Процесор від Google в Pixel 6

21/10/2020

Чутки про те, що Google мають на меті розробити власний процесор є в мережі починаючи з 2017 року, коли до компанії приєднався екс-працівник Apple, який є дизайнером процесорів. Між іншим, його робота відраз стала помітною, бо тоді світ побачив процесор для обробки зображень від Google під назвою — Visual Core, а пізніше він був замінений на Pixel Neural. До того ж на презентаціях Google хизується своїм чіпом безпеки Titan M.

Навіщо для Google свій процесор? Незалежність та ціна. Не всі компанії можуть собі дозволити виробляти власний процесор, але такий гігант, як Google може собі це дозволити. Врешті-решт, це дозволить зменшити витрати на закупку дорогих процесорів від Qualcomm. Тим більше, що Qualcomm є одним з лідерів ринку і може диктувати свої умови, які не завжди підходять для виробників, але оскільки альтернативи немає, то доводиться погоджуватись на умови запропоновані ними.

procesador-cpu.jpg

Крім того, власний процесор можна “підганяти” під функції своїх пристроїв, як завгодно, як це робить наприклад Apple зі своїми процесорами “A”. До того ж це дуже перспективна ніша, якщо зважити на те, що і ноутбуки будуть переходити на процесори з ARM-архітектурою. Apple про це вже говорить дуже давно і навіть на презентації в листопаді очікуються перші Macbook на ARM.

На початку осені з’явилися чутки, що процесори від Google будуть вже в Pixel 5, але як бачимо лінійка Pixel 5 та Pixel 4a працює на Qualcomm і не флагманських Snapdragon 865 та Snapdaragon 865 Plus, а куди скромнішому Snapdragon 765G. Це було зроблено для того, щоб зробити “нові пікселі” доступнішими, а з власними процесорами можна було б не йти на компроміс між вартістю і потужністю.

google-pixel-5-pixel-4a-5g-event-release-date.jpg

ЩО ВЖЕ ВІДОМО ПРО ПРОЦЕСОР ВІД GOOGLE?

Насправді інфопривід про процесор від Google з’явився не на рівному місті, бо він, як виявляється вже фізично існує і навіть відомі його ймовірні характеристики:

  • виконаний по 5-нанометровому техпроцесу з використання екстремальної ультрафіолетової літографії;
  • 8-ядерний (2 ядра Cortex A-78 — високопродуктивні, 2 ядра Cortex A-76, 4 ядра Cortex A-55 — енергоефективні);
  • графічний чіп Mali MP20, який ще навіть не анонсований, але відомо, що має 20 обчислювальних блоків;
  • сигнальний і нейронний процесори власного виробництва Google — Visual Core та Neural Core.

2_image.jpg

Якщо задум Google реалізується сповна, а чутки справдяться, то нас чекають дуже круті смартфони від “пошуковика”. Якщо компанія у Pixel 6 зможе поставити свій процесор і при цьому ОС Android також своя, то це буде революція, бо нарешті “hard” і “soft” об’єднаються, як це є в Apple. До того ж ми пам’ятаємо, що Google і з стороннім процесором зумів прокачати алгоритми камер своїх апаратів так, що навіть  Pixel 2-3-річної давності може фотографувати на рівні актуальних флагманів 2020 року. Що ж тоді буде, коли Google отримає повну свободу дій на рівні “заліза” можна лише уявити.

 

Читайте також:
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Що таке Gorilla Glass Armor?
Разом з презентацією Samsung Galaxy S24 Ultra ми дізналися про нове і найміцніше, за словами представників Gorilla, захисне скло. До речі, Samsung і Corning співпрацюють вже понад 50 років. Стійкість до падінь Gorilla Armоr - це наше найміцніше скло Gorilla Glass. В лабораторних тестах скло Corn
12/02/2024
Galaxy S23 FE: флагман для фанатів
Galaxy S23 FE - це оновлення популярного Galaxy S21 FE. Це був дуже успішний кейс, тому цьогоріч Samsung вирішила знову запустити фанатську версію флагманських смартфонів. Можна не сумніватися, що S23 FE буде в ТОПі продажів, адже тут є потужний процесор, 8 ГБ оперативної пам'яті, великий екран, тел
05/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?