Перші враження від Samsung Galaxy Note 10 і Galaxy Note 10 Plus

09/08/2019

Для всіх активних користувачів мережі Інтернет другий тиждень серпня пов'язаний з презентацією Samsung - подія привернула увагу всіх блогерів і професійних оглядачів. Спочатку всі фантазували з приводу зовнішнього вигляду нових Galaxy Note, потім пересилали фотографії рендерів, а після самої презентації ділилися враженнями від представлених новинок. Наші партнери з українського офісу Samsung зробили приємний сюрприз і вже через 10 годин після офіційної презентації привезли Galaxy Note до Рівного та показали смартфони вживу. Що ж ділимося своїми враженнями та розповідаємо більше про гаджети - гортайте нижче!

Чому представили дві моделі?  

На презентації десятих Galaxy, компанія Samsung пішла нестандартним для себе шляхом і продемонструвала світу одразу три моделі. На лінійці Galaxy Note теж відбулося "розгалуження" і відтепер 10-те покоління смартфонів Galaxy Note має два варіанти - класичний Galaxy Note 10 і Galaxy Note 10 Plus.

размері .jpg

Таке рішення зумовлено не простою модою на розширення асортименту, адже спеціалісти Samsung звернули увагу, що попередні Galaxy Note більш популярні серед чоловіків. Попередники були класичними бізнес-моделями, з великими екранами та стриманими кольорами корпусів, що і бентежило жіночу половину користувачів техніки Samsung. Тому, оновлений Galaxy Note 10 має менший розмір екрану, а саме 6.3'' дюймову панель і може бути оформлений в рожевий і червоний кольори (на додачу до базових білого, чорного та "райдужного" Aura Glow).

райдужний.jpg

У старшій моделі ексклюзивним кольором буде насичений синій - сподіваємось, що всі кольорові варіації будуть доступні на українському ринку. 

Взагалі смартфони стали меншими у габаритах - завдяки інноваційному вирізу в екрані, дисплей займає 90.7% і 90.5% передньої панелі у старшій і меншій версії відповідно, а тому користувач  отримує тонкий корпус з великим екраном і збільшену батарею. 

Чим відрізняються новинки від попередніх Galaxy Note? 

Ринок смартфонів в останні роки став надзвичайно одноманітним - поставивши в ряд гаджети, навіть від різних виробників, не одразу можна впізнати конкретний бренд чи модель. Тому Galaxy Note 10 стали приємним сюрпризом для всіх, хто чекає щось новенького. Galaxy Note 10 відрізняються не тільки від Galaxy Note 9, а й від нещодавно представлених моделей Galaxy S10. Ключові зміни торкнулися і дизайну, і продуктивності, і камер. Почнемо з найбільш очевидного - зовнішнього вигляду. 

6187c7fe-c94c-4728-8acc-01eae85396a4.jpg

Дизайн

Смартфон з першого погляду дає розуміти, що він створений не для тих, хто відчуває себе комфортно у натовпі - гаджети оснащені інноваційними екранами, які в Samsung називають Infinity-O. Точно посередині передньої панелі, у її верхній частині, розташовується фронтальна камера у тендітному круглому вирізі. Корпус виготовлений з авіаційного алюмінію, і спереду, і сзаду покритий захисним склом Corning Gorilla Glass 6. Корпус ергономічний у всіх деталях, екран плавно перетікає на бокові сторони, а модель Aura Glow просто зачаровує переливами кольорів. Єдине, що викликає дискомфорт - це власні відбитки пальців, які збираються на склі просто за лічені секунди.

photo5362088290930502671.jpg

Однак, прозорий чохол зможе вирішити цю проблему - дизайн корпуса у такому вигляді не буде закритий, а користувач не буде хвилюватися ні через відбитки, ні через відсутність захисту смартфона. 

Екран, як завжди у Samsung неймовірний (не просто так, ця компанія виготовляє модулі для інших виробників). Дисплей Dynamic AMOLED з підтримкою HDR 10+ має знижений рівень синього кольору, роздільну здатність WQHD+ (Full HD+ у меншої моделі), тому дарує щире захоплення при перегляді картинки. Ви можете любити чи не любити AMOLED-екрани, але правило "чорного кота на чорному фоні" тут працює - ви дійсно побачите найдрібніші елементи контрастно та максимально чітко. Наприклад, перегляд відео, де на яскравому сонці біжить людина в білому костюмі на фоні білої стіни не буде проблемою для такого дисплею, а тому 10-ті Note підійдуть для любителів фільмів, відео та іншого контенту. 

Особливу увагу, всіх прихильників Samsung привернула відсутність порта 3.5 мм - "джек" довго тримався, але все ж у десятих Note здався. Його прибрали, щоб зробити більш витривалу батарею, а також зберігти високий клас водозахищеності та тонкий корпус. Однак, не варто сильно сумувати - виробник поклав у комплект гарнітуру AKG з конектором USB-C.

комплект.jpg

Окремо можна придбати перехідник для навушників з 3.5 мм або ж відкрити для себе бездротові навушники (новенькі Galaxy Buds можуть навіть заряджатися від самого смартфона, використовуючи функцію Powershare). Ця технологія дозволить підзарядити інші гаджети - смарт-годинник, навушники та, навіть, смартфони. Увімкніть функцію на Note 10 Plus (значок функції є у меню верхньої шторки) та покладіть на його задню панель сумісний гаджет для зарядки - більше не потрібно буде постійно носити з собою окремий зарядний пристрій для смарт-годинника або ж залишатися без музики у дорозі.

galaxy-note10_performance_power-share.jpg

Екран дивує не тільки виглядом і можливостями - під ним знаходиться ультразвуковий датчик відбитку пальців, який надійно захистить найцінніші дані та особисту інформацію користувача. 

