Sennheiser PXC 550 - німецькі блютуз навушники для подорожей

23/08/2018

Німецька якість - усталений вислів, яким користуються тоді, коли хочуть підкреслити високу, еталонну надійність, практичність і довговічність. Світовий бренд Sennheiser у світі аудіо-обладнання займає аналогічні позиції, як Mercedes чи Audi на ринку авто, адже так само відноситься до преміального сегменту.


Бездротові навушники Sennheiser PXC 550 є чи не найкращим прикладом статусного аудіо-гаджета, виробник позиціонує модель як варіант для тривалих подорожей, авіаперельотів, частих відряджень. Дизайн пристрою приваблює з першого погляду, але от вартість відштовхує, особливо в умовах можливості купівлі більш доступних накладних навушників. Варто зазначити, що аналогів на ринку небагато - із Sennheiser PXC 550 можуть позмагатися такі ж преміальні бренди як, наприклад, Bose чи Sony, у навушниках яких також реалізовані подібні технології активного шумозаглушення.

У цьому матеріалі ми будемо намагатися зрозуміти чи відповідає дійсності ціна подібних пристроїв та чи виправдано віддавати кошти, за які можна купити непоганий смартфон, а тому готуйтеся дивуватися, адже ці навушники мають у запасі багато цікавинок.

Коли все “по-багатому”

Гумористичний підзаголовок відображає емоцію заздрості, що ти відчуваєш при відкритті пакування Sennheiser PXC 550. Починаючи із фірмового чохла, який має аромат салону нового автомобіля, з’являється впевнене відчуття, що ти тримаєш дійсно дорогу техніку.

_K21-EtxvxmF9kGYXxQR5x7ygG4KIyoA1YmzFqngBBcH17NLCKAymBh4bTEYdAQE2yDQCiRhep1m-2qg6JWd-bzotg7dFVCjdMkfQ479YZGnL5cBWWFHLRmuMqcSRWAQsWDgx67r

Навушники мають надзвичайно гнучку конструкцію, яка дозволяє їх складати, а чаші повертати довкола осі.

Q0xUJezmpBdoG2VIHBC_lvVZ6gNd2_Htl-hlZJ-oJT2A2I6twacL7veeTpybB5xykC3bgpz7-blvXbruCc3FgxN-D8OCRbT6BnTyfWtTRV-SnZHow0CgNeL761T4TxURXc7V4Xd1

До речі, поворот правої чаші вмикає та вимикає гарнітуру - при здійсненні рухів, голосовий помічник у навушниках повідомляє про активний режим гарнітури. Це зручно, адже після складання не треба шукати кнопки, щоб вимкнути пристрій, а можно одразу кидати гарнітуру у чохол. До речі, для підключення гарнітури треба мало зусиль, адже вона підтримує швидку технологію NFC, тому до джерела під’єднується за лічені секунди. Акумулятор, як зазначає виробник, здатен працювати протягом 20 годин із активною технологією шумозаглушення - для ринку це не максимум, але і малим запасом витривалості назвати не можна.

Дизайн моделі не залишає жодних сумнівів про статус гарнітури - кожний елемент пристрою відображає високу якість і матеріалів і сборки. Оголів’я має металеву рамку, але є м’яким і комфортним під час носіння. Воно добре регулюється, а тому при поєднанні із великими чашами забезпечує повне покриття навушниками голови без тиску та дискомфорту.

Форма чаш овальна, тому вухо залишається закритим від зовнішніх звуків, чому також сприяє м’яким матеріал амбушюр. Після особистого тестування багатьох накладних гарнітур, я із впевненістю можу сказати, що ці є одними із найзручніших.

Займатися у них спортом, на мій погляд, буде не комфортно, хоча вони не спадають при різких рухах. Дизайн дотриманий із чітким позиціонуванням моделі - вони відмінно підійдуть людині із доходом вище середнього, яка часто подорожує. Стиль не буде обмежувати вибір одягу, а також буде добре поєднуватися із іншими аксесуарами та преміальною технікою.

