Apple представила оновлення програмного забезпечення

04/06/2019

Всі фанати "яблучного" бренду звикли збирати багатий урожай оновлень восени, проте в рамках конференції WWDC 2019 компанія Apple анонсувала безліч змін в операційних системах своїх пристроїв. Якщо сказати коротко, то зміни торкнулися візуальної складової, приватності і конфіденційності, а також розширення можливостей кожної з операційної системи. У планшетах, наприклад, з'явилася своя власна система, яка так і називається - iPadOS.

Що нового в iOS 13?

Улюбленці публіки iPhone в оновленні операційної системи отримають темну тему - довгоочікувана для багатьох деталь, яка на нових екранах гаджетів буде грати не тільки естетичну, але і енергоефективну роль. Тема доступна для будь-якого з додатків, документів і панелі повідомлень, так би мовити, всі перейшли на темну сторону.

photo5454395216955026270.jpg

Традиційно оновлення операційки торкнулися продуктивності деяких процесів - швидше повинна спрацьовувати функція Face ID, а також відбуватися запуск додатків. Для любителів багато листуватися буде хорошим подарунком оновлення клавіатури - в iOS 13 вона буде підтримувати набір за допомогою безперервного ковзання пальців. Оновлення також торкнулися роботи традиційних додатків, як "Пошта" або "Карти", також "подшаманили" розробники трохи і над Messages, давши можливість ділитися користувачам зображеннями профілів і їх іменами. А ось для тих, хто працює з контентом або просто любить постити нові фото в Інстаграм, оновлення запропонує розширені можливості редагування зображень і, навіть, відео.

Найбільшу увагу на презентації було приділено питанням приватності. Наприклад тепер користувачі зможуть "Sign in with Apple", тобто авторизуватися в інших додатках за допомогою свого Apple ID. Особливої ​​різниці між процесами, які дають акаунти Google або Facebook не знайти, проте увагу загострюють на тому, що при використанні аккаунта Apple особисті дані користувача будуть краще захищені і не будуть передаватися третім особам. В умовах частих скандалів і випадків витоків особистої інформації така обережність до питань безпеки надзвичайно актуальна.

photo5454199203237571097.jpg

Планшети ще в моді

На презентації була анонсована окрема операційна система для iPad - і це не дивно, адже саме ці планшетні ПК користуються попитом, навіть серед тих користувачів, які віддають перевагу Android-телефонам.

photo5454199203237571093.jpg

Протягом тривалого часу Apple розширювала можливості iOS, відкриваючи режими багатозадачності, впроваджуючи панель Dock і жестове керування. Напевно розробники еволюційним способом прийшли до того, що планшет отримав свою окрему операційну систему.

Оновлення торкнулися багатьох аспектів, навіть Apple Pencil прискориться в роботі. Планшети компанії після оновлення отримають посвіжілий головний екран, на якому можна буде налаштовувати розміри віджетів. Жестове управління зазнало змін і тепер користувач зможе копіювати і вставляти за допомогою трьох пальців (прекрасне рішення для студентів, які працюють над рефератами =). Також в оновленому iPad буде повноцінний менеджер завантажень. Одним з найбільш довгоочікуваних змін стало те, що до пристрою можна буде підключити флеш-накопичувачі, карти пам'яті і камери.

Можна сказати, що планшет після поновлення перетворюється в більш автономну одиницю і в багатьох задачах може замінити ноутбук (на цьому акцентували увагу ще на презентації нових iPad).

Що ще новенького?

Звичайно ж компанія не обділила й інші гаджети - Apple Watch і Apple TV. Оновлення для розумних годинників подарують гаджету не тільки нові циферблати, а й свій калькулятор, підтримку аудіокниг і голосових заміток. Годинники як і планшет стануть більш незалежними - з новою операційною системою watchOS 6 деякі програмами на годиннику будуть запускатися не вимагаючи наявності додатку на iPhone (аналогічно буде працювати і магазин додатків). Поліпшеними будуть функції контролю здоров'я, наприклад додана функція контролю слуху в галасливій обстановці.

photo5454199203237571095.jpg

Відносно tvOS 13, то оновлення роблять приставку більш ігровою, адже тепер користувачі зможуть підключати контролери PlayStation 4 і Xbox One (в цьому аспекті компанія також продовжує розвиток ігрового напрямку, адже як відомо на осінь запланований запуск геймерского сервісу Apple Arcade).

Також оновлення tvOS удосконалює роботу всіма улюбленого музичного сервісу Apple Music (можна буде виводити текст пісні разом з музикою), а ще зміниться вид домашнього екрану tvOS (буде додана можливість попереднього перегляду контенту). Для сімей, що користуються приставкою Apple TV стане доступним використання системи персоналізовано - кожному члену сім'ї будуть даватися свої рекомендації на одному пристрої.

photo5454199203237571092.jpg

Що ж ми будемо чекати оновлення на свої пристрої і, звичайно ж, осінь, яка принесе нові продукти від Apple і новий привід радості для фанатів і критики для хейтерів. Слідкуйте разом з нами за новинами технологій і техніки в соціальних мережах:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?