ТОП-4 смартфони до 20 000 гривень

12/06/2023

В цьому матеріалі ви знайдете смартфони, які мінімально відрізняються від флагманів, адже тут пристрої з якісними дисплеями, потужними чіпами, хорошими камерами і тривалим часом автономної роботи. В сегменті до 20-ти тисяч гривень справді є з чого вибрати. В наш шорт-ліст потрапили 4-ри смартфони:

Xiaomi 13 Lite

Жоден топ не обійдеться без пристроїв Xiaomi, бо філософія компанії - краща якість за адекватну вартість. Що Xiaomi може запропонувати в сегменті до 20-ти тисяч гривень? В першу чергу згадаємо про Xiaomi 13 Lite.

Варто відкрити коробку і ви будете приємно здивовані, адже в коробці є силіконовий чохол, кабель та зарядний пристрій потужністю 67W, а ще на дисплей наклеєна заводська захисна плівка.

73_7.jpg

З точки зору дизайну, Xiaomi 13 Lite витончений та преміальний, як і справжні флагмани. Він має захист по стандарту IP53, тобто лише від бризок та пилу.

Дисплей флагманського рівня з високою піковою яскравістю, частотою оновлення 120 Гц і винятковою точністю передачі кольору. Є підтримка HDR10+ та Dolby Vision. Екран захищений склом Corning Gorilla Glass 5.

Xiaomi 13 Lite працює на процесорі Snapdragon 7 Gen 1. У нас версія на 8 ГБ оперативки, що в тесті AnTuTu набрала 576 тисяч балів. Щоправда в тесті на тротлінг він проявив себе не найкращим чином, адже вже на 5-й хвилині тесту мав деякі складнощі.

Xiaomi 13 Lite отримав основну камеру на 50 МП. Режим зйомки 50 МП потрібно вмикати вручну. Є ще ультра ширококутний модуль на 8 МП та макромодуль на 2 МП.

63_8.jpg

Смартфон має батарею на 4500 мАг з підтримкою швидкого заряджання на 67W. В тесті GeekBench з максимальною яскравістю дисплею та максимальним навантаженням на процесор протримався 9 годин і 34 хвилини. Це хороший, але не видатний показник. Щоправда на боці Xiaomi швидкість заряджання. За 40 хвилин з комплектним блоком він заряджається на 100%.

Загалом Xiaomi 13 Lite - це універсал з відмінним дисплеєм, швидкою зарядкою, потужним процесором та хорошою основною камерою.

Плюси Xiaomi 13 Lite:

  • Витончений дизайн та компактний розмір;
  • Багатий комплект, включаючи захисну плівку на екран;
  • Флагманський OLED-дисплей з частотою оновлення 120 Гц;
  • Дуже швидка зарядка - 100% за 40 хв;
  • Сканер відбитків пальців під дисплеєм;
  • Захист від вологи та пилу по стандарту IP53.

Мінуси Xiaomi 13 Lite:

  • Посередній час автономної роботи;
  • Немає стереодинаміків.

Samsung Galaxy A34

Galaxy A34 - чудовий смартфон з вищого середнього сегменту. Він захищений по стандарту IP67, має стереодинаміки та об’ємний акумулятор.

Дисплей смартфона має частоту оновлення 120 Гц. Працює смартфон на процесорі Exynos 1380 Він енергоефективний, що добре впливає на час автономної роботи.

В синтетичному тесті AnTuTu Galaxy А34 з 8 ГБ оперативної пам’яті набрав 486 тисяч балів і непогано проявив себе в тесті на тротлінг. Звісно смартфони А-серії не є геймерськими рішеннями, але Call of Duty Mobile чи схожі ігри без проблем можна грати.

Смартфон отримав батарею на 5000 мАг. Є підтримка швидкої зарядки на 25W. На жаль, смартфон немає підтримки бездротової зарядки, бо це вже прерогатива більш дорогих пристроїв.

У тесті GeekBench з максимальною яскравістю дисплею та максимальним навантаженням на процесор Galaxy А34 протримався 11 годин і 32 хвилини.

84_6.jpg

Загалом Galaxy A34 — це смартфон середнього класу, який може похвалитися майже флагманськими характеристиками, але при цьому є суттєво доступнішим. A34 — це про красивий дизайн, практичність та якість від відомого бренду.

Плюси Galaxy A34:

  • Захист по стандарту IP67, привабливий дизайн, якісна збірка;
  • AMOLED-екран з частотою оновлення 120 Гц;
  • Хороший час автономної роботи;
  • Стереодинаміки хорошої якості;
  • Найновіша версія Android та One UI;
  • Хороша продуктивність для цього цінового сегменту та стійкість до тротлінгу;
  • Хороша якість фото та відео, 2-кратне наближення без втрат якості.

Мінуси Galaxy A34:

  • Немає зарядного пристрою в комплекті;
  • Немає автоматичного перемикання частоти оновлення екрану.

