Як перевірити екранний час на Android?

15/03/2024

Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартфонах, які працюють на ОС Android теж є чим похвалитися. В цій статті розкажемо як перевірити екранний час на Android-смартфонах та розкажемо про інші корисні функції пов’язані з відслідковуванням часу проведеного зі смартфоном.

mAC_ayv27CqxEndJsPZRrzYYThDkOA1qqmY-rXhQxF6olYes07O03XzXPixAzRGSvsczGUby8j9c6nfxgjx5I9bU6wyR2oHYDEoZdVItKAdj8DFEqUykgyjs_MO81VdNIYbz_wdqqmw9NDO2ea36HlQ

Інструкції та поради в цій статті були сформовані на основі користуванням смартфоном Google Pixel на Android 14. Деякі з цих інструкцій можуть відрізнятися залежно від моделі вашого смартфона та програмного забезпечення, але алгоритм дій буде не суттєво відмінний і на смартфонах інших виробників під управлінням Android.

Як перевірити екранний час на Android?

По-перше, варто зауважити, що на “чистому” Android, на якому працює смартфон Google Pixel, є цілий розділ в налаштуваннях, який присвячений цій темі і він не обмежується тільки статистикою щодо екранного часу, тому має ширшу назву — “Цифровий добробут”.

По-друге, щоб знайти цей розділ вам необхідно виконати такі кроки:

  • Відкрийте “Налаштування”;
  • Виберіть “Цифровий добробут і батьківський контроль”;
  • Натисніть на кругову діаграму з переліком застосунків, щоб побачити детальну статистику користування.

Тут ви можете також побачити статистику по кожному застосунку, де ви проводите час, а також прослідкувати скільки разів розблоковуєте смартфон впродовж дня.

BXt9AMh0uabbq-yJJiixAJd9n9jUd_kft-0TapECbOEWcw3nzBFaS8Uz42uBdd9qvMipJGz9Dq0Q67eT9kzjwxe8bPIUhEbiLUG-Abb3g_qVLGJrqqc4SNADWsHx6oq0w08hx4Zw65iKnnx9-PRYqEA

Що таке “Цифровий добробут” на Android?

Цифровий добробут - це вбудований інструмент, який допоможе вам керувати своєю взаємодією зі смартфоном або контролювати активність вашої дитини. Крім перевірки того, скільки часу ви проводите в кожному застосунку, ви можете встановлювати цілі та таймери, щоб зменшити час, який ви проводите перед екраном.

Інші функції включають можливість встановити режим сну, який вимикає більшість функцій, поки ви спите. Існує також режим “концентрація”, який може тимчасово призупинити роботу застосунків, які відвертають увагу. Ви також можете керувати сповіщеннями, увімкнути “Тсс режим” (якщо смартфон лежить екраном донизу, то ви не отримуватимете сповіщень).

Як використовувати “Цифровий добробут” на Android?

Для зручності користувачів і для швидкого доступу до функцій “Цифрового добробуту” Google дає можливість винести іконку застосунку “Цифровий добробут”, як окремого застосунку на робочий стіл вашого смартфона.

Крім моніторингу екранного часу в межах застосунку “Цифровий добробут” вам доступні ще кілька важливих функцій. 

Таймери для застосунків

Якщо є певний застосунок, який ви не можете змусити себе припинити використовувати або скоротити час його використання, ця функція є чудовим рішенням. Ви можете встановити собі певну кількість часу на різні програми щодня. Після того, як ви вичерпали свій ліміт екранного часу в застосунку на день, ви не зможете користуватися цією програмою, доки таймер не обнулиться опівночі.

Нічний режим

Нічний режим може зробити кілька речей, які допоможуть вам звести час перебування на екрані до мінімуму. Для початку ви можете увімкнути режим “Не турбувати”. Ви можете встановити час і дні, коли ви хочете використовувати нічний режим, і він буде автоматично вмикатися і вимикатися, так що вам навіть не доведеться турбуватися про те, щоб пам'ятати про нього. Крім того, ви можете налаштувати його так, щоб він вмикався лише тоді, коли смартфон підключено до розетки під час заряджання.

Режим “концентрація”

Режим “концентрація” - це одна з найкращих можливостей цифрового добробуту. Режим концентрації відтіняє сірим кольором неактивні програми. Це змушує вас перестати використовувати смартфон та зайнятися справами. Ви можете вибрати, які програми дозволені, а які ні. Звичайно, ви можете вимикати і вмикати режим "концентрація", коли вам заманеться. Отже, в підсумку від вас буде залежати, чи зможете ви проявити силу волі і не вимикати режим "концентрація", поки не завершите своє завдання. Коли всі ваші програми стають сірими, це слугує нагадуванням про те, що вам потрібно зосередитися.

Батьківський контроль

Цифровий добробут — це чудовий спосіб контролювати час, проведений вашою дитиною у смартфоні. Щоб використовувати батьківський контроль через Цифровий добробут, вам потрібно завантажити застосунок Family Link з Google Play Store. Далі потрібно налаштувати все на своєму смартфоні, а потім на смартфоні вашої дитини.

_tJEQUwzgHj-3JDXVR66Z24w4Ere0p4Ykskapam0M9CZgYXR75qUHlM1odyOwDolGl9Nm9nXYokL7xbcrN1LmT2_t_1XcYsPxU8dxFZl5jxuyFswkcaGdBf7l7Yq_Ty-V_IPs6QgXIT-k8S2aFgOQ90

Коли все буде налаштовано, ви зможете контролювати час перебування дитини, встановлювати для неї часові обмеження.

Висновки

Користування функціями “Цифрового добробуту” насправді дозволить підвищити вашу ефективність в робочих процесах, а також дасть змогу вивільнити час для важливих речей замість “зависання” в нескінченних reels, shorts, tiktok. Крім того, це чудовий інструмент батьківського контролю та відповідального користування смартфоном.

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?