Xiaomi Mi Band 6: чи варто оновлюватись з Mi Band 5?

28/04/2021

Після презентації Mi Band 6 в мережі з’явилися сотні оглядів цього фітнес-браслета. Ми ж вирішили сфокусуватися лише на тому, які відмінності є між 5-ю та 6-ю версією браслета і чи вони достатньо суттєві, щоб оновитися до шістки.

Xiaomi Mi Band 6

ДИЗАЙН

В плані в дизайну зміни мінімальні і неочевидні. Капсула Mi Band 6 стала на 0,2 мм довшою, на 0,1 мм ширшою та на 0,3 мм товстішою, ніж в Mi Band 5, а це означає, що всі ремінці, які ви купували до п’ятірки підійдуть і до шостої версії, крім металевих. Вага Mi Band 6 зросла на 0,9 грама. Чи можна вважати такі зміни суттєвими? Звісно ні, вони ні на що не впливають.

  • Розміри корпусу: Mi Band 5: 47,2×18,5×12,4 VS Mi Band 6: 47,4×18,6×12,7.
  • Вага: Mi Band 5: 11,9 г. VS Mi Band 6: 12,9 г.

Xiaomi Mi Band 6

ЕКРАН

Дисплеї 5-ки та 6-ки дуже відрізняються і це по-особливому відчувається зважаючи на те, що габарити корпусу майже не змінилися. В Mi Band 5 діагональ екрану була 1,1 дюйма, а в Mi Band 6 діагональ 1,56 дюйма. В обох випадках OLED-матриця. Роздільна здатність екрану в шістки теж підросла, а відповідно і щільність пікселів. Змінилася форма екрану, бо в Mi Band 5 вона була прямокутна, а тут овальна і це дуже освіжає дизайн.

  • Mi Band 5: діагональ 1,1 дюйма, роздільна здатність 294×126, щільність пікселів на дюйм - 291;
  • Mi Band 6: діагональ 1,56 дюйма, роздільна здатність 486×152, щільність пікселів на дюйм - 326.

Xiaomi Mi Band 6

Xiaomi більшість циферблатів адаптувала під новий овальний екран і за словами виробника на цьому дисплеї поміщається до 50% більше корисної інформації. Змінилося також те, що в шістці використовується 3D-скло на екрані в той час як в п’ятірці 2,5D. Підсумовуючи враження від екрану можна сказати, що це одне з головних нововведень заради якого варто оновлюватись. 

ФУНКЦІЇ

Серед нових функцій в Mi Band 6 виділяється датчик вимірювання кисню в крові SpO2. В умовах пандемії наявність такого датчику суттєво збільшує цінність та практичність браслета. Багато хто з іронією ставиться до вимірювань таких показників як пульс чи рівень кисню в крові за допомогою фітнес-браслетів, але в мережі є чимало відео, де Mi Band 6 порівнювали з професійним медичним пристроєм і результати були аналогічні або з мінімальною похибкою. До речі, датчик SpO2 дозволяє браслету оцінювати стан дихання під час сну. В Mi Band 5 такої можливості не було.

Xiaomi Mi Band 6

До речі, в п’ятій версії браслета було 512 Кб оперативної пам’яті, а в Mi Band 6 —  2 Мб. Теж саме стосується вбудованої пам’яті в Mi Band 5 — 16 Мб, а в Mi Band 6 — 32 Мб. Не знаю чи це залежить напряму від оперативної пам’яті або від оптимізації системи, але анімація працює більш плавно, а швидкість роботи інтерфейсу на шістці суттєво вища.

СПОРТИВНІ ФУНКЦІЇ

В плані спортивних можливостей Mi Band 6 теж прокачали і тепер він підтримує 30 режимів тренувань, а в Mi Band 5 було лише 11. Крім того, 6 видів тренувань: біг, ходьба, гребля, велосипед, бігова доріжка, еліптичний тренажер визначаються автоматично.

Xiaomi Mi Band 6

АВТОНОМНІСТЬ

Всі очікували, що при збільшенні діагоналі до 1,56 дюйма у Mi Band 6 впадуть показники автономності, але ні. Він має таку ж саму батарею на 125 мАг та тримає заряд 14 днів при стандартному використанні та 19 днів в режимі економії енергії. При активному користуванні браслет буде втрачати приблизно по 10% щодня, тобто на практиці вам одного заряду вистачатиме на 10 днів.

Xiaomi Mi Band 6

ВИСНОВКИ

В Mi Band 6 найсуттєвіших змін зазнав екран, з’явився датчик вимірювання кисню в крові, а також додалися нові спортивні режими, деякі з яких можуть визначатися автоматично. Якщо б до цих змін додали ще наявність GPS-модуля тоді питання оновлення було б однозначне. Якщо з’явиться версія з працюючим NFC-модулем, як це було в Mi Band 4, то оновлюватись однозначно варто, а зараз оновлення буде в першу чергу актуальне тим в кого Mi Band 3 або Mi Band 4. Тим в кого п’ятірка відповідь на питання чи варто оновлюватись буде звучати — швидше так, аніж ні.

Читайте також:
Xiaomi Mi Band 8 VS Mi Band 7: що нового?
У цій статті ми порівняємо новий Xiaomi Mi Band 8 з Mi Band 7, який був представлений минулого року. Mi Band 7 мав величезний успіх і зараз залишається бестселлером серед бюджетних фітнес-браслетів. Mi Band 8 отримав покращення, які можуть підштовхнути вас до рішення оновлюватися, якщо у вас Mi Ban
21/04/2023
Головне за тиждень: смартфон від Coca-cola, новий фітнес-браслет від Redmi
Швидкий перехід до новин: Coca-Cola планує анонсувати фірмовий смартфон Смарт-браслет Redmi Band 2 буде представлений в Європі OnePlus 11R 5G презентують разом з OnePlus 11 та OnePlus Buds Pro 2 Екшн від Square Enix отримав низькі оцінки на агрегаторах MacBook Pro 14 з чіпом M2 отримав повіль
27/01/2023
7 днів з Xiaomi Mi Band 7 Pro
Щороку Xiaomi представляє нову версію фітнес-браслета Mi Band і він стає бестселером завдяки максимуму функцій та можливостей при мінімальній ціні. Однак справедливих претензій до Mi Band також вистачає, наприклад в жодному Mi Band немає GPS модуля, а без нього всі, хто серйозно займається спортом н
17/11/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?