Redmi A1 — смартфон до $100 з батареєю на 5000 мАг

13/10/2022

На що здатен смартфон від відомого бренду, який коштує менше 100 доларів? Звісно, дивлячись на ультрабюджетний смартфон, ми не можемо розраховувати на те, що він буде тягнути усі ігри, робити надзвичайні світлини та мати якісний OLED-дисплей. Однак, це смартфон від Xiaomi, а як відомо, це компанія, яка завжди пропонує “топ за свої гроші”. Сьогодні подивимось на свіженький Redmi A1.

ДИЗАЙН

Смартфон поставляється у простій картонній коробці. Всередині ви знайдете смартфон, зарядний блок та кабель для заряджання. Смартфон заряджається через роз’єм microUSB, також на нижньому торці розташований роз'єм 3.5 мм для навушників. У комплекті нема захисного чохла, ймовірно через те, що Redmi A1 отримав шорстку задню кришку з пластику, яка стійка до подряпин. 

QCXc207-MuNW2EVLrtMZDdyZg4pfB6GGPaEiHCRjzXGMnYRarpcfSC1z38V_lQxcQ44P9ddHCEcez72bu5G1SGs7vcM-NNL1M0DLfrbhrIkd4AFATX0ycW74DI1SRyVSAwL0EfDyQNf_ONj5wx3y-RWN5WbVDBhl8WOn6Rx5fCZvSOZ_esSwScZhtg

Серед доступних кольорів є зелений, блакитний та чорний. Зовнішній динамік розташувався на верхньому торці смартфону. На правому торці кнопки керування, а на лівому - лоток для SIM-карток, куди можна одночасно встановити 2 SIM-картки формату nano-SIM та карту пам'яті microSD, проте її максимальний обсяг не зазначений виробником. Важить Redmi А1 близько 200 грамів, як iPhone 14 Plus. На цьому схожість апаратів закінчується.

ЕКРАН

Redmi A1 отримав IPS дисплей з діагоналлю 6.52 дюйма з роздільною здатністю HD+ (720x1600), формату 20 до 9 та з щільністю пікселів 269 ppi.

Заводської захисної плівки на екрані немає, однак за весь час користування на дисплеї не з'явилося жодної подряпини. У смартфону доволі товсті рамки по краях, проте, що мене здивувало, непогані кути огляду, порівнюючи з дорожчими бюджетними аналогами від інших брендів.

oZb2MfhHA-eeirrqoKXbZ-wePfGLAhwD30QxQnPhBSUMaCkqYEK-qSzGPnmrpK-aViTrGhRYZ7pexDM8EibFWv_KuxzwoHMOHDAx9UZ-VUHQCnGqXo1W2DK4ty7L3z7bGxJSPXTJuboVkw-_cKS9r3g1xZ-po3qY1Wk1P4bX1po_XnrUv7A9pEPWvQ

Дисплей смартфону достатньо яскравий для користування на вулиці, проте не при прямих сонячних променях. Орієнтовно він має показник 400 ніт. Що цікаво, працюючи на полегшеній версії Android 12 Go, Redmi A1 підтримує актуальні фічі: темну тему інтерфейсу та додаткове затемнення дисплею, щоб користуватися ним у темному приміщенні чи вночі. Для користувачів поважного віку є режим збільшення екрану, себто режим лупи.

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Бюджетні смартфони важко назвати ігровими і Redmi A1 не виключення. Безумовно, він тягне більшість клікерів та таймкіллерів, тобто простих ігор, які не потребують високої потужності процесора. Звісно, можна запустити і умовний PUBG, але комфортним геймінгом це назвати важко. Коротше кажучи, в Brawl Stars ще пограти можна, а в Call of Duty - ні.

Серцем смартфону є 12-нанометровий чіп Mediatek Helio A22 з графікою PowerVR GE8320. Існує 2 конфігурації: 2\32 або 3\32. Як ви пам'ятаєте, розширити внутрішню пам’ять можна картою microSD, встановивши її в окремий слот. Версія флеш-пам’яті eMMC 5.1. 

Для тих, хто цікавиться синтетичними тестами GeekBench:

  • одноядерний режим — 139 балів;
  • багатоядерний режим — 502 бали.

D6h-xgOuske1T6ri6lMxD4ufz4FSiQXecA9P0eRabRhXoBkcWdyxAmusKvn1qFzIk4lqJzoBJ2pUzDhocae1GBCluuBQhnjm-hbP2r7TX__qRWgOJS4O00yUc7OSnzoBPfEZ_j7kxckLfXskFb0tmjy17oSUaUeVz6JdZjZsz57rOVBeALREwfps7Q

Працює Redmi A1 на Android 12, але в полегшеному варіанті, що називається Android GO, яка відрізняється спрощеним інтерфейсом системних додатків та забезпечує стабільність роботи на смартфонах з невеликим обсягом оперативної пам’яті.

КАМЕРА

Камера в ультрабюджетному смартфоні потрібна виключно для фото документів чи лічильників, претендувати на якусь мистецьку цінність вона, звісно, не може. Основна камера на 8 МП та додаткова на 0.3 MП для розмиття заднього фону. Фронтальна камера на 5 МП годиться для відеодзвінків.

yxDMWTGb0_iMT8tK_Md-4cs3PBrIWq2iVZJZAL35nOIBJhjo2nnm7Wzde-EL9-XVvJ_bYoVC0Y2FQf_vUnxevO78cmpFUV_Apo-6lNXwd6c_jzax9EBRXxqbXvJSAUyjEL3WSLTrAqXx13oshimkYSiwrboSwyza6ISZpw7BYmcj0VoAIuyr_QJ8IA

КОМУНІКАЦІЇ

Смартфон отримав модуль Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0, проте не отримав NFС-модуля для безконтактної оплати. Захистити дані у смартфоні можна за допомогою стандартних ПІН-коду, графічного або буквенно-символьного паролю. Сканера відбитків пальців тут немає.

АВТОНОМНІСТЬ

Redmi A1 отримав акумулятор об’ємом 5000 мАг. Комплектний блок для зарядки має вихідну потужність 10W. У налаштуваннях ви знайдете стандартний для "чистого" Android режим енергозбереження, однак режиму екстремального енергозбереження, як у фірмовій оболонці MIUI тут немає. Є й відповідний диспетчер заряду акумулятора, який оптимізує роботу додатків у фоні, щоб уникнути зайвої витрати енергії.

Зважаючи на мій досвід користування, я активно користувався смартфоном по 3-4 години в день і заряду вистачило на 2 дні роботи, але якщо вам телефон потрібен виключно для дзвінків, то Redmi A1 може протягнути до 4-5 днів без підзарядки.

ВИСНОВКИ

Як ви зрозуміли, це ідеальний смартфон в якості першого телефону у школу для вашої дитини чи для робочих завдань. Коштує недорого, тримає заряд довго та має міцний пластиковий корпус, який не потребує захисного чохла.

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?