200 мегапікселів в смартфоні — реальність

02/09/2021

Samsung представила новий датчик зображення ISOCELL HP1 і він став першим у світі 200-мегапіксельним. Відповідно Samsung випередила OmniVision та Sony. Можна передбачити, що останні теж готують схоже рішення, щоб бути конкурентними на ринку. Кілька років тому здавалося, що гонка мегапікселів завершилася, але як бачимо, то був тільки початок.

6_Дизайн без назви.jpg

Новий датчик не дюймовий, як прогнозували аналітики, але його розмір близький до прогнозованого. Оптичний формат 1/1,22 дюйма, а розмір пікселя 0,64 мкм. Презентуючи ISOCELL HP1 Samsung також показала нову технологію об’єднання пікселів — ChameleonCell для того, щоб робити кращі фото при недостатньому освітленні. Нова технологія об’єднання пікселів може працювати в двох режимах — 2х2 (роздільна здатність падає до 50 МП) та 4х4 (роздільна здатність падає до 12,5 МП).

1_Дизайн без назви-2.jpg

Новий датчик може записувати відео 8К 30 к/с та 4К 120 к/с. Новий сенсор вже доступний для виробників і можна прогнозувати що в наступному році він масово почне з’являтися у флагманських смартфонів. Також є інформація, що першим смартфоном, який отримає ISOCELL HP1 буде Xiaomi 12 Ultra, який вийде ближче до кінця 2021 року.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?