7 днів з Xiaomi Mi Band 7 Pro

17/11/2022

Щороку Xiaomi представляє нову версію фітнес-браслета Mi Band і він стає бестселером завдяки максимуму функцій та можливостей при мінімальній ціні. Однак справедливих претензій до Mi Band також вистачає, наприклад в жодному Mi Band немає GPS модуля, а без нього всі, хто серйозно займається спортом навіть не розглядають такий фітнес-гаджет. До того ж розмір екрану звичайного Mi Band не завжди дозволяє з комфортом керувати тренуваннями та читати сповіщення.

В Mi Band 7 Pro компанія Xiaomi вирішила покласти край всім претензіям і додала GPS-модуль та збільшила діагональ екрану. Чи можна вважати цей браслет ідеальним в своєму ціновому сегменті? Будемо розбиратися. 

Протягом 7 днів ми тестували цей пристрій, а також знайомились з враженнями західних оглядачів про новинку і сформулювали свої висновки про новинку.

CD11NGY1NTYH8MKQKUgZCfBw-k75ZwuMNqEwMoiTRZcN74gvG0BdL4UKTbGTVqq3RcBb4iVI6Lf513AjfSTKjpJvJC515pxslQdCi01WTaejOPYtsMGuuqYvFjLbkC_uS4z11GdiyOiKsRBDUma0vam5-jLZbqHn_JP1HUY48SVhsGLa15TEaIqIsYsYpQ

КОМПЛЕКТАЦІЯ

В коробці з годинником ви знайдете зарядку та інструкцію. Ніяких додаткових ремінців, захисної плівки чи скла на екран немає. Ради справедливості варто сказати, що до більшості фітнес-браслетів теж ніхто не кладе додаткових аксесуарів. Цікаво, що зарядка від Mi Band 6 та Mi Band 7 до Mi Band 7 Pro не підходить.

W-fOip5U_mz860Q8lqTkFbAtI5ckNzGmmnr3ISvCh680rjEvZS4PonR2KBXnK6lyxlK3Ju_kEF6Sv9HPXZb1s0yCAbE0r2XAKcltSpdQ-GXKHgsobQzRgNKyw9E2h3eZYa7PFNYB7T82gZU6UNJLXIal-DVs6DozMT-aomAp2YLSbZZg6XcKZPEczYP9tQ

ДИЗАЙН

Mi Band 7 Pro більше нагадує смарт-годинник, ніж фітнес-браслет. Ремінець тепер не суцільний, як було у всіх попередніх версіях браслета, а складається з двох частин, які за допомогою пропрієтарних кріплень приєднуються до годинника. Тепер можна комбінувати кольори.

8DaFp18RJeNuGmnyTxHmZesqN2ck0_MxP7rrmFfjNZtBJmEzd8T6PDvKFa_t3WV2POjy-n6QWie7RaB5pTBknS5PmkDw3fxgkaqa5ZiC60a_ErMl3bV541eC5rQF3ytwhno7YNDZho-W-e8btYwSfPYZDBmKzEahtB3ahQaPnjwJc-PS9CWCSP1d6rKHsQ

Годинник був представлений у двох кольорах — білий та чорний. На українському ринку білої версії ще не зустрічав, а от чорна версія поширена. Корпус пристрою виконаний з пластику, але має металеву окантовку. З нею годинник виглядає дорого та стильно. Екран виступає з корпусу, він заокруглений і мав би швидко збирати подряпини, але за 7 днів користування жодної подряпини на екрані не з’явилося. Якщо ж наклеїти на нього захисну плівку, то можна взагалі не перейматися про механічні пошкодження.

g7wgW4W_M9epjqQ4oTUL-M2qcAjX0IeYYjPk9-An6i74HKrFrqTsQNhdtMZBo3MLfmhW-s8bNfKwLEhw7uOu5e6h2RSY8DCjjEUgqJLuyBGpZRMd-7T6-RFn019Dr_oOVY1GTJloplI1rGVBhAgHWX40ijQsGVq3dFRfbEVDnFU3I4I6pecdwJ8rPgA6dQ

Корпус захищений по стандарту 5 АТМ, тому Mi Band 7 Pro цілком годиться для того, щоб плавати в басейні, а дощ чи вологі руки під час активних тренувань йому точно не зашкодять. Браслет без ремінця важить близько 20,5 грам, тому під час тренувань він взагалі не відчувається, а завдяки заокругленому 2,5D склу на екрані він не чіпляється за одяг. В ньому комфортно спати, бігати, займатися повсякденними справами.