У дизайні також змінилось розташування кнопки живлення - на правому торці її шукати не варто. Відтак, розблокувати смартфон можна за допомогою “кнопки Bixby” - це друга кнопка на лівому боці смартфона, яка може виконувати багато різних функцій у комбінації з іншими кнопками. Щоб викликати голосового асистента, потрібно затиснути кнопку довше, а можна взагалі призначити на неї інші команди (ця функція передбачена програмно, тому розбиратися у root-правах, як в попередниках непотрібно). Можливо для тих, хто довго користуються смартфонами Samsung перший час знайомства з Galaxy Note буде дискомфортним, але все впирається у звички. 

На вигляд смартфона також позитивно вплинуло зменшення ваги, товщини корпуса та рамок екрану - загальне враження від смартфона дуже приємне, він легкий, зручний для користування та дуже виділяється з-поміж інших через виріз екрану. 

Продуктивність

Galaxy Note 10 стали ще більш потужними - вони працюють на основі 7-нм процесора Exynos 9 Octa 9825 та мають колосальні запаси пам’яті. Але смартфони порадували не тільки цифрами у характеристиках - у комплект виробник поклав зарядку на 25 Вт, яка здатна зарядити смартфон на 50% за 30 хвилин. Акумулятор підтримує AI-оптимізацію, тому буде вивчати звички власника, щоб вчасно бути готовим до навантаженої роботи або ж, навпаки, відпочивати, зберігаючи цінний заряд. 

Камери 

Камери оновлених моделей також отримали нові фішки. У обох моделях встановлені три камери - ультраширококутний об’єктив на 16 Мп, ширококутний на 12 Мп і телеоб’єктив на 12 Мп. Однак старша версія має ще й четвертий сенсор для вимірювання глибини, який причаївся збоку від основного модуля з трьома камерами. 

с пен.jpg

Фронтальна камера на 10 Мп дасть повну свободу дій у створенні селфі, тому Note 10 можуть служити хорошим інструментом для наповнення Instagram крутим контентом - блогери та прихильники соц. мереж зацінять. 

Справили враження нові функції камер, наприклад ефект “Боке” на відео - коли фокус буде привертати увагу до об’єкта зйомки, а фон буде приємно розмитий. Зверніть увагу, що у старшої версії розмиття буде працювати на “залізі” (використовуючи четвертий сенсор), а у молодшої розмиття буде програмним. 

Також Note 10 допоможе створити унікальне відео з відпочинку, адже має режим екшн-камери - над ним працює ширококутна камера, яка у такому режимі використовує широкий кут огляду для захоплення динамічних сцен (якраз для цього режиму у цьому модулі прибрали оптичну стабілізацію). Смартфони також підтримують вже знайому користувачам змінну апертуру (з F1.5 до F2.4 на ширококутному модулі), але додатково навчилися створювати 3D-моделі об’єкта. 

ширик.jpg

Окремо, хочеться розповісти про можливості редагування відео (доступне додавання різноманітних ефектів і власноруч створених елементів за допомогою S Pen), а також можливість аудіо-зуму - коли людина зможе використати третій мікрофон смартфонів для отримання найбільш чіткого запису голосу об’єкта зйомки чи його гри на музичному інструменті. 

Традиційним атрибутом для лінійки Note є стилус S Pen. Але у Note 10 - це не просто стилус для нотаток. Він дозволяє жестами керувати смартфоном, наприклад перемикати режими камери чи гортати слайди презентації. S Pen також дозволить «оцифрувати» написаний від руки текст і здійснити запис екрану. А підтримка звукових ефектів приносить справжнє естетичне задоволення - при написанні тексту чи малюванні, стилус імітує звуки звичайного олівця чи пензлика. 

1212.jpg

S Pen також допоможе швидко записати ідею - діставши стилус з корпуса можна одразу писати на екрані, навіть не розблоковуючи смартфон. Для таких нотаток можна обрати колір тексту, а стерти написане можна торкаючись стилусом екрану, додатково натиснувши кнопку на корпусі S Pen. 

Чим відрізняються моделі один від одного? 

Galaxy Note 10 і Galaxy Note 10 Plus мають декілька ключових відмінностей. В основному це стосується параметрів пам’яті, однак присутні й інші відмінні деталі. Щоб не заплутатися ми зібрали це у списку: 

  • Galaxy Note 10 має менший екран від Galaxy Note 10 Plus: 6.3’’ проти 6.8’’ дюймів у “Плюса”;
  • Galaxy Note 10 має меншу роздільну здатність екрану: Full HD+ проти WQHD+;
  • Вага пристроїв теж різниться: 168 г проти 198 г старшої моделі;
  • Акумулятор: 3500 мАг має Note 10 проти 4300 мАг у Note 10 Plus;
  • Тільки старша версія оснащена четвертою камерою для вимірювання глибини сцени;
  • Старша версія має гібридний слот: можна встановити або 2 SIM або 1 SIM і карту пам’яті. Молодша не підтримує встановлення карт пам’яті;
  • У молодшої версії будуть варіанти з рожевим і червоним кольором, а у старшої додатковим кольором буде виступати тільки синій. 

Сподіваюсь, так вам буде простіше визначитися з вибором свого Galaxy Note 10. У будь-якому разі, обидва гаджети варті уваги, адже, у певному сенсі, є еталонними. Десяті Galaxy Note стали достойним витком у розвитку лінійки Note і, можливо, отримають багато прихильників. 

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах:

Читайте також: 

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?