Що таке eSIM? Чи можна користуватися нею в Україні? Які смартфони підтримують eSIM?

08/06/2020

Передусім варто сказати, що eSIM в Україні вже працює в деяких операторів, а відповідно є сенс приглянутися до смартфонів, які її підтримують. Насправді ця технологія вже доволі поширена у Європі та світі і  рано чи пізно замінить фізичні SIM-карти.

Минкомсвязи хочет отложить запуск eSIM в России - AppleInsider.ru

Для початку дамо відповідь на питання, що таке eSIM? Ми звикли розшифровувати літеру “е” перед SIM, як “електронна” і насправді таке розшифрування теж підходить, хоча літера “е” означає embedded, тобто вбудована. Загалом eSIM — це мініатюрний чіп, який впаяний на материнську плату смартфона ще з заводу і зазвичай має розміри 0,5 см х 0,5 см.

Які переваги eSIM?

  • еSIM може працювати без фізичної SIM-карти або разом з нею. Що це дає? Вам для того, щоб замінити номер не потрібно відкривати SIM-лоток. Все можна зробити в налаштуваннях смартфона.
  • e-SIM майже в три рази менша він найменшої SIM-карти, яка зараз використовується — nano SIM. В сучасних смартфонах кожен міліметр на вагу золота, тому це можливість економити простір. А крім того є ще інші гаджети типу смарт-годинників, де корисного простору ще менше, тому такий варіант SIM-карти дозволить виробникам швидше прийти до обладнання популярних моделей смарт-годинників електронними SIM-картами.
  • на одній eSIM можна зберігати 5 номерів (віртуальних SIM-карт), що дуже зручно, щоб можна було розмежувати особисті і робочі контакти.
  • eSIM неможливо викинути чи видалити зі смартфону, а тому такі апарати не матимуть цінності при крадіжці, крім того легко можна буде дізнатися місцезнаходження телефону.

Якщо говорити про мінуси eSIM, то можна виділити лише той момент, що її підтримують поки-що не так багато пристроїв і менше 10% операторів по усьому світу.

Які пристрої підтримують eSIM?

Функциональность eSIM доступна в iOS 12.1, но требуется поддержка ...

Нижче у переліку є смартфони в яких є вбудована eSIM:

  • iPhone XS
  • iPhone XR
  • iPhone XS Max
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • Google Pixel 2/2XL
  • Google Pixel 3/3XL
  • Google Pixel 4/4XL

Які оператори в Україні підтримують eSIM?

В Україні є три найбільші оператори: Kyivstar, Vodafone, Lifecell. Серед цих трьох операторів eSIM підтримує лише Lifecell, але насправді це питання часу, коли підтримка цієї технології з’явиться і в інших операторів.

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?