Телевізори: які є фішки та як обрати кращу модель?

06/12/2021

Однією з найчастіших покупок були, є і ми впевнені, що будуть, телевізори! Це саме той гаджет, який ну просто повинен бути у кожному будинку:) На сучасному ринку представлено безліч моделей з різними технологіями передачі зображення та додатковими функціями. Варто лиш відкрити розділ «Телевізори», як розбігаються очі і ти вже забуваєш за чим конкретно прийшов. У цій статті ми підготували детальну інформацію про найкрутіші бренди сучасних телевізорів та їх фішки:) 

01_tv.jpg

В мережі КТС представлені 4-и ключових виробника телевізорів, а саме: Samsung, LG, Xiaomi та Hisense. Кожен виробник має власні лінійки виробництва, велику кількість моделей, які звісно відрізняються характеристиками, комплектацією і відповідно до характеристик і ціною.

Samsung

Один з ТОП-виробників телевізорів. Купуючи Samsung, клієнт отримує впевненість у надійній роботі операційної системи Tizen та картинку А-бренду.

LG

Бренд — прямий конкурент Samsung по виробництву сучасних ТВ. Працюють вони на власній операційній системі — WebOS зі зручним інтерфейсом.    

Xiaomi

Один з ТОП-ів серед бюджетного сегменту. Завдяки популярності бренду та його ціновій політиці, вони зуміли завоювати прихильність багатьох клієнтів. Працюють телевізори на операційній системі Android TV.

Hisense

Прямий конкурент Xiaomi та Kivi. Більшість телевізорів працюють на власній операційній системі – Vidaa, яка має досить зручний інтерфейс. Також доступні і старіші моделі, які працюють на Android TV.

Основні характеристики при виборі ТВ

Діагональ

В першу чергу необхідно визначитись із розміром екрану. Все залежить від того, де ви плануєте розміщувати телевізор та на якій відстані ТВ знаходитиметься від глядачів. Якщо телевізор буде розташовано занадто близько, буде складно сприймати картинку цілісно,  якщо занадто далеко - важко роздивитись деталі зображення. Аби не напружувати очі під час перегляду та уникнути зміни властивостей зображення, найкраще обирати телевізор з показниками у 3-4 метри від діагоналі. 

А також існує універсальна формула визначення оптимального розміру діагоналі: відстань між дисплеєм TV та місцем перегляду множимо на 0,54, отриманий результат ділимо на 2,54 і округляємо у більшу сторону. Результат і буде орієнтиром при виборі діагоналі екрана:)

wz2MPqLA6JlN7s0I19TNlIhXuNucDzVzEpiWpIXQ.jpeg

Роздільна здатність

Навіть найбільший екран не дає гарантії отримати якісне зображення. Аби зображення на великому екрані було органічним, варто обирати діагональ, враховуючи роздільну здатність. Середня роздільна здатність у телевізорах до 32 дюймів —  HD (1366х768), від 32 до 40 дюймів — Full HD (1920х1080), від 40 дюймів — 4К (3840 × 2160), від 65 дюймів — 8К (7680 × 4320).

Типи матриці: відмінності, переваги та недоліки

Матриця — це система електричних провідників, частина з яких розміщується горизонтально, а інша частина — вертикально. Усі вони утворюють «сітку», яку і називають матрицею. Матриця відповідає за передачу кольору, контрастність зображення та кут огляду. Бітність матриці – величина, яка характеризує глибину кольору або кількість відтінків, які може передавати матриця (простими словами, чим більша бітність, тим краще). Частота матриці – величина, яка показує, скільки разів на секунду матриця може відображати нову картинку (чим більше, тим краще)

Умовно матриці можна поділити на LCD, що працюють на основі рідких кристалів та LED, які працюють на основі світлодіодів. Серед LCD-телевізорів найкращими варіантами є моделі з IPS та VA, а серед LED-телевізорів — OLED та QLED. 

  • IPS — матриця з максимальним кутом огляду до 178 градусів, високим рівнем контрастності та задовільним рівнем глибини чорного. Серед мінусів IPS — великий розмір пікселя та вища вартість, порівняно з простішими та гіршими за характеристиками матрицями LCD-телевізорів.
  • VA — матриця з крутим рівнем передачі чорного кольору, високою контрастністю та кутом огляду до 160 градусів. Серед недоліків VA виділяють зменшений рівень виразності кольору під час бокового перегляду. 
  • OLED —  телевізори, що працюють на основі органічних світлодіодів та не потребують додаткового підсвічування, тому ці моделі мають ультратонкий корпус. Кут огляду у OLED-матриць до 178 градусів та високий рівень контрастності. Саме глибина чорного кольору у OLED-телевізорах забезпечує високу контрастність, що додає глибини всім кольорам, розкриваючи найдрібніші деталі й текстуру зображень.
  • QLED — телевізори з QLED-матрицею мають надзвичайно великий спектр кольорів та відмінну передачу об’єму кольору завдяки HDR-технології. QLED-телевізори більш енергоефективні порівняно з аналогами з OLED-екраном. Одна з причин – відсутність складності у виготовленні великих матриць та вигнутої форми дисплея. Квантові точки QLED-телевізорів передають яскраву та живу картинку, адже кожна точка здатна відображати близько мільярда колірних відтінків не псуючи при цьому яскравість зображення. Також завдяки тому, що телевізори QLED не є надтонкими, шанси випадково пошкодити їх значно менші в порівнянні з ультратонкими ТВ. 

