Який смартфон обрати до $100: TP-Link, Xiaomi чи Huawei?

14/03/2019

Які смартфони можна купити до 100$? Чи будуть вони коректно працювати з найбільш популярними додатками? Як вони фотографують? На кого орієнтовані? На ці та інші питання ви зараз отримаєте відповідь. Ми взяли на огляд ультра-бюджетні смартфони трьох різних виробників, а саме: Xiaomi Redmi Go, Huawei Y5 2018, TP-Link Neffos C9a. Вартують смартфони від $85 до $100 - це дуже привабливі ціни зважаючи на те, що ви придбаєте смартфон в найбільш прямому розумінні цього слова. Почнемо відповідати на поставлені питання з кінця.

На кого орієнтовані такі смартфони?

Вони чудово підійдуть на роль першого смартфона для вашої дитини. Він стане чудовим вибором для людей похилого віку, які вирішили перейти з кнопкового телефону на сенсорний, але навіть, якщо ви не відноситесь ні до однієї, ні до іншої категорії, то цей телефон може стати вам у нагоді в якості робочого смартфона. Основний буде вирішувати всі складні завдання, тягнути на собі важкі додатки, на ньому у вас будуть особисті контакти, а на робочому смартфоні, який дуже доступний в плані ціни можна зберігати контакти потрібні для роботи, а також облікові записи месенджерів.

ДИЗАЙН: МІНІМАЛІСТИЧНА ПРОСТОТА

Назва цього підпункту найбільш чітко описує усі три моделі. Ми пам’ятаємо, що це ультра-бюджетні рішення, тому і очікувань ніяких не мали. Нижче ми коротко описали чим апарати схожі, а чим відмінні в плані дизайну.

Що спільного між апаратами:

  • Всі корпуси пластикові;
  • Рамки навколо дисплею доволі широкі на усіх пристроях;
  • Елементи управління розташовані в аналогічних місцях у всіх трьох смартфонів, відрізняється лише місце розташування лотка для SIM-карт у Redmi Go. Цікаво, що Huawei та TP-Link неможливо відрізнити, якщо порівнювати торці та розташування елементів управління, вони просто однакові.;
  • У всіх трьох смартфонів є роз’єм для навушників mini-jack і у всіх на верхній грані зліва;
  • Усі смартфони зручно лежать у руці і ними можна керувати однією рукою;
  • На задній панелі у всіх трьох смартфонів є одна камера, а поруч неї спалах.

Xiaomi Redmi GoHuawei Y5 2018TP-Link Neffos C9a

Чим відрізняються:

  • Кольором корпусу. Такі смартфони однозначно варто брати в кольорі, бо якщо до найдешевших матеріалів додати ще чорний колір корпусу, то буде якась “журбинка”, а от в сірому чи синьому кольорах ситуація цікавіша;
  • Логотипу компанії на передній панелі немає лише у Xiaomi Redmi Go;
  • TP-Link Neffos має на задній панелі сканер відбитків пальців чим не можуть похизуватися його конкуренти.

ДИСПЛЕЙ: ПРИЄМНО ДИВУЄ

Що можна очікувати від дисплею смартфона, який коштує дешевше $100, думав я, але смартфони перевершили мої очікування. Спочатку про технічні характеристики:

  • Xiaomi Redmi Go —  діагональ 5 дюймів, HD-розширення (1280x720), 294 ppi;
  • TP-Link Neffos С9a — діагональ 5,45 дюйма, розширення HD+ (1440х720), 295 ppi;
  • Huawei Y5 2018 — діагональ 5,45 дюйма, розширення HD+ (1440х720), 295 ppi.

На усіх смартфонах встановлена IPS-матриця. Якщо говорити про чіткість картинки, то ви не зможете роздивитися окремі пікселі, картинка не зерниста. Хіба, якщо у вас є новий флагман від Samsung, де супер-крутий екран і тоді порівнявши різниця буде помітна. Якщо користуватися в звичайному режимі не вдивляючись і не шукаючи різниці, то ви її не побачите.

