Pixel 4a: перший погляд на новинку від Google

04/08/2020

Нарешті це сталося і бюджетна версія Google Pixel 4 побачила світ. Презентація новинки мала відбутися ще в травні, але пандемія внесла свої корективи, тому важко сказати чи осінні презентації iPhone 12 та Pixel 5 теж не посунуться ближче до зими. Не будемо забігати наперед та сконцентруємось на свіжому апараті від Google під назвою Pixel 4a. Чим цей пристрій буде переконувати користувачів зупинити свій вибір саме на ньому зараз дізнаємось.

0S0wpuevZgsw.jpg

ДИЗАЙН

Дизайн Google Pixel 4a “витік” в мережу давно, настільки давно, що це трапилося аж у грудні 2019 року, тому в зовнішньому вигляді все передбачувано. Апарат на ринку буде лише в чорному кольорі. Смартфон виконаний з пластику і це стосується бічних рамок та задньої панелі. Суттєва зміна - розташування фронтальної камери у лівому верхньому куті в мініатюрному вирізі. Смартфон по мірках 2020 року можна вважати компактним (144 x 69.4) та легким (143 г). Рамки навколо дисплею мінімальні, а співвідношення робочої площі екрану до всієї передньої панелі краще, як у Pixel 4.

pixel_4a_grid.jpg

Сканер відбитків пальців знаходиться на задній панелі. Основна камера розташувалась у квадратному блоці. На верхньому торці апарату є роз’єм для навушників. Якщо говорити загальне враження про дизайн, то передня панель вписується в усі тренди 2020 року, а от задня виглядає трішки застарілою тим більше, що немає можливості обирати колір, бо є тільки чорний.

Pixel-4A-Yes-Googles-new-phone-still-has-a-headphone.jpg

ЕКРАН

Новинка має чудовий OLED-дисплей з підтримкою HDR, щоправда частота оновлення залишилася на рівні 60 Гц. Хотілося хоча б 90 Гц, як у старших моделях, але в апараті за $349 це було б розкішшю. Щільність пікселів на рівні 443 на дюйм і не поступається для Pixel 4. Діагональ дисплею складає 5,81 дюйма з розширенням 1080х2340. Екран прикритий склом Corning Gorilla Glass 3-го покоління.

googlepixel4a-hero-cnet.jpg

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Смартфон працює на чіпі Qualcomm Snapdragon 730G, який виконаний по 8-нанометровому техпроцесу. За графіку відповідає Adreno 618. Щодо оперативної та вбудованої пам’яті, то є тільки одна конфігурація 6/128 ГБ. На жаль, як і раніше, карту пам’яті поставити немає можливості, однак вбудована пам’ять швидка (UFS 2.1). Продуктивності смартфона більш, ніж достатньо, навіть для вимогливих ігор та додатків.

Pixel-4a-Fabric-Case1-1200x758.jpg

КАМЕРА

У смартфонах Pixel камера - це вітрило, яке дуже добре ловить попутний вітер і дозволяє смартфонам бути на рівні усіх інших флагманів і навіть трохи попереду. У Pixel 4a встановлена така ж оптика (12.2 МП, f/1.7, 27мм (широкий), 1/2.55", 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS), як і в Pixel 4, тому очікувано знімки будуть схожої якості, проте є один нюанс. Коли представили Pixel 3, а пізніше Pixel 3a, то при прямому порівнянні останній програвав для флагмана. Не суттєво, не скрізь, але були сцени, де так траплялося. З Pixel 4a ситуація, швидше за все, повториться. Чому? Бо оптика в обох смартфонів однакова, але процесори, які займаються обробкою фотографій різні, тому очікувано, що новий апарат буде фотографувати так, як Pixel 4 або трішки гірше.

VuQnaVt9Lh2BEaXJmEaExj-1200-80.jpg

Основна камера тут одна, на відміну від Pixel 4, де був ще телеоб’єктив. Фронтальна має розширення 8 мегапікселів і в її якості можна не сумніватися, як і в фронтальних камерах усіх без виключення смартфонів Pixel.

АВТОНОМНІСТЬ

Зробити революцію в плані автономності смартфона, як це сталося з камерою, в Google, мабуть, не збираються, бо ємність батареї Pixel 4a складає 3140 мАг, щоправда є підтримка швидкої зарядки на 18 Вт і саме приємне, що вона є в комплекті.

Google-Pixel-4a-review-Shockingly-good-for-349.jpg

ВИСНОВКИ

Смартфон однозначно вдався, якщо виходити з його вартості, то він має все, що необхідне для користувача: чудовий екран, блискучу камеру на рівні кращих флагманів, хорошу продуктивність і єдине чого йому може не вистачати — ємність батареї. До плюсів нового пристрою можна віднести підтримку безконтактних платежів завдяки вбудованому модулю NFC, але в той же час він не підтримує бездротову зарядку. Поки ми чекаємо новинку в Україні для детального огляду та порівняння знімків з іншими моделями аналогічної вартості рекомендуємо звернути увагу на актуальний флагман Google Pixel 4 XL.

Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?