Перевірено на собі: Lenovo PHAB Plus

27/11/2015

Новинки IFA 2015, великої щорічної європейської виставки, починають все частіше з’являтися на прилавках магазинів, в тому числі в КТС. Нещодавно ми почали продаж Lenovo PHAB Plus, і вже встигли ним покористуватись і зробити свої висновки. 

Хоч Lenovo PHAB Plus є смартфоном, але в нього багато чого спільного з планшетом, і такі гібриди назмваються фаблетами. Смартфон Lenovo PHAB Plus поставляється у невеликій білій картонній коробці, всередині якої є сам фаблет, блок живлення, кабель USB-microUSB, скріпка для лотка SIM-карт і короткий посібник роботи з пристроєм. 

Передня панель повністю закрита захисним склом, і при вимкненому екрані можна легко використовувати замість дзеркальця. Під дисплеєм розташовані клавіші управління, а над ним – динамік та фронтальна камера. 
Майже весь корпус виконаний з алюмінію, який приємно лежить в руці. А от задня панель має багато спільного з останніми смартфонами від Apple. Якби не великі динаміки зверху, то недосвідчений користувач міг би сплутати PHAB Plus з одним із нових iPhone. На бічних гранях все розташовано дуже продумано, адже на лівій ми знайшли лоток для Sim-карт, на правій – кнопка увімкнення (якраз по середині, тому дуже зручна) та гойдалка гучності, на нижній – порт microUSB, на верхній – роз’єм для навушників. 

Збірка смартфону на високому рівні, адже як ми не старались, а не змогли почути жодного скрипу конструкцію чи інших незрозумілих звуків. 

У смартфоні використаний 6.8 дюймовий FullHD IPS-екран із щільністю пікселів 324PPI. При яскравому сонячному світлі не виникає особливих проблем розгледіти щось на екрані. Якщо поставити яскравість на максимум, то виникає думка, що нас неправильно проінформували, і замість IPS поставили Amoled дисплей, адже кольори надзвичайно насичені. Але кути огляду ставлять все на свої місця, адже при великому відхиленні знижується контраст зображення. 

Смартфон Lenovo PHAB Plus працює на 8-ядерному процесорі Qualcomm Snapdragon 615, а за обробку зображення відповідає графічний прискорювач Adreno 405. Об'єм оперативної пам'яті складає 2ГБ, а внутрішньої – 32ГБ, але її можна розширити карткою microSD. 

Ми тестували новинку в іграх WOT Blitz, Angry Birds 2 та Real Racing 3, і були приємно вражені. Грати було комфортно, адже не було помічено просідання кадрів або зависання. Єдиний виняток – WOT Blitz на високих налаштуваннях, адже інколи було помітно різке зниження частоти кадрів, але не критично. Під час тестування смартфон не нагрівався сильно, тому не було дискомфорту від підвищення температури. 

Пристрій підтримує роботу двох SIM-карт, як microSIM, так і nanoSIM. Підтримуються всі стандарти зв’язку, крім CDMA, а також Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac. 

Гучність основних динаміків більша ніж потрібно, але ставити її на максимум не рекомендуємо – з’являються шуми. За допомогою технології Dolby Atmos можна вибрати режим звуку, чим якість звучання покращиться. Але розташування динаміків не найкраще, адже при перегляді фільмів чи іграх вони закриваються рукою. 

Динамік, який використовується при розмовах, видає звук не настільки об’ємним як хотілося б, але достатньо чітко. 

Камери в смартфоні дві: основна та фронтальна. Як перша, так і друга, не може зробити ідеальний знімок. Основна камера з матрицею на 13МП, а покращують її знімки автофокус та світлодіодний спалах, а фронтальна – 5Мп. 

Додаток для камери має багато режимів зйомки: пейзаж, спорт, квіти, проти світла, сутінки і т.д.. Крім них, є варіанти знімків: нічний режим, HDR, панорама, поліпшення тексту, траєкторія. Всі ці режими роблять фотографії кращими, але за умови вмілого використання. Але й вони не завжди допоможуть, адже автофокус часто псує знімок, роблячи його трішки «змазаним», а баланс білого помиляється та кольори стають «холоднішими».

Фаблет працює під управлінням Android 5.0.2 з мінімальними змінами інтерфейсу. Найбільш цікавою новинкою став «мікро-екран», який з’являється після того, як на дисплеї намалювати півколо. В залежності від того як ви його намалюєте, зменшений екран буде зліва або справа, розміром 5, 5.3 або 5.7 дюйма, а також, його можна розмістити внизу, посередині і вгорі. Така функціональність корисна якщо ви не можете використовувати дві руки, наприклад, коли їдете у громадському транспорті. 

У Lenovo PHAB Plus встановлений незнімний акумулятор ємністю 3500 мА*год , і його вистачає лише на один день користування смартфоном. 

Не зважаючи на великі розміри, Lenovo PHAB Plus комфортно тримати в руці. Потужність смартфону на високому рівні, і ви зможете робити на ньому все необхідне. Тому, якщо новинка цікава вам, завітайте до одного з наших магазинів, або ж придбайте на сайті.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?