний;
  • Доступне вивчення декількох мов;
  • Ігрова форма без нудних вправ і система мотивації.

Варто відзначити, що додаток працює і на мобільних, і на десктопних платформах. Для скачування перейдіть за посиланнями:

Для Android

Для iOS

Lingualeo

Lingualeo - це перший додаток, який я почала використовувати ще на першому курсі університету. Він сподобався за рахунок цікавого інтерфейсу - все навчання обігрується довкола “головного” лева, який живе у “джунглях” - великій базі англомовного контенту. Він включає тексти, читаючи які можна одразу перекладати слова та додавати їх до словника. З нього потім додаток буде “доставати” невідомі поняття та “проганяти” їх на тренуваннях - таким чином покращується ефективність вивчення нових слів та їх повторення протягом певного часу.

Додаток аналогічно до Duolingo доступний на різних платформах - і для смартфона, і для ПК.

первая страничка.jpg

Дуже подобається те, що додаток дозволяє одразу обрати тематику контента, яка цікава користувачу. Тобто, якщо мені подобається поп-музика, мені будуть відображатися пісні цього жанру, так само діє підбір літератури. У процесі навчання користувач отримує не тільки знання з мови, а й знайомиться із чимось новим за своїми цікавостями.

вібор интересніх тем.jpgвибор тем 2.jpg

 

Взагалі різнобарвний контент дозволяє забутися, що ти насправді вчишся - переглядаючи відео чи слухаючи музику, користувач проводить час весело, додаючи до повсякденного відпочинку користі.

Інтерфейс додатка розділений на вкладки. Меню “Джунглі” чимось нагадує стрічку у соціальній мережі із підбірками:

 

меню.jpg

Головне меню представлено даними про користувача, нагадуваннями про тренування та рекомендаціями. Користувач, до слова, має свій рівень, який відображає інтенсивність та ефективність навчання. “Ситість” - це показник, який демонструє кількість вивченого за день. За ідеєю мета щоденного навчання - нагодувати свого “лева”, поповнивши запас знань.

меню первуое домой.jpg

Чому після Lingualeo я перейшла на Duolingo? Все просто - в мене закінчився об’єм словника, який можна поповнити, перейшовши на платну підписку.

словарь.jpg

Звичайно, можна вручну очищувати словник, прибираючи вивчені слова, тому безкоштовне користування додатком можливе, але, звичайно, що підписка дозволить спробувати свої сили на всіх тренуваннях і сам додаток виглядає набагато цікавішим.

Переваги:

  1. Інтерактивна ігрова форма;

  2. Широкий вибір контенту - тексти, відео, музика, тощо.

  3. Підбірка контенту за темами;

  4. Система мотивації;

  5. Різноманітні види тренувань.

Для Android

Для iOS

 

Busuu

Ще один додаток, який за своїм форматом схожий на соціальну мережу для тих, хто хоче вивчити мови. У ньому передбачені вправи за певними темами, які включають не просто вивчення слів, а їх використання у контекстних діалогах. Всі діалоги озвучуються чітко та без акцентів, тому запам'ятовування відбувається не тільки на візуальному, а й на аудіо рівні.

1_меню глав.jpg

Перед початком роботи, додаток пропонує пройти тест для визначення свого рівня знань.

тест для урованя.jpg

 

Відповідно завдання будуть формуватися додатком із врахуванням рівня користувача. Для А1 були запропоновані приблизно такі вправи:

примеры упр.jpg

Тематика вправ досить практична, адже у додатку можна було обрати сфери, вивчення слів з яких є найбільш цікавим і корисним для користувача - подорожі, бізнес, наука, тощо.

Цікавинкою сервісу є можливість отримання сертифікату, звичайно при погодженні підписки:

сертификат.jpg

Найбільшою перевагою додатку, для мене є можливість спілкування із носіями мови. СТворена мережа користувачів дозволяє їм перевіряти виконані користувачем завдання, при тому що сам користувач може допомагати іншим вивчати мови, також перевіряючи завдання. На профілі кожного користувача будуть відображатися кількість і якість перевірених вправ, що впливає на статус профіля.