Oppo А98 5G

Ще один смартфон, який ми можемо сміливо рекомендувати, якщо ви шукаєте апарат до 20-ти тисяч гривень. Якщо говорити про його дизайн, то A98 5G вишуканий та простий водночас. Він має тонкий корпус 7,7 мм. Його зручно тримати в руках через заокруглені краї задньої панелі.

OPPO A98 5G оснащений великим IPS-дисплеєм на 6,72 дюйми, який має пікову яскравість 680 ніт. Роздільна здатність екрану 2400х1080. Він відтворює яскраві та живі кольори, зберігаючи при цьому добре збалансовану контрастність, особливо це відчувається при перегляді відео на YouTube.

90_5.jpg

Працює смартфон на Snapdragon 695 з 8 ГБ оперативної пам'яті. В AnTuTu він набрав 412 тисяч балів. Це не найбільше серед представлених пристроїв в цьому топі, але в реальній роботі ви навряд чи це відчуєте, бо інтерфейс працює ідеально плавно, особливо, якщо увімкнути частоту оновлення екрану 120 Гц.

OPPO A98 5G має основну камеру на 64 МП. Завдяки штучному інтелекту вдається отримувати хороші фото практично в будь-яких умовах освітлення. Основна і фронтальна камери добре роблять портретні знімки з гарним боке.

142_3.jpg

Загалом, OPPO A98 5G - надійний смартфон у трендовому дизайні з великим екраном, потрійною основною камерою та об’ємною батареєю.

Плюси Oppo А98 5G:

  • Тонкий корпус із заокругленими краями;
  • Чудова автономність і зарядка SuperVOOC;
  • Великий екран на 6,72 дюйми з підтримкою 120 Гц;
  • Хороші знімки та режим “мікроскопа”, який дозволяє робити унікальні зум-знімки.

Мінуси Oppo А98 5G:

  • Відсутній захист від вологи та пилу по стандарту IP;
  • Немає підтримки бездротової зарядки.

Samsung Galaxy A54

Galaxy A54 має дизайн, подібний до преміальної серії Galaxy S. Камери на задній панелі телефону злегка виступають і вони не об’єднані в окремий острівець.

У комплекті зі смартфоном буде лише кабель Type-C на Type-C. Заявлений захист від пилу та вологи по стандарту IP67, що забезпечує  короткочасне занурення у прісну воду глибиною до 1 метру

Смартфон отримав якісну OLED-матрицю з частотою оновлення 120 Гц та підтримкою HDR10+. Екран захищений склом Corning Gorilla Glass 5.

200_1.jpg

В синтетичному тесті AnTuTu апарат набрав 506 тисяч балів. Крім того, А54 добре проявив себе в тесті на тротлінг.

Батарея смартфону має об’єм 5000 мАг з підтримкою швидкого заряджання (25W). За 40 хвилин апарат може відновити до 60% заряду. Повна зарядка займає 1 годину 21 хвилину. У тесті GeekBench з максимальною яскравістю дисплею та максимальним навантаженням на процесор Galaxy А54 протримався 10 годин. У реальному житті телефон з легкістю працює навіть довше, і ви можете розраховувати на півтори доби автономної роботи.

Основна камера отримала модуль на 50 МП. До речі, режим зйомки 50 МП треба вмикати вручну. Ще є ширококутний модуль на 12 МП та макромодуль на 5 МП. До речі, в режимі портрету на А54 можна фотографувати з широким кутом. Фронтальна камера на 32 МП.

154_2.jpg 

Серед представлених у цьому топі смартфонів Galaxy A54 є найдорожчим смартфоном, але в той же час найбільш ближчим до флагманів.

Плюси Samsung Galaxy A54:

  • Дизайн з нахилом в сторону S-серії;
  • Чудова якість знімків та відео;
  • Хороша автономність: 10 годин в тестах, півтори доби в реальному користуванні;
  • Підтримка швидкої зарядки на 25W;
  • 4 роки оновлень операційної системи;
  • Захист від вологи та пилу по стандарту IP67;
  • Новий процесор Exynos 1380.

Мінуси Samsung Galaxy A54:

  • Немає підтримки бездротової зарядки;
  • Відсутній адаптер живлення в комплекті.

ВИСНОВКИ

В сегменті до 20-ти тисяч справді є з чого вибирати. Який смартфон варто вибрати саме для вас?

  • Вибирайте Xiaomi 13 Lite, якщо вам важливе екстра швидке заряджання, багатий комплект і легка схожість на смартфони Apple.
  • Вибирайте Galaxy A34, якщо вам потрібен доступний, надійний смартфон з вологозахистом, частотою оновлення 120 Гц, стереодинаміками та хорошою автономністю.
  • Вибирайте OPPO A98 5G, якщо вам потрібен великий дисплей для частого і тривалого перегляду відео, соцмереж та вебсерфінгу. Крім того, в OPPO традиційно є швидка зарядка та унікальна фішка з камерою-мікроскопом.
  • Вибирайте Galaxy A54, якщо ви не хочете компромісів. Цей апарат ідеально збалансований, якщо говорити про екран, продуктивність, автономність та камеру.
Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?