 

rtgnkZLG0AeowziV2TyzEqYKtoe0vgFkD6TnLGV_Ptr0ye5PS-UpP8Ox2zOMKX__LUkpWEL_q7_d5kek5FGmZIQob_CyNjgT1MvfmIkQ45d7JPB7KBZCAiz82qAtZSDQQW0c18OK

Як і годиться для подібної гарнітури, у комплекті передбачені не тільки інструкція та чохол, а ще й кабель для порту 3.5 мм, перехідник на 6.5 мм і перехідник для літака - короче кажучи все, щоб користувачеві було приємно розпаковувати гарнітуру після купівлі.

mMdqtMU8FpBL8rZwicKtAvJ3ovQhVPcJLltOyFOx_WbuB3_VLlL7d-3rsnxTA4bPtdikqPqRXUxLiLLSuIS4--UKs5xJjwcenRPi0vM00WAeXUsc4xC69cFUwM-BXKazBPmo3_UQ

 

Щодо звучання, то про нюанси роботи навушників ви дізнаєтеся далі. Якщо ж порівняти їх класично на ступінь вираженості частот, то тут скажу свою особисту думку - в Sennheiser PXC 550 все індивідуально. Я люблю “побільше туц туц туц”, чого можна досягти, налаштовуючи еквалайзер у спеціальному додатку. Стерео-ефект при перегляді фільмів буде, чіткість і баланс частот є, тобто все на місці. Але я віддаю перевагу басам. Sennheiser PXC 550 схожі за звучанням до бездротових Marshall - знаєте, така вишукана техніка створена для відповідної музики і точно не для стиснутих аудіо-файлів, які качаються з будь-якого сайту. Тому, для цінителів чистої, справжньої музики Sennheiser PXC 550 будуть зрозумілі, якби ще трохи глибини - і я була б задоволена на 100%.

Чи можна почути тишу?

Адаптивна технологія активного шумозаглушення Sennheiser NoiseGard є однією із особливостей Sennheiser PXC 550. Її робота полягає у відсіканні зовнішніх шумів та забезпеченні максимально відокремленої атмосфери прослуховування для користувача. Виробник наводить приклад подорожуючого, який може відпочивати у залі очікування аеропорта та насолоджуватися музикою без сторонніх звуків. Цікаво, що технологія є адаптивною, тобто такою, що підлаштовується під рівень шуму, забезпечуючи необхідний рівень заглушення.

На практиці, Sennheiser NoiseGard відчутна - сидячи на 7-му поверсі багатоповерхівки із відкритим балконом, я перестала чути звуки вулиці, а в офісі для мене зникли звуки набору тексту по клавіатурі. Приблизно рівень заглушення такий, що голоса колег ти чуєш, але не настільки чітко, щоб підтримувати розмову. До речі, виробник проявив кмітливість і для тих ситуацій, коли людині треба поговорити, їй не треба буде знімати навушники, а все завдяки реверсному режиму роботи Sennheiser NoiseGard - TalkThrough, коли починає заглушуватися музика, а голос оточуючого, навпаки стає чіткішим. Викликати TalkThrough треба подвійним тапом по чаші, але про сенсорне управління навушниками згодом - це настільки круто, що варте окремого абзацу.

Отже, шумодав дійсно працює, та навіть більше, він може діяти у трьох режимах, які налаштовуються перемикачем на чаші. Є режим “0”, коли він вимкнений, “1” - на середній потужності та “2” - коли зовнішні шуми заглушаються максимально.

TAiZsGVIPLCYyms3NN8_-_RpKTudUjATIOykpImiGxlXKktZIkpXGrowJc841vwaJkcGn-aezW7yQ-xoZylOuLi6Lk11CQ9Rpo-_KG7PjEEuBpDuHE71oDh142TH9VYw1zpW8Sqz

Якщо відверто, то одягнувши Sennheiser PXC 550 на нульовому режимі, одразу зникає багато шуму, завдяки ергономіці амбушюр - вони неймовірні м’які та ідеально лягають до вух. Але технологія значно підвищує “ефект тиші” - в офісі, де працює багато людей Sennheiser PXC 550 дозволять працювати у комфорті.

