Samsung Galaxy A54: що нового?

26/04/2023

Galaxy A54 —  це наступник минулорічної моделі Galaxy A53, який був основним смартфоном Samsung у вищому бюджетному сегменті. Galaxy A54 має багато конкурентів, особливо серед них виділяється Google Pixel 6a. Крім того, старі флагманські смартфони знаходяться в схожій ціновій категорії з A54 і це змушує Samsung впроваджувати інновації.

В цьому матеріалі будемо розбиратися чи достатньо можливостей пропонує Galaxy A54, щоб вибрати саме його.

ДИЗАЙН

Galaxy A54 має дизайн, подібний до преміальної серії Galaxy S: камери на задній панелі телефону злегка виступають. Вони не об’єднані в окремий острівець і це виглядає краще, ніж те, що ми бачили в попередніх поколіннях.

184_1.jpg

По матеріалах корпусу теж є апгрейд. Вони приємніші на дотик, ніж звичайний пластик, який був у попередній моделі. Нагадаємо, що задня панель Galaxy A54 виконана зі скла. Щоправда бокові рамки, як і раніше, виконані з пластику. 

44_11.jpg

Galaxy A54 має захист від води та пилу за стандартом IP67, що означає, що він може витримати занурення у прісну воду на глибину до 1 метра на 30 хвилин. Щодо кольорів, то вам доступні: чорний, білий, світло зелений та світло фіолетовий.

ДИСПЛЕЙ

Galaxy A54 оснащений трохи меншим екраном, ніж у попередньої моделі - 6,4 дюйма проти 6,5 дюйма у Galaxy A53. Різниця незначна і на око її помітити майже неможливо.

36_12.jpg

Дисплей, традиційно для Samsung, виглядає насичено і яскраво. Тут використовується Super AMOLED з роздільною здатністю FullHD, схожий до того, що використовується в Galaxy S23. Є підтримка частоти оновлення 120 Гц.

63_7.jpg

Минулорічна модель могла похвалитися піковою яскравістю 800 ніт, а Galaxy A54 має пікове значення яскравості на відмітці 1000 ніт, а це вже цілком флагманський показник. Навколо екрану Galaxy A54 є помітні рамки, а також підборіддя. Поки що в цьому ціновому сегменті на відмінно з цим змогли впоратися тільки в Nothing Phone.

72_6.jpg

Що стосується біометрії, то вам доступний оптичний підекранний сканер відбитків пальців. Він виконує свою роботу добре, але поступається ультразвуковому, який є у флагманській серії Galaxy S. Екран захищений склом Corning Gorilla Glass 5, як і в минулорічній моделі.

80_5.jpg

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Цікаво, що Samsung відмовився від власних чіпів Exynos у флагманській серії Galaxy S, але продовжує використовувати їх у більш доступній А-серії. Galaxy A54 оснащений процесором Exynos 1380.

73_6.jpg

Покращення, яке приносить новий чіп, можна чітко побачити в результатах синтетичних тестів AnTuTu та GeekBench. В AnTuTu апарат набирає 506 тисяч балів, в одноядерному тесті GeekBench 6 — 994 бали, а в багатоядерному 2765 балів. В тесті на тротлінг апарат також добре себе проявив.

Персиковий Мазки Пензлем Фотографія Логотип (1920 × 1200 пікс.).jpg

Цифри не завжди репрезентують реальну зручність користування смартфоном, але варто сказати, що він у реальному житті працює ідеально плавно.

Що стосується оперативної та постійної пам'яті, то у вас є базова модель на 6/128 ГБ і версія на 8/256 ГБ. Лоток для SIM-карт гібридний, тому у вас є можливість використовувати карту пам’яті microSD і одну SIM-карту або дві SIM-карти без карти пам’яті.

106_4.jpg

Galaxy A54 працює під управлінням One UI 5.1 на базі Android 13. Як і інші смартфони Samsung, Galaxy A54 має тривалий час підтримки програмного забезпечення. Ви отримуєте 4 роки основних оновлень Android (отже, ви отримаєте Android 14, 15, 16, 17), а також 5 років оновлень безпеки.

КАМЕРА

По-перше, варто похвалити Samsung за новий дизайн блоку камер, по-друге, корейська компанія більше не грає в гру, хто розмістить більше камер на задній панелі телефону, тому тут немає датчику глибини, який був у Galaxy A53. 

143_2.jpg

Galaxy A54 оснащений трьома камерами: основною з 50 МП сенсором, 8 МП ультра ширококутною камерою, а також 5 МП макрокамерою, фронтальна камера на 32 МП.

Традиційно для Samsung ви будете отримувати злегка перенасичені світлини. Ми вже звикли вважати це за стиль Samsung, а не за недолік. Фотографії дуже деталізовані, ніби хтось застосував ефект різкості в Photoshop. Також в умовах низької освітленості A54 робить яскравіші фотографії з більшою деталізацією в тінях.

130_3.jpg

Фронтальна камера знімає фотографії з більш приємними кольорами і кращою деталізацією в порівнянні з попереднім поколінням.

АВТОНОМНІСТЬ

Galaxy A54 має батарею на 5000 мАг, нагадаємо, що в попередньому поколінні було стільки ж. Як ви можете бачити з наших тестів акумулятора, час автономної роботи нового A54 не сильно змінився порівняно з Galaxy A53. При повному навантаженні на процесор і при максимальній яскравості смартфон пропрацював 10 годин і 4 хвилини.

Персиковий Мазки Пензлем Фотографія Логотип (1920 × 1200 пікс.)-2.jpg

У реальному житті телефон з легкістю працює навіть довше, і ви можете розраховувати на півтори доби при середньому використанні. Смартфон підтримує таку ж швидкість заряджання, як і попереднє покоління — 25W. Як і раніше, він не підтримує бездротову зарядку.

У комплекті також немає зарядного пристрою, про що слід пам'ятати.

47_9.jpg

Нижче наведено швидкість заряджання в хвилинах:

  • за 15 хвилин - 27% заряду;
  • за 30 хвилин - 45% заряду;
  • Повна зарядка займає 1 годину 21 хвилину.

41_10.jpg

ПЛЮСИ І МІНУСИ GALAXY A54

Плюси:

  • Переосмислений дизайн з нахилом с сторону S-серії;
  • Відчутне покращення якості знімків та відео;
  • Хороша автономність: 10 годин в тестах, півтори доби в реальному користуванні;
  • Підтримка швидкої зарядки на 25W;
  • Має слот для карт пам'яті microSD;
  • 4 роки оновлень операційної системи;
  • Захист від вологи та пилу по стандарту IP67;
  • Новий процесор Exynos 1380.

Мінуси:

  • Немає підтримки бездротової зарядки;
  • Відсутній адаптер живлення в комплекті;
  • Відсутність телефото об’єктива.

ПІДСУМКИ

Galaxy A54 увірвався в сегмент смартфонів, де шалена конкуренція, але на руку А54 грає іменитість бренду і ряд покращень, які ми згадували вище: переосмислений дизайн, хороший процесор власного виробництва, поліпшення якості знімків та відео, хороша автономність і тривалий час підтримки.

Від флагманів апарат відрізняється хіба відсутністю підтримки бездротової зарядки та відсутністю об’єктиву із зумом.

Безумовно Galaxy A54 і в цьому році стане бестселлером, бо він впритул підступив до флагманів по можливостях, але коштує у 2-3 рази менше.

 

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Написати відгук
В Василь 

Користуюсь 2,5 місяці ,проблем не виявив.
Оновився до Андроїд 14.

Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?