исправления.jpg

Загалом, сервіс цікавий і має свої відмінності від інших додатків. Єдиним мінусом, знову ж таки є наявність підписки, яка закриває доступ до всіх уроків і можливостей.

 

Для Аndroid

Для iOS
 

Memrise

Memrise - один із цікавих додатків, який має якісь особливості, що відрізняють його від інших. Додаток має цікавий інтерфейс та спосіб комунікації із користувачем - складається відчуття, що додаток “говорить” до тебе. Замість клавіші “готово” у вправах є кнопка “перевір”, а на початку додаток зустрічає словами “Обери мову” чи “Привіт, новачок”. Весь додаток зав'язаний на ідеї космосу, тому й оформлення сервісу яскраве.

початок 1.jpgпочаток.jpg

Почну із найцікавішого - можливості вкладки пошуку, яка змусила мене ходити офісом із смартфоном в руках. Сервіс перетворює камеру гаджета у “живий” словник - наводячи камеру на певний предмет, додаток на екрані показує як називається він англійською чи іншою мовою.

пошук.jpg

 

Камера не завжди розуміє правильно - чохол плутає із мобільним телефоном, а зображення листа на блокноті розуміє як справжній лист на дереві, перекладаючи не як notebook, а leaf. Але з іншого боку, сервіс цікавий - такої функції я не зустрічала в інших додатках.

Щодо інших можливостей - доступно багато курсів для вивчення інших мов, а вправи схожі до завдань на інших додатках.

можливі мови.jpg1_вправи.jpg

Підписка також присутня, але нав’язливих пропозицій під час переходів між вкладками меню чи виконанні вправ немає.

подписка.jpg

У додатку також створюється твій профіль, в якому зазначається кількість зароблених балів і вивчених слів.

1_профіль.jpg

Загалом, memrise мені сподобався не менше за інших, як на мене він підходить і для дітей, і для дорослих за рахунок інтерфейсу та простоти.

Для iOS

Для Android

 

Words

Наостанок, хочу запропонувати додаток із більш “дорослим” виглядом. Він не такий яскравий і пропонує словник у більш традиційному вигляді.

начало.jpg1_словарь.jpg

 

Тренування та підбірки слів теж тематичні, варто зазначити, що в безкоштовній версії доступні лише 5 типів вправ, а при оформленні підписки доступно більше. Вправи у додатку цікаві, є такі, яких немає у аналогічних сервісах, як наприклад, меморія - коли треба знайти правильні слова та запам'ятати їх місцерозташування, щоб потім відкрити карточки.

уроки и меню.jpg

 

Тренування допоможуть не тільки запам'ятати слова, але і прокачувати правильну вимову. Шкода, що на безкоштовній версії доступними є лише 5 вправ.

8 уроков.jpg

У додатку також передбачений профіль,  в якому зазначаються успіхи користувача.

достижения.jpg

 

Перевагою даного додатку є лаконічність оформлення та фокус на вправах. Для молодших користувачів words може здатися нудним, а от для мене він виглядає простіше і тим є більш привабливим.

Для Android

Для iOS

 

Висновки
 

Загалом, мовні додатки та сервіси мають одну велику спільну перевагу - вони доступні у будь-який момент і підлаштовуються під особистий графік користувача. При роботі із репетиторами, безумовно, ефективність вивчення зростає, але при належній дисципліні та самоорганізованості, простий мобільний додаток здатний допомогти та покращити мовні навички у рази.

Не менш важливо, що сукупні витрати на платні версії додатків будуть меншими, ніж при платних заняттях із репетиторами. Наприклад, річна підписка на додаток Words коштує близько 30 доларів, тобто щомісяця користувач буде витрачати на вивчення мови менше ста гривень.

Тому, вибирайте найбільш зручний сервіс для себе та працюйте над самоосвітою - часто не дипломи про вищу освіту, а вміння та навички є основою професіоналізму людини.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?