Nothing Phone (2) офіційно представлений: що нового?

09/07/2023

Компанія Nothing в минулому році здійснила солідний ривок, адже презентувала успішний смартфон на перенасиченому ринку і навіть запропонувала достатньо фішок для того, щоб відрізнятися.

Оскільки Nothing Phone (1) був першим смартфоном компанії, то логічно, що в користувачів були пропозиції щодо покращень в наступних поколіннях Nothing-смартфону. Чи прислухалися в Nothing до побажань аудиторії? Про це далі в цьому матеріалі.

203_1.jpg

Характеристики Nothing Phone (2):

  • Корпус: 162.1x76.4x8.6 мм.
  • Захист: IP54 (від бризок і пилу);
  • Дисплей: 6.7 дюйма, LTPO OLED, частота оновлення 120 Гц, пікова яскравість 1600 ніт, роздільна здатність 1080x2412;
  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 5G (4 нм);
  • Графічний процесор: Adreno 730;
  • Пам'ять: 128 ГБ та 8 ГБ оперативної пам'яті, 256 ГБ та 12 ГБ оперативної пам'яті, 512 ГБ та 12 ГБ оперативної пам'яті;
  • Операційна система: Android 13, Nothing OS 2.0;
  • Камери: ширококутна на 50 МП, ультра ширококутна: 50 МП,  фронтальна камера: 32 МП.
  • Батарея: 4700 мАг; 45W через кабель та 15W бездротовим шляхом;
  • Зв'язок: 5G; Dual SIM; Wi-Fi 6; BT 5.3; NFC.

Nothing Phone (2) має кілька важливих покращень. Він має суттєво кращий дисплей, процесор, камери, зарядку та захист в порівнянні з попереднім поколінням. Крім того, фірмовий інтерфейс Glyph UI, який був фішкою першого смартфона, також удосконалили. 

Nothing Phone (2) має більший дисплей, ніж попередня модель — 6,7 дюйма. Частота оновлення екрану динамічно змінюється від 1 Гц до 120 Гц. Дисплей має пікову яскравість 1600 ніт, а в минулому поколінні було 1200 ніт.

157_2.jpg

Nothing Phone (2) є більш флагманською моделлю, ніж Nothing Phone (1) завдяки процесору Snapdragon 8+ Gen 1. Це не найновіший процесор від Qualcomm, але він однозначно потужніший, ніж  Snapdragon 778G+.

На перший погляд, Nothing Phone (2) має досить схожу камеру, як і Nothing Phone (1), з основною 50-мегапіксельною камерою та ультра ширококутною 50-мегапіксельною камерою, яка завдяки автофокусу виконує функцію макрозйомки. Однак, якщо копнути трохи глибше, то виявиться, що основна камера має абсолютно новий сенсор. Крім того, Nothing стверджує, що камери мають вдосконалені алгоритми обробки. Також смартфон отримав абсолютно нову селфі-камеру на 32 МП.

Nothing Phone (2) має більший акумулятор на 4700 мАг, а швидкість дротової зарядки збільшено з 33W до 45W. Бездротова зарядка має потужність 15W і є реверсивна зарядка потужністю 5W. Ще одне відносно невелике оновлення Nothing Phone (2) — це перехід від захисту IP53 до IP54. Це означає, що нова модель тепер може витримувати бризки води протягом 10 хвилин.

ДИЗАЙН

В дизайні Phone (2) немає нічого незвичайного, якщо порівнювати з попередником, але його теж трохи удосконалили. Інтерфейс Glyph UI теж перепрацювали. Світлодіоди Glyph, що оточують камери та котушку бездротової зарядки, тепер розділені на більшу кількість сегментів, ніж раніше.

Тильна сторона Nothing Phone (2) прозора і виконана зі скла. Однак, як і раніше, внутрішні компоненти пристрою не видно.

144_3.jpg

Дві 50-мегапіксельні камери мають виступаючі металеві кільця, які роблять смартфон трохи хитким, якщо він лежить на столі або іншій рівні поверхні. На корпусі є маленький червоний світлодіод, який може бути активним під час зйомки відео. Його можна ввімкнути/вимкнути в налаштуваннях камери.

Рамка виготовлена з переробленого алюмінію. Передня панель Nothing Phone (2) виконана зі скла Corning Gorilla Glass, але компанія Nothing не вказує з якого саме.

В Nothing Phone (2) використовується оптичний сканер відбитків пальців під дисплеєм.

ДИСПЛЕЙ

Nothing Phone (2) збільшився в розмірах порівняно з оригінальною моделлю. Це стосується і дисплея, діагональ якого тепер становить 6,7 дюйма, порівняно з 6,55 дюймами в Nothing Phone (1). 

