ТОП-5 смартфонів для перегляду відео, що підкорили кіноманів у 2017 році

12/12/2017

Далеко не кожен наважиться придбати смартфон із великим дисплеєм. Юзати однією рукою незручно, у кишені не поміщається, та й тримати «лопату» біля вуха під час розмови те ще задоволення.

Але якщо ви не уявляєте свого життя без фільмів та роликів на YouTube, то вищевказані недоліки не стануть на заваді. Смартфони з діагоналлю екрана від 5,5” дарують чітке, об’ємне зображення та фонтан емоцій від перегляду відео. То ж розглянемо п’ятірку фаблетів, що підкорили кіноманів у 2017 році.

Xiaomi Mi Max 2 — дисплей із найбільшою діагоналлю

Поки Samsung вихвалявся екранами без кордонів, Xiaomi тихенько представив 6,44-дюймовий Mi Max 2 з розширенням дисплея Full HD (1920х1080 точок). І хоча густина пікселів IPS-матриці програє хітовим фаблетам (всього 342 ppi), відео відображається доволі чітко.

Ступені яскравості та контрастність кольорів на висоті: зможете спокійно переглядати улюблений фільм: хоч під прямими сонячними променями, хоч під тьмяною лампою.

1504528176_xiaomi-mi-max-2-review-image-performance-battery-display.jpg

За плавність відображення відповідає графічний прискорювач Adreno 506 на чіпі Qualcomm Snapdragon 625, залишаючи лаги та биті пікселі в минулому. За якість звуку — стереоефект, що створюється завдяки двом динамікам (основному та розмовному).

«Вишенькою на торті» слугує акумулятор на 5300 мА/г, що забезпечує активну роботу смартфона до трьох днів без підзарядки.

Meizu Pro 6 Plus — дисплей із відеоприскорювачем

Meizu Pro 6 Plus офіційно був представлений наприкінці 2016 року, але в Україну зайшов у 2017 і одразу ж втрапив у саме серце завзятих кінолюбителів. І є чого! 5,7-дюймовий екран смартфона нашпигований купою технологічних штучок: Super AMOLED-матриця, розширення Quad HD (2560x1440 точок), контрастність 10 000:1 з можливістю регулювання теплоти кольорів.

meizu-pro-6-plus-0018-800x533-c.jpg

Дивитися відео на такому дисплеї — суцільна насолода. Зображення насичене, деталізоване та об’ємне.

Плюсиків додає восьмиядерний процесор Exynos 8890 з відеоприскорювачем Mali-T880, що забезпечує моментальне відтворення навіть «тяжких» відеофайлів. Не розчаровує й батарея на 3400 мА/г, якої вистачає на 12 годин безперервного кіносеансу.

Huawei P10 Plus — дисплей із найсоковитішою картинкою

Де б вас не наздогнало бажання переглянути ролик на YouTube або серію популярного серіалу — на вулиці у ясний сонячний день, в автокорці, під ковдрою в повній темноті — 5,5 дюймовий LCD-дисплей Huawei P10 Plus вас не підведе. Соковите, контрастне зображення з максимально чіткими кутами огляду гарантує розширення QHD (2560x1440 точок), де на кожен дюйм припадає по 540 пікселів, та широкий діапазон яскравості, який ви можете самостійно підлаштувати на свій смак.

p10plus-7.jpg

Працює смартфон швидко: ніяких затримок та зависань під час перегляду мультимедійного контенту не виявлено (секрет — у восьмиядерному процесорі HiSilicon Kirin 96 з графічним прискорювачем Mali-G71).

На цьому переваги не закінчуються. Якщо активувати опцію Стерео+, то під час перевороту екрану в альбомну орієнтацію, автоматично вмикається додатковий верхній динамік. Крута фішка.

Sony Xperia XZ Premium — дисплей із розширенням 4K HDR

Дисплеї з підтримкою HDR є вже в LG G6 та Samsung Galaxy S8/8+, але з HDR, розширенням 4K (3840×2160 точок) та густиною пікселів 800 ppi — лише в Sony Xperia XZ Premium. Що це нам дає? Більше кольорових відтінків, більше контрасту, більше деталей та можливості перенестися у віртуальну реальність.

Sony-Xperia-XZ-Premium-Russia-Price-2.jpg

Щоправда, Ultra HD контент зараз доступний лише на YouTube, Netflix, Amazon (коротенькі відеоролики) та по платній підписці вітчизняних онлайн-кінозалів (наприклад, filmix.net). В іншому випадку дисплей автоматично перемикається в режим Full HD, але зображення залишається відмінним.

Відео просто літає: графічний прискорювач Adreno 540 на чіпі Qualcomm Snapdragon 835 вправно виконує свою функцію.

IPhone 8 Plus — дисплей з автоматичною адаптацією під умови освітлення

Складаючи рейтинг фаблетів, ми не могли оминути новинку від Apple. У ньому прекрасно все: і 5,5-дюймовий дисплей із двухдоменними пікселями, завдяки яким можна переглядати відео під будь-яким кутом нахилу айфона, і покращені стереодинаміки, що видають глибокі баси, і процесор А11 Bionic з трьохядерним графічним чіпом, що забезпечує супершвидкість відтворення відео.

iPhone-iPad-iOS-11-55.jpg

Але головна «родзинка» IPhone 8 Plus — технологія адаптації температури кольорів True Tone. Тобто тут баланс білого автоматично підлаштовується під умови освітлення, забезпечуючи комфортний перегляд фільмів та роликів, де б ви не були.

P.S. До рейтингу не ввійшли Samsung Galaxy 8/8+ та LG G6, які вразили незвичними пропорціями дисплея 18,5:9… і неадаптаційністю під відеостандарти сьогодення — 16:9. То ж пропонувати дивитися фільми з чорними смугами не будемо. ☺ Сумнівне задоволення.

P.S.Докладіше ознайомитися з характеристиками смартфонів та придбати омріяну модель можете тут.

Читайте також:

Автор: Катерина Чигир

Дата: 12.12.2017

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?