1UppoNEEMUS3re77LtYZTzd6A65-FCbmK5165KjkWaD3PQovmtFTRhUKNA8zCL_czT2t7XfnbHvWs9Ty_fkbrqs3O9KHZeTI8rIq7HD8-XkoDC6NQHG3C4CZXtbN0rARpXQKhmIth19upjmFmH88J3ED4BjdD21lPlejj0QpI17qAO6NmjWoDC9indd4JA

На задній частині браслета є три віконця для оптичних датчиків, на боковій частині корпусу є отвір для мікрофона. На жаль, на корпусі немає жодної клавіші і Xiaomi подає це як перевагу, але її справді бракує, а якщо ви користувалися смарт-годинниками чи фітнес-браслетами від інших виробників, де є клавіша, яка дозволяє повернутися на головний екран, то звикнути до її відсутності буде важко.

ЕКРАН

Екран браслета має діагональ 1,64 дюйма, а в базовій версії 1,62 дюйма. Діагональ зросла на 0,2 дюйма, але це той випадок, коли цифрам не варто вірити, бо екран став суттєво ширшим і його площа зросла дуже суттєво. Користуватися браслетом стало набагато зручніше, особливо в русі.  Ті, хто використовував Mi Band для відслідковування тренувань точно зацінять збільшену діагональ дисплею. Рамки залишилися широкими, а екран займає 70% передньої панелі. Ймовірно в наступних Pro-версіях Mi Band Xiaomi покращить і цей нюанс.

5DVkK3QjKLVfcHHdfpCgBGUJTsxtoDIAHtzf9EoEf4mgIktJk0UlaXWcts_gAyLnMFH8qAIeaEgDD7frS7KOaBMbZRXwtn0SDtU4xzfo8xtyowmuGb0WfVEoztmPQBgeyccoFdfsrPVomX9fvEGH6A1DkORNVqJZdk4AvAAL13alNbDD8OuYOZ8JTdOQQQ

Яскравість екрану на рівні 500 ніт.. Навіть в ясну погоду екран буде читабельним. Такоє є можливість в налаштуваннях поставити автояскравість і так ви зможете суттєво продовжити час роботи від батареї.

Роздільна здатність дисплею 456 x 280, що в сумі дає щільність пікселів 326 на один дюйм. Приємно, що в Pro-версії також не забули про режим Always-On Display. До речі, на Always-On Display можна встановлювати або стрілки або цифровий годинник, тут все залежить від вибраного циферблату. Налаштувати в Always-On Display можна тільки графік роботи, але вибирати, що буде на екрані немає можливості.

Деякі західні оглядачі мають претензію до Mi Band 7 Pro через ШІМ, однак мені здається, якщо оглядачі звертають увагу на ШІМ екрану в фітнес-браслеті, то це говорить тільки про те, що всі основні його функції працюють належним чином :).

ytZTY1zWWJ1oGw9j0_jDUceepUmjwfrnXgfyj6Yw9fjSVM6ZX2SDqeoi_2izNOzBAoMyzLD_-eqbbaMfWDiDDWVYvmwAXUThg3EhXfLdS3sW3MpqQLgoyp7GtXGNOUp-vSDywOET5ldrH6XlZPP4-y-Pf6m_G0ivuXWlxjsafgIL1lCmTOgmf-0uLFC_Zg

Інтерфейс зазнав змін через новий форм-фактор, бо тепер інше співвідношення сторін і на екрані доступно більше корисної інформації. Якщо в звичайній версії браслета програми відображаються в один стовпець, то в Pro-версії в два стовпці, а також доступна опція відображення списком.

Перевага Pro-версії в тому, що ви можете ставити класичні циферблати зі стрілками і вони пасуватимуть, бо в звичайній версії Mi Band через співвідношення сторін класичні циферблати завжди виглядали, як мінімум, дивно. Новий годинник може похвалитися 180-ма циферблатами і там, справді є з чого вибрати.

Одночасно на браслеті може бути не більше 7 циферблатів, тому доводиться одні видаляти, щоб встановити інші і це не дуже зручно. Є можливість ставити на циферблат свої фото.

