Apple Business Manager

18/07/2024

Легко. Швидко. Надійно. 

Спростіть систему впровадження пристроїв Apple для свого бізнесу. Apple Business Manager забезпечує швидкий і простий спосіб введення пристроїв Apple, які установа придбала безпосередньо в Apple, через авторизованого реселера Apple чи оператора мережі, який бере участь у програмі. Ви можете автоматично реєструвати пристрої в системі для керування мобільними пристроями (MDM) без фізичної взаємодії з пристроями або налаштування, перш ніж користувач отримає їх.

Apple Business Manager (ABM) - це інструмент Apple, призначений для допомоги бізнесам у розгортанні пристроїв, керуванні додатками та контентом, а також у наданні користувачам доступу до необхідних ресурсів. Це централізовна платформа для управління всіма пристроями, що належать організації, включаючи iPhone, iPad, Mac та Apple TV. 

Переваги Apple Business Manager для клієнтів

1. Централізоване керування 

Єдиний портал для керування всіма Apple-пристроями в організації з легким налаштуванням нових пристроїв з потрібними конфігураціями та програмним забезпеченням.

2. Повна інтеграція та налаштування

Пристрої можуть бути налаштовані автоматично без втручання IT-відділу, користувачі отримують все вже повністю готовим до використання.  

3. Керування застосунками і контентом

Зручні покупки та розповсюдження застосунків і книг через Volume Purchase Program (VPP). Розподіл ліцензій на додатки і контент між користувачами і пристроями в організації.

4. Безпека та конфіденційність

Можливість дистанційно блокувати та очищати пристрої у випадку їх втрати або крадіжки, керування оновленнями програмного забезпечення, щоб забезпечити роботу всіх пристроїв на останніх версіях з актуальними патчами безпеки.

5. Зручне керування обліковими записами

Створення і керування обліковими записами працівників через Managed Apple IDs, легкий доступ до корпоративних ресурсів і програм, а також підтримка та інтеграція з іншими системами. 

Apple Business Manager допомагає бізнесам зменшити складнощі керування пристроями та програмами, забезпечує безпеку даних і підвищує продуктивність користувачів, що робить його важливим інструментом для сучасних організацій.

Знімок екрана 2024-07-18 о 16.47.29.jpg

Саме Apple Business Manager дозволяє інтегрувати MDM, при цьому підтримуються різні рішення VMware AirWatch, Microsoft Intune і звісно Jamf.  При цьому пристрій реєструється в системі та налаштовується віддалено, перебуваючи ще в дорозі. Єдине, що потрібно зробити користувачу при старті ноутбука (чи іншого пристрою) — обрати мову та підключити інтернет. Після покупки пристрою, він одразу відображається в системі клієнта і автоматично до нього застосовуються налаштовані політики безпеки. Важливо та дуже зручно, що при цьому не потрібен фізичний доступ до ноутбука.

Mobile Device Management (MDM)

Mobile Device Management (MDM) – це зручне та надійне рішення, призначене для адміністрування та захисту мобільних пристроїв, таких як смартфони, планшети та ноутбуки. 

Основне завдання MDM – надати ІТ-адміністраторам можливість керувати мобільними пристроями для захисту корпоративних даних. Використовуючи це рішення, ІТ-адміністратори можуть віддалено налаштовувати пристрої, а також гарантувати, що конфіденційна бізнес-інформація захищена від несанкціонованого доступу.

Важливо! Apple Business Manager дозволяє підключити MDM до пристроїв Apple (такий собі ключ) та керувати, налаштовувати, контролювати пристрої.

MDM від Jamf

Найкраще та найгнучкіше рішення в категорії MDM для гаджетів Apple — Jamf.  Його називають золотим стандартом MDM-рішень. Власне і сама компанія Apple на корпоративних ПК використовує рішення саме від Jamf, що підтверджує його якість та надійність.  Завдяки тісній співпраці Jamf та Apple, MDM-рішення отримує підтримку нових версій ОС одразу після релізу. Програмне забезпечення від Jamf найкраще ще й завдяки масштабованості розгортання, яке не вимагає додаткових вкладень і тимчасових витрат. Фахівці IT-відділів можуть швидко і віддалено налаштувати всю техніку, завантажити останні оновлення, зробити шифрування інформації, заберзпечуючи повну конфіденційність.

Jamf має декілька цікавих рішень: Jamf Pro, Jamf Connect, Jamf Protect і Threat Protection

Знімок екрана 2024-07-16 о 16.00.30.jpg

Jamf Pro – галузевий стандарт управління Apple

Jamf Pro – програмне рішення для віддаленого розгортання, налаштування, керування та онбордингу корпоративних пристроїв. Саме Jamf Pro дозволяє отримати Zero-touch deployment. Що це? Це коли пристрій налаштовується ще в дорозі від продавця КТС до користувача/працівника компанії, яка купила цей пристрій. При цьому компанія-покупець заощаджує час на налаштування та кошти на додаткових відправках, а працівник отримує повністю запакований пристрій, який вже готовий до роботи. Підтримується  MacOS, iOs, iPadOS та Apple TV. Компанія може створити профілі конфігурацій, за якими автоматично налаштовуватимуться пристрої або ж модерувати кожен пристрій окремо. Додатково можна запланувати оновлення програм та системи. Jamf Pro підтримує панель самообслуговування, де знаходяться дозволені для працівника функції, дозволи та додатки, що не підключені одразу та які за потреби він може встановити та використати сам. Також Jamf Pro дозволяє переглядати повну інформацію про пристрій, в тому числі стан компонентів, наприклад батареї і заздалегідь запланувати обслуговування.

Jamf Connect 

Jamf Connect — гарантує безпечний доступ за рахунок ідентифікації підключення корпоративних identity provider, таких як azure okta, google workspace та інших, що дозволяє користуватись корпоративним доступом для входу на свій пристрій та доступу до всіх неодхідних ресурсів. 

Знімок екрана 2024-07-16 о 17.08.25.jpg

Jamf Protect

Jamf Protect – це просунутий антивірус, який забезпечує спеціалізований захист для пристроїв Apple, зберігає безпечні параметри та захищає MacOS від шкідливого програмного забезпечення. 

Знімок екрана 2024-07-16 о 17.14.36.jpg

Threat Protection

Програмне рішення для перевірки пристроїв, які будуть контактувати з вашою системою на предмет безпеки та скомпрометованості. 

Скільки це коштує?

Apple Business Manager – це безкоштовна програма, доступ до якої може отримати B2B-клієнт компанії КТС. Jamf – платна програма (як і MDM від інших розробників) і кожен програмний продукт має свою вартість, а також існує мінімальний таргет для підключення – 25 пристроїв (25 ліцензій). Якщо ж ви хотіли б спробувати рішення, але маєте певні сумніви щодо того чи воно підійде під всв ваші запити, є можливість отримати демо версію на 14 днів.

Залишились питання, пов’язані з Apple Business Manager в Україні? Фахівці КТС готові відповісти на них:) 

1_800x259.jpg

800x259 copy.jpg

Залишайте заявку на пошту abm@ktc.ua та наш менеджер зв’яжеться з вами.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?