Xiaomi Redmi Go

По співвідношенню сторін ситуація така, що лише у Redmi Go співвідношення 16:9, а у TP-Link та Huawei — 18:9. У всіх смартфонів чудові кути огляду, що особисто мене здивувало. Запас яскравості достатній, щоб працювати в різних умовах освітлення. Під прямим сонцем, щоб щось роздивитися потрібно викручувати яскравість на максимум. На всіх пристроях є авторегулювання яскравості, що дозволить економити заряд батареї та додасть комфорту при користуванні.

Регулювати колірну температуру можна лише на смартфоні від Huawei. Найбільш тепле зображення на екрані TP-Link, він навіть не те, що теплий він реально жовтить. Найбільш холодна колірна температура на Huawei, але тут можна її регулювати, а Redmi Go — це щось середнє між Huawei та TP-Link.

Підсумовуючи скажу, що по екрану мені найбільше сподобався Huawei: діагональ більша, ніж у Redmi Go, колірна температура регулюється, кути огляду широкі, запас яскравості на високому рівні. Найбільше не сподобався TP-Link: його екран має надто теплий відтінок, аж жовтий, а регулювати колірну температуру не можна.

ПРОДУКТИВНІСТЬ: ДЛЯ НАЙПРОСТІШИХ ЗАВДАНЬ

Такі смартфони купують не для ігор та важких додатків, однозначно. Щоб запускати на них синтетичні тести у вас точно мають бути залізні нерви, а так, як у нас вони є, то ми це зробили виключно з цікавості, а не для якихось глобальних висновків, хоча декілька цікавих моментів ми таки побачили. На Redmi Go тест AnTuTu взагалі не запустився, додаток відкрився, але далі діло не пішло, але не спішімо критикувати цей апарат. Huawei та TP-Link, хоч і не без проблем, але пройшли тест. Обидва смартфони працюють на 4-ядерному процесорі MediaTek MT6739 з тактовою частотою 1500 МГц і мають по 2 ГБ оперативної пам’яті, але Huawei справився з тестом вдвічі швидше.

Результати в AnTutu такі:

  • Huawei Y5 2018 — 46359 балів;
  • TP-Link Neffos C9a — 46039 балів.

У Redmi Go оперативної пам’яті лише 1 ГБ, а у конкурентів 2 ГБ. В плані продуктивності, якщо порівнювати ці апарати, то не суттєво, але Huawei таки показав себе краще. До Redmi Go повернемось, як будемо говорити про операційну систему.

Xiaomi Redmi GoHuawei Y5 2018TP-Link Neffos C9a

КАМЕРА: ВІДПОВІДАЄ СВОЄМУ СЕГМЕНТУ

  • Xiaomi Redmi GO — основна 8 МП, f/2.0, фронтальна 5 МП;
  • TP-Link Neffos C9a — основна 13 МП, f/2.2, фронтальна 5 МП;
  • Huawei Y5 2018 — основна 8 МП, f/2.2, фронтальна 5 МП.

Дивлячись фотографії на екранах смартфонів, я очікував, що якість знімків буде невисока, але коли перекинув світлини на ПК ситуація змінилася, знімки дуже навіть непогані, особливо зважаючи на вартість апаратів. Кожен з них звісно в різних умовах проявив себе, то краще, то гірше.

Xiaomi Redmi GoHuawei Y5 2018TP-Link Neffos C9a

Зараз у вас буде можливість порівняти живі фотографії з усіх трьох пристроїв. Порівнюючи TP-Link Neffos C9a та Huawei Y5 2018 мені однозначно більше сподобався TP-Link, а порівнюючи TP-Link Neffos C9a та Xiaomi Redmi Go мені більше сподобався Redmi Go. Свої висновки ви можете зробити переглянувши світлини нижче. Перший знімок - Xiaomi, другий - Huawei, третій - TP-Link.

