Британські вчені визначили найбільш захищені від зламу смартфони

02/11/2015

Група вчених Кембриджського Університету Великої Британії провела ретельне дослідження безпеки сучасного ПЗ Android-смартфонів. Результати виявились невтішними – захист 87.7% з 20 400 пристроїв, що тестувалися, був визнаний дослідниками ненадійним. Смартфони виявились вразливими до, як мінімум, однієї з 11 найпоширеніших кіберзагроз Android-платформі. Детальний звіт своєї роботи, під назвою Security Metrics for the Android Ecosystem, був викладений дослідниками у вільне користування.

Збір інформації проводився з 2011 року за допомогою додатку Data Analyzer, котрий будь-який власник смартфона міг скачати з Google Play. Програма регулярно збирала інформацію (окрім особистих даних) з пристрою, на якому була встановлена, та відправляла її команді вчених.

Після обробки даних, та проведення деяких розрахунків, дослідники сформували список виробників, чиї пристрої виявились захищені краще інших. Оцінювання проходило за 10-бальною шкалою. Рейтинг має наступний вигляд:

  1. Nexus – 5.2
  2. LG – 4.0
  3. Motorola – 3.1
  4. Samsung – 2.7
  5. Sony – 2.5
  6. HTC – 2.5
  7. ASUS – 2.4

Як бачимо, лідерами Android-безпеки стали пристрої Google та смартфони LG. Цікаво, що буквально день тому, віце-президент Google Дейв Берк назвав корейську компанію «кращим партером по створенню Nexus-смартфонів». Можливо, в цю характеристику побічно увійшла й гарна безпека пристроїв LG, у порівнянні з конкурентами?

Головною бідою сучасної кібербезпеки пристроїв, що пройшли тестування, вчені вважають погану підтримку виробниками власного ПЗ. А саме – дуже повільне або зовсім відсутнє регулярне оновлення операційної системи. У результаті, хакери мають можливість підібрати ключі до прошивок, проникнути (у смартфон) та викрасти усі особисті дані власника.

Сподіваємось, що після ознайомлення зі звітом британських дослідників, виробники почнуть відповідальніше ставитися до безпеки власних пристроїв. До речі, за бажанням клієнта, технічні консультанти КТС можуть встановити мобільний антивірус на будь-який смартфон.      

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?