КТС: Продавці рекомендують роутер ASUS RT-AC51U

30/12/2015

Якщо вам потрібен надійний маршрутизатор з гарною швидкістю та за принадні кошти, радимо звернути свою увагу на ASUS RT-AC51U. Ця модель, за відносно невеликі гроші, пропонує своєму власнику досить непогані швидкісні можливості.

Все на місці, все при ньому

Пристрій має стильний ергономічний дизайн та компактні розміри. У корпусі роутера є спеціальні кріпильні отвори, що дає можливість, за бажанням, монтувати маршрутизатор на вертикальні поверхні.

Технічні характеристики роутера, в розрізі ціна/якість, виглядають дуже й дуже пристойно. «Серцем» пристрою є процесор MediaTek MT7620A з тактовою частотою 580 МГц. Плюс, на борту маршрутизатора присутній другий процесор – MediaTek MT7610E. Перший чіп відповідає за Ethernet та бездротовий зв'язок за стандартом 802.11b/g/n, у той час коли другий концентрується виключно на роботі Wi-Fi за стандартом 802.11ac.

Оперативна пам'ять пристрою 64 МБ, а флеш-пам'ять – 64 МБ. Роутер має три антени: дві зовнішні та одну внутрішню.

Зовнішня пара антен пристрою може повертатися майже на 180 градусів та фіксується у трьох положеннях: під нахилом 45 чи 90 градусів, або вертикально. Їх коефіцієнт підсилення 5dBi, робочий діапазон – 2.4 ГГц.

Внутрішня антена має коефіцієнт підсилення 3dBi та призначена для роботи у діапазоні 5.0 ГГц.

Роутер має WAN-порт, порт USB 2.0 та чотири LAN-порти по 100 Мбіт/с кожний. Виробник заявляє, що теоретична швидкість передачі даних ASUS RT-AC51U складає 733 Мбіт/с. Така цифра отримана шляхом складання максимально можливої швидкості 300 Мбіт/с у діапазоні 2.4 ГГц та 433 Мбіт/с у діапазоні 5.0 ГГц.

Слід зазначити, що на практиці, реальні можливості роутера дещо відрізняється від гучної цифри зазначеної максимальної швидкості маршрутизатора. Замість 300+433 Мбіт/с теоретичної, власник роутера, скоріш за все, отримає максимум 85+100 Мбіт/с практичної швидкості. Причому швидкості не сумуються, тобто підключені пристрої можуть працювати або в режимі 802.11n, або в 802.11ac. Ми не кажемо, що це погано, ні в якому разі! Ми лише наводимо реальні цифри.

До того ж, функціональні можливості пристрою є досить широкими. Він може працювати зі спеціальним хмарним сховищем ASUS AiCloud, його USB-порт не тільки підтримує 3G-модеми, а й добре взаємодіє з принтерами, сканерами та іншими USB-пристроями. 

Окремо відмітимо інтерфейс користувача ASUSWRT. Дуже добре продуманий, він не тільки допоможе швидко налаштувати роутер, а й надасть змогу зручно контролювати його роботу.

 

Висновок

Дводіапазонний бездротовий маршрутизатор ASUS RT-AC51U – це пристрій, який складається виключно з плюсів, без суттєвих мінусів. Що стосується маленьких недоліків то, з огляду на дуже принадну ціну та підтримку стандарту Wi-Fi 802.11ac, ми просто не стали їх шукати. Цей роутер є, як у салонах КТС, так і в нашому інтернет-магазині. Завітайте, переконайтесь у його якості власноруч! 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?