СПОРТ-ФУНКЦІЇ ТА ЗДОРОВ’Я

Головна фішка нового годинника — GPS-модуль. Адже тепер ви можете переглянути маршрут прогулянки, пробіжки чи поїздки навіть без приєднання до смартфона. Між іншим, маршрут можна дивитися навіть на годиннику, що дуже зручно, а в додатку буде розширена статистика.

aFLJ5nJghmIGC7nmep5QfFBS-uzWyQlj4DYHW1xhSN6lohgL7Wvj8bXoXdZBCVxHoARswL_PKoe6JJc8zJOjk5gzqFPj3H2F5nDWFFzRCKTGRBzn5RxzdaIn8JzwSzdV36gWhax5MFYtoBIX6ndGIbIun3Nz7GTKgaIYgXz3PjhIGGmNU5Xk5fFxGGfELw

Якщо ви використовуєте браслет без смартфона, то дані про тренування будуть зберігатися на браслеті і пізніше синхронізуються зі смартфоном, якщо ж ви запустили тренування на смартфоні, то вони будуть зберігатися тільки на смартфоні.

Для окремих режимів тренувань (біг, ходьба, плавання, скакалка, велосипед, тренажери) ви можете встановлювати цілі — відстань, час, калорії, швидкість та інші, а для решти цілі обмежуються тільки калоріями та часом. Браслет чудово підходить для тих, хто займається бігом, адже тут навіть є окрема вкладка для цього виду тренування, де ви можете вибрати свій рівень і свої завдання — витривалість, спалювання жиру чи просто підтримка активності.

wpmSIln7PoAuZD19u1gZwRoUyYOusgKt5b9l0Plf0UJTNNNxS3Q-OICvwVJWYSbzQ_ELIPVWJ8DhV0Izm1k_uYSl4zHeJFZ2iPi8YqrBTkV36-7syCIdOEHS5Lc-I1tRpB8Sd8cIR8T-4hGlyQ3spaDgExlChe8w3H0DgZlXBKIlxgkgyEPX4dotkC8RQg

Загалом Mi Band 7 Pro підтримує 117 спортивних режимів та має додатково 14 професійних видів тренувань. Традиційно тут є крокомір, пульсоксиметр, датчик серцевих скорочень, моніторинг сну, оцінка рівня стресу та інші.

СМАРТ-ФУНКЦІЇ

Браслет оснащений енергоефективним Bluetooth BLE 5.2. Ви можете керувати відтворенням музики чи відео на смартфоні. Якщо раніше ця функція була для галочки, бо на вузькому екрані робити це незручно, то в Mi Band 7 Pro ця функція набула сенсу і зручності.

Є можливість віддаленого керування камерою. Не знаю наскільки часто власники смарт-годинників чи смарт-браслетів часто використовують таку фішку, але вона тут є. Є підтримка голосового помічника, але в наших широтах від нього немає жодного сенсу.

iMumF8rdZZ-kmsJFP1LgulpcGcek8y089rLy2W1QWbGUDzTidi84cgPBt8o9N8LCHKTPVSRmXaWWabLbC8opEmjALD6FYKgiqQILD2k-yLH8xhNj4inbP2H3nAHF-sD3YjapuecZvY266CfWa4run_PAiGLIap7i43m3IrFWPpLGmCCa7H6L7kcxJcfB2g

Щодо дзвінків та сповіщень, то ви, як і раніше, не можете відповідати на дзвінки, бо браслет не оснащений динаміком, хоча має мікрофон і реалізувати це було не так і важко, але ймовірно Xiaomi приберегла цю можливість для наступного покоління. Однак, відхиляти виклик з браслета дуже зручно.

