ТОП-2 додатки-рідери на смартфон

30/04/2020

Ми не будемо переконувати вас, що електронна книжка краща за паперову, тому що це справа вподобань, але з однією з переваг електронної книги не посперечаєшся — можливість носити з собою цілу бібліотеку різноманітних книг з можливістю пошуку по словах, сортування по жанрах та назвах. Сьогодні поговоримо про рідери для електронних книг на смартфоні.

PocketBook Reader

Для мене це читалка №1. Можливо по причині того, що я до неї звик, а можливо тому, що вона, справді, чудово реалізована. Напевне ви знаєте, що є пристрої для читання електронних книг з аналогічною назвою, так ось це не просто співпадіння, а якраз та компанія, котра виготовляє електронні книги вирішила займатися розробкою софту для смартфонів та планшетів, щоб ви могли читати улюблені книги, де завгодно навіть без спеціалізованих пристроїв від цієї компанії. Звісно ж, найзручніше читати електронні книги на великих екранах смартфонів чи ще краще на екрані планшетів.

PocketBook Reader доступний, як для Android так і для iOS-пристроїв. Він має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс і що дуже приємно — додаток якісно перекладений на українську мову. В налаштуваннях ви можете зробити усе, щоб процес читання був максимально зручним:

  • зміна розміру шрифтів;
  • анімація перегортання сторінок;
  • альбомна чи портретна орієнтація книги;
  • колір фону.

Незважаючи на те, що додаток потрібен в першу чергу для читання книг у ньому ви можете також слухати книги використовуючи функцію читання вголос. Ви можете обирати мову озвучення, швидкість читання та навіть налаштувати висоту голосу. Відчувається, що начитує “робот”, але якщо трохи підвищити швидкість читання, то сприймається цілком природньо.

69_4.jpg

Читаючи книгу ви можете зробити закладки та писати коментарі, які у вас виникають під час читання. Завантажуючи на смартфон нову книгу можете не хвилюватися чи підтримує її PocketBook Reader, бо він підтримує понад 15 різноманітних форматів: PDF (Adobe DRM), EPUB (Adobe DRM), DjVu, FB2, FB2. zip, MOBI, DOCX, RTF, TXT, CHM, HTML (basic), CBZ, CBR, СBT.

87_3.jpg

Те, що сподобається точно усім - в додатку відсутня реклама. Тому ви ніяк не відволікаєтесь ні під час читання, ні при налаштуванні книги. Також ви можете підключити до додатку ваші хмарні сховища Google-диск, Dropbox, PocketBook Cloud. Функція хоч і не нова, але дуже приємно, що ви можете продовжити читання з моменту, де завершили процес попередній раз. До речі, перегортати сторінки ви можете за допомогою клавіш гучності.

48_5.jpg

Дуже зручною фішкою є вбудований магазин електронних книг, ви можете не виходячи з додатку придбати все, що вам сподобалося і продовжити читання чи слухання новинок. В додатку ви також матимете ще чимало дрібних налаштувань для того, щоб взаємодія була максимально зручною.

ReadEra

Це друга читалка якою я користуюсь тривалий час і мені дуже подобається підхід розробників. Вже на першій сторінці після встановлення вас зустрінуть слова, що тут не буде ніякої реклами. Є можливість придбати преміум-акаунт, який розширить можливості додатку, але і базових безкоштовних функцій цілком достатньо. 

Додаток дуже мінімалістичний і простий. Вам не доведеться годинами розбиратися з інтерфейсом та вивчати, що і як працює, тому що в додатку є тільки базові найбільш потрібні для читача функції. Додаток відразу запропонує вам зробити сканування пам’яті телефону для виявлення усіх файлів, які підтримуються. Пізніше ви можете видалити все, що ви не хочете бачити серед ваших книг і додати нові.

95_2.jpg

Як і в PocketBook Reader ви можете змінювати розмір, колір та стиль шрифту. Усі знайдені на вашому пристрої файли відразу групуються за форматами. Загалом додаток підтримує понад 120 різних форматів текстових документів, серед них найпопулярніші: EPUB, FB2, PDF, DJVU, MOBI, DOC, RTF, TXT та CHM.

132_1.jpg

Программа працює повністю автономно і не потребує підключення до інтернету. Програма вміє виявляти дублікати і не показувати вам один і той самий файл декілька разів. Як і в попередньому додатку тут можна виділяти цитати, які сподобались, робити закладки тощо.

Додаток допоможе вам завжди тримати порядок серед своїх електронних книг завдяки вкладкам: вибране, хочу прочитати, прочитані. 

ВИСНОВКИ

Насправді додатків для читання книг на смартфоні чи планшеті існує багато десятків, але чому я обрав тільки PocketBook Reader та ReadEra. Передусім варто сказати, що ці два додатки мають серед своїх функцій усе, що вам потрібно для читання та роботи з книгами, включаючи коментування, сортування, прослуховування та навіть покупку нових. Другий момент, який мені імпонує — вони чудово перекладені на українську мову і повністю вільні від реклами. Якщо у вас будуть встановлені ці два додатки, то швидше за все, що всі ваші вимоги до рідера будуть закриті.

Читайте також:

Читайте також:
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Що таке Gorilla Glass Armor?
Разом з презентацією Samsung Galaxy S24 Ultra ми дізналися про нове і найміцніше, за словами представників Gorilla, захисне скло. До речі, Samsung і Corning співпрацюють вже понад 50 років. Стійкість до падінь Gorilla Armоr - це наше найміцніше скло Gorilla Glass. В лабораторних тестах скло Corn
12/02/2024
OPPO Pad Neo: LTE, екран 2,4К та 4 динаміки Dolby Atmos 
Днями компанія OPPO представила планшет під назвою Pad Neo. На перший погляд, це черговий пристрій з доволі звичним для цього сегменту дизайном, однак в процесі огляду ми виявили достатньо фішок, які точно здивують вас. ДИЗАЙН Pad Neo, як і личить для планшета в 2024 році, має симетричні рамки нав
17/01/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?