Співвідношення сторін та роздільна здатність не змінилися. Як і Nothing Phone (1), Nothing Phone (2) підтримує  HDR10+. Пікова яскравість Nothing Phone (2) покращилася і тепер досягає 1600 ніт.

66_8.jpg

Дисплей Nothing Phone (2) має частоту оновлення 120 Гц і частоту відгуку 240 Гц. Завдяки використанню технології LTPO, Nothing Phone (2) може динамічно регулювати частоту оновлення від 1 Гц до 120 Гц для економії енергії.

БАТАРЕЯ

Nothing Phone (2) має трохи більший акумулятор, ніж Phone (1) — 4700 мАг проти 4500 мАг. Разом з більш енергоефективним дисплеєм і процесором, Phone (2) має забезпечити кращу автономність, ніж Phone (1).

86_6.jpg

На жаль, у комплекті немає зарядного пристрою. В ідеалі вам знадобиться зарядний пристрій потужністю не менше 45W, оскільки саме на таку потужність розрахований Nothing Phone (2), порівняно з 33W у Nothing Phone (1). Виробник стверджує, що повністю заряджатися смартфон має за 55 хвилин при наявності зарядного блоку на 45W. Як згадували вище, Nothing Phone (2) підтримує бездротову зарядку потужністю 15W.

ДИНАМІКИ

Nothing Phone (2) має нижній динамік і посилений розмовний динамік, який працює як другий динамік. Це зазвичай називають гібридною стереосистемою. У Nothing Phone (2), як і на Nothing Phone (1), немає 3,5-мм аудіороз'єму.

ANDROID 13 ТА NOTHING OS 2.0

Nothing Phone (2) працює під управлінням Nothing OS 2,0, яка є дещо модифікованою версією "чистого" Android 13. Nothing обіцяє три роки оновлень Android і чотири роки патчів безпеки.

Nothing OS 2.0 включає низку кастомних віджетів — годинник, погода, швидкі налаштування, календар, віджет Nothing X. Є кілька вартих уваги кастомних шрифтів. Для інтерфейсу в телефоні здебільшого використовується Roboto. Однак для певних елементів інтерфейсу, таких як заголовки в додатку “Налаштування”, екран блокування, інтерфейс зарядки та віджети використовується фірмовий “точковий” шрифт.

57_9.jpg

Always-On Display працює в стилі Apple, тобто затемнює шпалери і залишає видимими монохромний годинник та віджети.

 

Glyph Interface. Ця функція не є обов'язковою, тому ви можете просто вимкнути її, якщо вона вам заважає. Ви також можете регулювати яскравість світлодіодів. Наразі гліф-інтерфейс можна використовувати переважно для сповіщень. Ще одна річ, яку ви можете зробити з підсвічуванням, —  це змусити світлодіодні індикатори загорятися поетапно, залежно від стану зарядки телефону. Дуже зручно також бачити рівень гучності, коли ви його регулюєте, а смартфон лежить екраном донизу.

КАМЕРА

Nothing Phone (2) має дві 50-мегапіксельні камери на задній панелі - ширококутну основну та надширококутну додаткову з можливістю макрозйомки. Є всілякі підсвічування, які допоможуть вам у темряві, індикатор відеозйомки та три мікрофони. З іншого боку ви знайдете 32-мегапіксельну селфі-камеру.

Nothing може похвалитися як програмним, так і апаратним вдосконаленням камери в Nothing Phone (2). Завдяки 18-бітному процесору обробки сигналів зображення (ISP) і вдосконаленим алгоритмам, Nothing Phone (2) фіксує в 4 000 разів більше даних з камери, ніж Nothing Phone (1). Він також використовує вдосконалене HDR-накладання для зйомки та об'єднання восьми кадрів даних з різними рівнями експозиції на противагу лише трьом кадрам у Nothing Phone (1).

76_7.jpg

Фішка надширококутної камери — автофокус. Вона може робити знімки з відстані всього 4 см. Це дозволяє їй виконувати роль макрокамери.

Фронтальна камера використовує 32-мегапіксельний сенсор. Фокус фіксований. Сенсор має чотиришаровий колірний фільтр, але все одно зберігає зображення з роздільною здатністю 32 МП.

ВИСНОВКИ

Nothing Phone (2) пропонує швидшу апаратну частину, швидшу зарядку, а також покращений дисплей, камери, захист та удосконалений Glyph Interface.

Перехід на процесор Snapdragon 8+ Gen 1 піднімає Phone (2) до нового класу пристроїв. 

Звісно ж визначальною особливістю Nothing Phone (2), як і попереднього Nothing Phone (1), залишається інтерфейс Glyph UI. Тепер вдосконалений і з розширеною функціональністю. Glyph Interface — це ковток свіжого повітря в індустрії дизайну смартфонів.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?