Апсайклінг від Samsung. Як "збудувати" ферму для майнінга з... старих galaxy s5s

01/11/2017

Ферму для майнінга біткойнів з 40 старих смартфонів Galaxy S5s компанія Samsung спеціально розробила під оновлену ініціативу апсайклінга (upcycling – використання у виробництві старих речей), яка дозволить поставити нову операційку на старі телефони і подарує їм нове життя. Про це повідомляє motherboard.vice.com.

Прем'єра цієї ферми, а також багато інших цікавих варіантів використання старих телефонів, відбулася на нещодавній конференції для розробників у Сан-Франциско. Як пише ресурс, представники Samsung відмовились відповідати на конкретні питання про ферму для майнінгу, однак - судячи з інформаційної таблички поряд - 8 Galaxy S5 можуть майнити ефективніше стандартного десктопного комп'ютеру.

1_0rvjn3x-hsq9oerenlcuinmohvk_1.jpeg

Команда інженерів Samsung's C-Lab похвалилися старими Galaxy смартфонами і планшетами вже без Android-софту, кожен з яких був продемонстрований в якійсь новій якості або й взагалі перетворений на нову річ. Наприклад, команда  Samsung:

  • пов'язала 40 старих Galaxy S5, зробивши з них майнінгову біткойн-ферму,
  • перетворила старий Galaxy-планшет в ноутбук на ОС Ubuntu,
  • використала Galaxy S3 для збору інформації про стан середовища в акваріумі,
  • запрограмувала старий телефон для розпізнавання облич з метою охорони будинку.

1_dmznkfhjgjlwzabbdiipovn-dvc_small.jpegzgdsxzeoxwpz0pwf0xuzwnod2ya_small.jpeg

Samsung планує опублікувати безкоштовно в мережі як софт, який використовувався для розблокування телефону, так і плани інших проектів. 

"Ця інноваційна платформа пропонує екологічно відповідальний спосіб надихнути життям старі мобільні пристрої Galaxy. Це дозволить отримати нові можливості та продовжити актуальність девайсів, які в більщості випадків викидаються або припадають пилом у шафах", - повідомив в електронному листі офіційни представник Samsung Робін Шульц. 

"Головна перепона на шляху тривалого циклу експлуатації старої електроніки - це ПЗ", - зауважує директор iFixit кайл Вінс. - У випадку з телефонами це особливо актуально. Старий софт небезпечний іне підтримує нові додатки. Виникає питання: як зробити так, щоб абсолютно робоче залізо могло функціонувати і зберігати актуальність протягом 10 років?" Насправді ж Вінс знає, як відповісти на це питання. Його сайт - ресурс з відкритим ПЗ для людей, які хочуть полагодити електроніку самостійно. Вінс і його команда допомагають Samsung поремонтувати старі S3s для подальшого використання в апсайклінг-проектах. Для проекту розумної утилізації Samsung в мережі вже створений шаблон на GitHub з відео, яке пояснює суть підходу і розповідає про описані раніше приклади. 

На сайті користувачі можуть скачати софт, який видаляє Android і відкриває пристрій для інших видів ПЗ. Зробивши це, користувачі також зможуть передивлятися безліч різних написаних іншими користувачами програм і проектів. Платформа буде відкритою, відтак користувачі зможуть створювати і завантажувати власні проекти і софт одразу після її запуску.  

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?