Щоправда, при тривалому використанні, я як нерозбещений дорогими наушниками користувач, почала відчувати дискомфорт. Вставши перший раз із навушниками на голові, в активному режимі шумозаглушення я відчула запаморочення. Так, не почувши звуку від власних кроків, мій мозок, певно запанікував. Але, це зовсім не означає, що так буде у всіх - особливості технології шумозаглушення такі, що не підходять людям, у яких  є чутливим, так званий, вестибулярний апарат. Тобто, якщо ви колись заколисувались в автомобілі чи не переносите морські подорожі, спочатку спробуйте покористуватися подібними навушниками, щоб не змарнувати кошти.

Вимкнувши шумозаглушення я більше не відчувала жодних негативних емоцій - тим паче, що ергономіки чаш вистачає з головою, щоб повністю зануритися у музику.

Управляти дотиком

Як вже було сказано вище, навушниками можна керувати на дотик - права чаша являє собою невеликий трекпад, який розуміє декілька жестів. Свайп вверх і вниз змінює гучність, вправо/вліво - змушує перемикатися треки, а одиничний тап зупиняє чи поновлює відтворення музики. При надходженні дзвінка система автоматично переналаштовується, забезпечуючи повне дистанційне керування смартфоном.

gCFTmjPZuytZ7v-LlbR11iAgiAycgCQB6KEhbkYtDq4-kmXzTzOusQlLTtcpEn6IOiPat8Bdl7D17Z8JhU1ZKyEuiNQSeiUIWsipnd7PqvymnmK2kUP6MnxjaRh2XsYK4pE6CplH

Сенсорне управління Sennheiser PXC 550 для мене стало відкриттям, адже в інших моделях, де реалізовано щось подібне, досвід використання був не надто позитивним. Все полягає, як на мене, у розмірі чаш. У спортивних Samsung Gear IconX також підтримується сенсорне керування, але, зважаючи на маленьку площу навушника воно є не таким зручним, як в Sennheiser PXC 550.

Також навушники дозволяють керувати режимами відтворення, для цього передбачена клавіша із зображенням музичної ноти, яка знаходиться поблизу перемикача рівнів шумозаглушення. Передбачено 4 готових профіля для прослуховування, є можливість створення 5-го у фірмовому режиму CapTune.

GCCV_AmYsmRoJOZThppT1kVUQvjq6Z5IsCDKiUks3qWvR-rZquM7ssJ3cln4Rr6TuLRZppA5pTUxtFBg27pFuYK1DWwSNiQOgFdSKs3Q5BrmnilNySR2Y8wDH3dw3qpPO_7n_oct

Додаток підходить і для iOS, і для Android. При встановленні треба буде обрати свої навушники із списку, після чого для користувача відкриється велика панель, де можна буде керувати навушниками із мінімум обмежень. Якщо коротко, то додаток використовується як звичайний плеєр, але можливість, наприклад, гратися з еквалайзером і перевіряти в режимі А/В тесту звучання музики на різних налаштуваннях дає змогу обрати найкращі параметри для настрою чи конкретної ситуації. Плюс, додаток допоможе встановити параметри роботи технології NoiseGard або ж самої гарнітури у режимі дзвінка.

Висновки

На початку ми задавалися питанням - чи варто все це подібних грошей? Я впевнена, що кожен визначиться з цим, зважаючи, у першу чергу, на свій дохід. По правді, мій смартфон не підтримує NFC, тому наявність його у гарнітурі мені ні про що не говорить. Да і в літаках я, поки що, не подорожувала - відповідно, віддавати стільки коштів на навушники не хочу.

Але, при наявності хорошої мобільної техніки преміум-сегменту у людини, яка дійсно проводить багато часу у дорозі - Sennheiser PXC 550 на 100% виправдають очікування. Вони максимально зрозумілі, комфортні та, просто, круто виглядають - як і інша статусна техніка, аксесуари чи авто.

Читайте також:

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?