Smart TV

Функція, яка є у майже всіх моделях сучасних телевізорів та значно розширює його можливості. Простими словами, Smart TV — це функція вбудованого доступу в інтернет, підключитись до якого можна через Wi-Fi або мережевий кабель. Обираючи ТВ з цією функцією, ви можете отримати доступ до контенту стрімінгових сервісів (Netflix, YouTube Originals, BBC iPlayer) та онлайн-телебачення (Divan TV, Oll TV, Megogo TV).

Телевізори Samsung

Лінійка телевізорів Samsung представлена LED та QLED-телевізорами. До LED-телевізорів належать базові ТВ — Samsung 7100, базові покращені ТВ — серія Samsung 8000 та телевізорп середнього сегменту — Samsung 9000. Початкова лінійка ТВ — Samsung Q60, середній QLED —Samsung Q70, ТОП серед QLED — Q80 та Q90. І найкрутіша лінійка, основний конкурент OLED від LG — серія Samsung Neo QLED. Також є серія Samsung Frame (телевізори-картини із змінними рамками), які по факту є аналогами Q70 серії (по матриці та зображенню), тільки із значно кращим звуком та можливістю змінювати зовнішні рамки залежно від дизайну помешкання.

Телевізори LG

Лінійка телевізорів LG представлена LED, NanoCell та OLED-телевізорами. Базовими моделями LED-ТВ є LG 7500, LG 7700, LG 7800, LG 8100. Всі телевізори LG NanoCell можемо умовно поділити на базові та ТОП-серію. Базові моделі — NANO716, NANO776, NANO816. Топ-серія — це моделі NANO866, NANO916 та NANO966.  LG OLED телевізорів є всього 2 моделі: A – базовий OLED та C – топовий OLED телевізор.

Телевізори Hisense

Hisense випускає звичайні LED та QLED телевізори. До LED-телевізори належать базові моделі 7100 та моделі середнього сегменту 7400, 7500. Компанія має три серії QLED телевізорів: молодша модель — E76GQ, середня модель — U7QF та старша покращена модель — U8QF. 

Телевізори Xiaomi

Xiaomi має всього 3 модельних ряди, по матрицях практично нічим не відрізняються, лише апаратно та програмно. Також різниця у зовнішньому вигляді. Модель 4A – старіша модель, має найслабшу апаратну частину, 4S – модель 2020-го року з оновленими апаратними компонентами та P1 – модель 2021-го року з оновленими компонентами та збільшеною швидкодією.

Висновок:

Є 4 ТОП-ових виробника телевізорів: Samsung, LG, Xiaomi та Hisense. Обираючи новенький ТВ варто звернути увагу на такі основні характеристики, як діагональ, тип матриці, роздільна здатність та підтримка функції Smart TV.  Яку модель та якого бренду телевізор обирати вирішувати вам, проте КТС тішить надзвичайно крутими знижками на ТВ, тож можна з легкістю вхопити круту модель з максимальною вигодою:)
 

Читайте також:
Що таке інпут-лаг та ALLM?
Якщо ви бувалий геймер, то чітко розумієте, що таке інпут-лаг, однак якщо ви в цій сфері новачок, то в цій статті ми коротко пояснимо що таке input-lag та чому на це варто звернути увагу геймеру. Input-lag - це затримка введення. Якщо ще більше спростити, то це час, який проходить від моменту, коли
29/12/2023
Телевізор VS проектор: що вибрати?
Якщо ви в пошуках рішення для свого дому чи квартири, то цей матеріал допоможе вам розібратися в тому, що краще підійде саме для вас — телевізор чи проектор. Ми порівняємо характеристики телевізорів та проекторів в таких категоріях: розмір, якість зображення, роздільна здатність, передача кольору, л
20/12/2023
Головне за тиждень: коли чекати новий Android 14, QD-OLED телевізор від Samsung на 77-дюймів, фільм від Рідлі Скота на Galaxy S23 Ultra
Швидкий перехід до новин: Нейромережа відмовилась написати мотиваційний лист 77-дюймовий QD-OLED телевізор від Samsung Рідлі Скотт зняв короткометражку на Samsung Galaxy S23 Ultra Android 14: коли очікувати запуск нової версії ОС? Новий Google Pixel 7 Pro на половину Samsung Нейромережа від
08/02/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?