4. В приміщенні.jpg 1_4. В приміщенні.jpg 2_4. В приміщенні.jpg

5. Портрет.jpg 1_5. Портрет.jpg 2_5. Портрет.jpg

8. Додатково.jpg 1_8. Додатково.jpg 2_8. Додатково.jpg

6. Фронтальна.jpg 1_6. Фронтальна.jpg 2_6. Фронтальна.jpg

gg.jpg 7. Додатково.jpg ddd.jpg

ОС: ANDROID БУВАЄ РІЗНИЙ

Усі апарати працюють на операційній системі Android 8.1, кожен має свою оболонку та фішки. Найцікавіший в цьому плані саме Redmi Go, операційна система згадується навіть в його назві. Фактично — це “голий” Android, можливості якого підігнані так, щоб він якнайкраще функціонував на слабких пристроях. І це справді спрацювало, бо у Redmi Go лише 1 ГБ оперативної пам’яті проти двох у конкурентів, але у роботі він аж ніяк не відчувається гіршим, а подекуди і кращим.

Xiaomi Redmi Go

На Redmi Go передвстановлені сервіси Google, як і на Huawei та TP-Link, але вони мають приставку “Go”: YouTube Go, Google Go, Maps Go — це лайтові версії гуглівських сервісів і працюють вони на Xiaomi швидше, ніж на потужніших Huawei та TP-Link, хоча до інтерфейсу доведеться звикати.

БЕЗПЕКА: БЕЗПЕЧНО, АЛЕ НЕ ШВИДКО

В цій категорії TP-Link Neffos якісно відрізняється, бо у нього є сканер відбитків пальців, який між іншим достатньо швидко спрацьовує, але потрібно точно прикладати палець, бо якщо краєм пальця доторкнутись, то він не спрацює, графічний ключ та пароль теж є. Додатково ви можете налаштувати розблокування по обличчю, але якщо навіть в топових смартфонах це не  завжди реалізовано добре, то від ультра-бюджетника такого ніхто і не очікує. При хорошому світлі розблокування по обличчю працює ще більш-менш коректно, але при недостатньому світлі про нього можна забути.

Huawei Y5 2018

Huawei Y5 2018 немає сканеру відбитків пальців, що трохи дивно зважаючи на те, що Huawei славляться своїми fingerprint-сканерами. Розблокування по обличчю тут теж є, але працює воно приблизно так само, як і в Neffos C9a. Redmi Go в категорії безпеки найбільш консервативний. Тут можна ставити графічний ключ, пароль, PIN-код, але сканера чи розблокування по обличчю немає, хоча його тут ніхто і не очікував.

АВТОНОМНІСТЬ: 1-2 ДНІ

Почнемо з того, яку ємність батареї мають пристрої:

  • Xiaomi Redmi Go — 3000 мАг;
  • TP-Link Neffos C9a — 3020 мАг;
  • Huawei Y5 2018 — 3020 мАг.

Бачимо, що по ємності вони майже однакові, але зважаючи на те, що у Redmi Go менший екран та чудово оптимізована оболонка він буде триматися довше - півтора-два дні. TP-Link та Huawei без проблем живуть цілий день, а зважаючи на те, що залізо не дозволяє запускати на них щось ресурсоємне, то відповідно і батарея сідає не так швидко.

TP-Link Neffos C9a

ВИСНОВКИ: ЯКИЙ ОБРАТИ?

Усі три смартфони мають чудову ергономіку, компактні розміри і ними зручно керувати однією рукою. До дисплеїв питань немає, тут стоять IPS-матриці не з рекордною щільністю пікселів, але працювати з ними комфортно. По продуктивності ситуація очікувана, вони підійдуть лише для виконання нескладних повсякденних завдань. Від камер нічого екстраординарного не очікував, але вони проявили себе доволі непогано. Усі смартфони підтримують дві SIM-карти та карту пам’яті без необхідності обирати, а зважаючи на об’єми пам’яті вона вам дуже знадобиться.

Що б я обрав, якщо виходити з різних характеристик порівняння?

  • По дизайну: TP-Link Neffos C9a;
  • По екрану: Huawei Y5 2018;
  • Продуктивність: Huawei Y5 2018 та Xiaomi Redmi Go (завдяки Android Go);
  • Камера: Xiaomi Redmi Go;
  • Оболонка: Xiaomi Redmi Go;
  • Безпека: TP-Link Neffos C9a;
  • Автономність: Xiaomi Redmi Go;
  • Ціна: Xiaomi Redmi Go.

Найбільше плюсиків від мене отримав Xiaomi Redmi Go, тому якби у мене було питання, що обрати з цих трьох, то я б обрав його.

Читайте також:

Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?