Українська мова в сповіщеннях відображається коректно, щоправда є обмеження по кількості символів і якщо повідомлення надто довге, то дочитувати його доведеться в месенджері на смартфоні. Іконки месенджерів не відображаються, але над сповіщенням вказано з якої мережі прийшла SMS. До речі, якщо прийшло сповіщення чи дзвінок, а ви на нього не відповіли, то вгорі на циферблаті буде відображатися значок, який нагадає, що у вас є непрочитані SMS або пропущені дзвінки.

eqQAjSw6XqoMm2RPflbFq8Fl_O95Ct6CDNMIcS7n-QFUlaGOOlLsNKiVtabxJ5SFfLZgVk3Ep1ywOLRaiQgOeFNFRXcAP7KZH_l0zMdkqZVesjVqPPQ6BVRGPPxXYA3uqC_4p5A01HJmLmea3B21xRn__12-tjXQ5ayT12ZaQNZYy9QbBQ1ULyLqLHRePA

Керування здійснюється свайпами. Західні оглядачі трохи жалілися на повільну роботу інтерфейсу, але наш екземпляр працює чудово та й зрештою це не смарт-годинник за $300+. Є функція ліхтарика і здавалося б це дрібниця, але буває дуже доречною в окремих випадках.

АВТОНОМНІСТЬ

Ємність батареї в Mi Band 7 Pro 235 мАг. За словами виробника повного заряду має вистачити на 6 днів активного користування та 12 днів базового користування, коли більшість енергозатратних функцій вимкнені. Однак цифри виробника завжди потрібно перевіряти практикою реального користування. Так ось, з увімкненим AOD, яскравістю на позначці 4/5, тайм-аутом екрану 5 секунд, великою кількістю сповіщень Mi Band 7 Pro пропрацював 4 дні. В режимі енергозбереження з нього можна витиснути 9-11 днів.

З максимальною яскравістю екрану, постійно увімкненим AOD, постійним відстеженням пульсу та кількома тренуваннями з GPS браслет розрядився на 40% за день.

Порівняно з базовими моделями Mi Band автономність трохи просіла, але якщо врахувати, які поліпшення отримав браслет, то його автономність можна вважати чудовою.

Від 0 до 100% смарт-браслет заряджається приблизно 60 хвилин. Анімація заряджання не змінилася порівняно з Mi Band 7. Це та ж сама смужка, яка йде по краю дисплея і змінює колір залежно від відсотку заряду.

uEylwgo8utill8HqpnoInuvwg_cSatEfAxh5_Y7FDZHUrUBxlBSBpqX0Bm9DMSmI5pejFW_BVbfRmaJlX2KlqZa-IRfxxNMB7e3gTrGbz7XcKIlERuugsvOVXxcugQWWhe9ZHisJ5eaaKUzPdiOEeScPe_EqsSTlKJWEkwcBl5E_FmUlD-KVeXfKC8XCjQ

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ

Переваги Mi Band 7 Pro:

  • стильний корпус;
  • великий дисплей на 1,64 дюйма;
  • режим Always On Display;
  • наявність GPS-модуля і його коректна робота;
  • 117 спортивних режимів і професійні профілі для бігунів;
  • хороша автономність, як для пристрою з GPS та великим екраном;
  • швидка зарядка за 1 годину на 100%;
  • зручна магнітна зарядка.
  • коректне відображення сповіщень на українській мові.

Недоліки Mi Band 7 Pro:

  • відсутність фізичної клавіші для повернення на головний екран;
  • відсутність можливості відповідати на дзвінки;
  • ШІМ та можливість зберігати на пристрої тільки 7 циферблатів одночасно.

ВИСНОВКИ

Проаналізувавши головні переваги і недоліки Xiaomi Mi Band 7 Pro бачимо, що зазначені недоліки це справа звички, бо для частини користувачів відсутність фізичної клавіші не буде проблемою, ШІМ на браслеті, то трохи надумана проблема, адже читати лонгріди на годиннику ніхто не буде і такої можливості немає. Відсутність динаміка, то навіть не претензія, а бажання, але вимагати від пристрою, який коштує менше 100 доларів, щоб він давав можливість відповідати на дзвінки не доводиться, бо в багатьох суттєво більш дорогих смарт-годинниках такої можливості немає.

За що хочеться похвалити Xiaomi — точний GPS-трекінг тренувань, збільшений дисплей на якому набагато зручніше читати сповіщення і керування активностями та функціями пов’язаними зі здоров’ям, а також за те, що навіть з новими фішками в нього хороша автономність.

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Написати відгук
М Максим 

За що хочеться згноїти Сяомі, так це те, що максимум, що можна зробити з "треком" - подивитися в MiFitness кривульку. Завантажити її кудись немає можливості. А цей браслет не чіпляється до чогось більш притомного, як-от Zepp.

Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?